Etiquetes

13/9/09

Punt treballat | UE Llagostera 0-0 CE l'Hospitalet

Segons Helenio Herrera, al futbol s'hi juga millor amb deu jugadors que no pas amb onze. El que no consta en cap resum de frases cèlebres és cap referència al resultat d'acabar jugant amb nou homes, que és el que li ha passat a l'Hospi a Llagostera (0-0). Hi arribava sense els defenses Víctor Rodríguez i Dani Morales, i la llei de Murphy en la seva versió més 'hardcore' ha afectat un Hospi que, curiosament, ha brillat molt més a la segona part, primer amb l'expulsió de Lucas Viale i després amb la del seu germà, Manu. Potser perquè han hagut d'apretar les dents, d'anar -aleshores sí- a per totes, perquè el Llagostera ha intentat avançar a línies o, simplement, perquè aquest equip està preparat per lluitar contra tot, l'Hospi ha acabat sumant un meritori empat en un camp on no serà fàcil guanyar.

La primera part del partit ha mantingut la tònica general dels partits de l'Hospi: poc més que res. Rival ben plantat, pressionant, agressiu, i un Hospi relativament expectant, buscant potser el desgast físic del rival tot esperant la segona part. Ha estat el Llagostera qui ha començat dominant el partit, de forma més territorial que no pas clara. De fet, al minut 10, Craviotto ha tingut la seva primera gran intervenció de mèrit en enviar a córner un xut de Javi Revert després d'una excel·lent jugada i posterior passada del capità local, Vichu. Els minuts centrals del primer temps han anat passant sense més ensurts que dos xuts tímids i llunyans de Toni Velamazán que no han creat excessiu perill. Als minuts finals, però, l'Hospi s'ha fet amb el control de la pilota i del partit, amb bones conduccions de pilota, intentant obrir el camp, però abusant en excés d'algunes centrades massa previsibles de Barón; només Corominas ha intentat fer jugada individual o arribar fins la línia de fons. Estava clar que el panorama havia de canviar per, almenys, començar a amortitzar el preu de l'entrada.

Dit i fet. Només començar la segona part s'ha produït la jugada clau del partit: Manel pentina malament una pilota cap enrera que habilita Joan Molina que, quan marxava sol i encarava Craviotto, era empès per Lucas Viale, que veia una targeta vermella merescuda. Se li complicaven les coses a l'Hospi, en un camp que per les seves dimensions feia més important el treball en les jugades d'estratègia. Res més lluny de la realitat, tot i que el Llagostera ha premut l'accelerador en els minuts següents a l'expulsió, amb xuts de Vichu i de Guillem Cornellà, l'Hospi no ha demostrat jugar amb un jugador menys, sobretot quan, amb l'entrada de Quique Càrcel l'equip ha guanyat en verticalitat i ha donat una passa endavant. A les files locals, Òscar Almendros era l'home més incisiu a la banda esquerra de l'atac llagosterenc i ha gaudit de dos bones ocasions, la segona de les quals Craviotto ha enviat a córner amb una altra gran intervenció. I en d'aquest córner n'ha sorgit una nova ocasió local, aquest cop per obra i gràcia del central Vallho.

Per banda riberenca, ocasions reals de gol, ben poques. De fet, les incursions per la banda de Coro, Lobato o Cristian Alfonso i les seves centrades han portat més perill que no pas els tímids xuts llunyans de Toni Velamazán o del mateix David Corominas. I de fet, quan millor estava jugant l'Hospi i fins i tot el 0-1 semblava possible, va arribat la jugada de la segona expulsió: Manu Viale tira a terra a un rival que marxava per velocitat i veia la segona groga. Clamorosa. Quedaven cinc minuts més el que l'àrbitre afegís, però el Llagostera no ha creat cap ocasió de gol tot i que sí ha portat perill mitjançant Almendros o Joan Molina. Sorprenentment ha estat l'Hospi, ja amb nou, qui ha gaudit d'una gran ocasió de gol després d'una gran jugada d'Eloi Fontanella que ha disparat massa fluix, sense problemes per Iván Portolés. D'aquí al final, el més destacable ha estat la curiosa imatge que deixava l'accidental línia defensiva de l'Hospi, conformada per Christian Alfonso al lateral dret, Lobato al lateral esquerre i Manel i Iván Hammouch de centrals.

Amb tot, sensacions de nou contradictòries amb un Hospi que segueix transmetent la sensació de donar massa vida al rival a les primeres parts, on es troba a faltar segurament un puntet d'ambició i d'anar a pel partit des dels primers instants; però que ha tornat a oferir una prou bona segona part, avui amb el plus de dificultat que han aportat les dues expulsions que, qui sap, han evitat la primera victòria a domicili de la lliga. El proper dissabte, a les 19:00 hores, toca fer bo aquest punt davant d'un reforçat Cornellà de Quique Pérez Cabedo que compta amb fins a quatre exriberencs a les seves files: Íñigo, Jornet, Chiqui i Cebri.

FITXA TÈCNICA

UE LLAGOSTERA: Iván Portolés; Aimar, Xavi Banal (Pau, 72'), Vallho, Quim Boadas; Òscar Almendros, Vichu, Guillem Cornellà (Santamaria, 76'), Xavi Masferrer, Javi Revert i Joan Molina.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón (Christian Alfonso, 74'), Manu Viale, Lucas Viale, Manel, Corominas (Lobato, 81'), Toni Velamazán, Eloi Fontanella, Jordi Martínez i Jordi Tarrés (Quique Cárcel, 56').

Àrbitre: José Francisco Pérez Bueno (Maresme). Bé. Ha mostrat targeta groga a Joan Molina (24') i Òscar Almendros (89'), per part del Llagostera i a Manu Viale (34', 85'), Jordi Martínez (77') i Eloi Fontanella (86') per part de l'Hospitalet. A més, ha expulsat Lucas Viale (46') amb vermella directa i a Manu Viale (85') en ensenyar-li dues targetes grogues.

Incidències: Partit jugat al Municipal de Llagostera en una tarda fresca, ennuvolada i davant d'uns 400 espectadors, amb presència d'una desena d'aficionats de l'Hospi. Les entrades tenien el preu únic de 12 euros i treballadors del club local han assegurat que des del Llagostera s'havien volgut facilitat 25 invitacions a l'Hospi -per familiars i aficionats- que des de la directiva riberenca s'havien rebutjat. A més, com a nota curiosa, el directiu del CE l'Hospitalet, Cristian Alcázar ha exercit de delegat ocasional en el decurs del partit.