Etiquetes

24/1/10

Aquests sí que són un Tsunami! | CE l'Hospitalet 6-0 UE Llagostera

Hi ha vegades en què el futbol és just, algunes en què resulta totalment injust i d'altres en les quals és millor no pensar-hi massa i fer cas del marcador final que, al cap i a la fi, és el que acaba comptant. I a aquesta tercera via ens hi acollim avui per resumir la golejada que l'Hospi ha endosat al Llagostera (6-0). Un triom ben ampli i just, perquè l'Hospi ha fet una segona part impressionant en la qual ha gaudit de prou ocasions com per merèixer aquest resultat davant un Llagostera totalment ensorrat, a diferència de la primera part. I és que al llarg dels primers 45 minuts, els gironins han gairebé aconseguit 'assecar' l'Hospi pel que fa a la creació i fins i tot se'ls podria considerar superiors en el global de la primera meitat. Tot i això, la pòlvora de l'Hospi és cada vegada més efectiva, i n'hi ha hagut prou amb el primer xut a porta en tot el partit per tal que, al minut 43, l'Hospitalet s'avancés en el marcador. A partir d'aleshores, l'allau.

Perquè el primer temps de la UE Llagostera ha estat brillant. Tot i no gaudir de massa ocasions de gol, els homes d'Oriol Alsina han travat el partit de tal manera que fins l'1-0, l'Hospi només ha gaudit d'una ocasió de gol i a pilota parada. Corria el minut 6 quan Lucas Viale enviava massa alt i amb el seu cap un servei de cantonada executat per Corominas. Des d'aleshores, el porter visitant Iván Portolés s'ha convertit en un espectador més, ja que l'Hospi, tot i tenir una major possessió de la pilota, no ha estat capaç de trobar espais en la trama defensiva teixida pels llagosterencs. La UE Llagostera, per la seva banda, tampoc no ha renunciat a buscar el gol, i sobretot mitjançant David Costa en banda dreta ha creat prou incomoditats a una defensa de l'Hospi que avui ha tingut més feina de l'habitual. Ha estat David Costa precisament qui al minut 14 ha tingut una de les dues ocasions clares dels visitants, amb un xut llunyà que ha marxat fregant el travesser. Set minuts després, Craviotto s'ha lluït en desviar a córner un xut potent de Guillem Cornellà des de la frontal de l'àrea. La sensació general era la d'un Hospi que no tenia el seu dia davant un rival de qualitat, molt ben treballat i que havia plantejat molt bé l'encontre. Però el somni dels gironins de treure quelcom de positiu del camp del líder s'ha esfumat a les acaballes del primer temps amb l'1-0; Iván Hammouch, avui força actiu corrent la seva banda, obre el joc cap a Corominas, que des de la banda dreta, fa una centrada rasa i forta directament al peu d'Elo Fontanella que només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la xarxa. Just o no, l'Hospi havia aconseguit obrir una de les llaunes més dures en el que portem de lliga. A partir d'aquest moment, amb feina, exigència, motivació i moltes ganes de fer bé les coses, l'Hospi ha anat fent el partit més fàcil.

L'1-0 havia estat un cop moral per al Llagostera, tal i com ho ha estat el 2-0 als tres minuts d'iniciar-se el segon temps. Corria el minut 48 quan Eloi Fontanella recuperava una pilota al mig del camp, obria el joc cap a Jordi Martínez (caigut en banda dreta) que feia una centrada mil·limètrica al segon pal per Cristian Alfonso, que amb el seu caparró col·locava la pilota lluny de l'abast de Portolés. Màxima efectivitat per un Hospi que en un partit molt complicat ja estava 2-0. I del Llagostera, ben poques notícies: un cop de cap de Vallho a la sortida d'una falta que marxava per sobre de la porteria de Craviotto ha estat l'únic avís seriós del Llagostera en un segon temps que s'ha convertit en un autèntic suplici per als gironins. L'Hospi ha seguit mantenint una efectivitat increïble i ha anat convertit en gol gairebé totes les arribades clares que ha tingut fins al final del partit. Al minut 61, ni Eloi Fontanella ni Cristian Alfonso han estat encertats per convertir una jugada embolicada dins l'àrea visitant, i la pilota ha acabat a córner.

Al minut 68, però ha arribat el 3-0 i, de 'rebot', el millor gol del partit. David Corominas era l'encarregat d'executar una falta gairebé sobre la línia de fons; quan tothom esperava la bola penjada dins l'àrea petita, el menut davanter de l'Hospi centrava llarg a l'àrea gran on es trobava tot sol Jordi Martínez, que empalava la pilota sense deixar-la caure i la col·locava a l'escaire esquerre de la porteria gironina. Impecable. La màquina riberenca estava en ple funcionament i després d'uns minuts de relax que Vinyals ha aprofitat per introduir alguns canvis, ha tornat a actuar amb especial virulència per destrossar un Llagostera resignat a la seva desgràcia en el dia d'avui. Ha estat Lobato, que ha ingressat al terreny de joc quan faltava un quart d'hora, l'encarregat de 're-revolucionar' el partit. De fet, ha assistit Jordi Martínez en l'acció del 4-0, després de fer una magnífica jugada individual. El de Montmeló rebia la pilota, retallava el defensa, i col·locava l'esfèrica lluny de l'abast del porter gironí; minut 82: 4-0. I la festa encara tenia més convidats...

Fins i tot Quique Cárcel, que ha entrat en el darrer canvi de l'Hospi substituïnt Jordi Martínez, ha estat a punt de marcar després d'una sensacional jugada col·lectiva, tot i que el seu xut ha marxat massa alt. Això passava al minut 85, però tan sols un minut més tard, al 86, el mateix Cárcel, en banda dreta, ha assistit un Eloi Fontanella que estava totalment sol al segon pal per fer pujar la maneta al marcador. El bredenc està en ratxa, i ja suma 14 gols a la lliga (i sis en els darrers dos partits). Però la cirereta del partit ha estat el 6-0, obra d'un jugador que mereixia marcar ja el seu primer gol a la lliga. Lobato ha demostrat la seva gran qualitat i ha solucionat sensacionalment la sortida del porter del Llagostera enviant la pilota al fons de la xarxa per sisena vegada aquest matí.

Per segon diumenge consecutiu l'Hospi tancava un set en blanc, tot i que el desenvolupament del partit d'avui ha estat molt diferent al de diumenge passat a Cassà. Les úniques notes més aviat negatives de la jornada han estat la cinquena targeta groga que ha vist Manel, que l'impedirà ser diumenge vinent en el partidàs a Cornellà i la victòria in extremis del Reus a la Pobla de Mafumet que ha impedit que l'Hospi ampliés l'avantatge amb els reusencs fins als onze punts. Qui sí ha ensopegat ha estat el Santboià, tercer classificat, que després del 0-0 a casa davant del Cornellà ja se situa a 14 punts dels homes de Jordi Vinyals.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Marcos Guill (Manel, 67'), Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Quique Cárcel, 83'), Cristian Alfonso (Lobato, 74').

UE LLAGOSTERA: Iván Portolés, Aimar, Banal, Vallho, Quim Boadas, David Costa, Guillem Cornellà (Giró, 65'), Masferrer, Eloi Amagat, Joan Molina (Santi Celaya, 46'), Arimany (Javi Revert, 65').

Gols: 1-0 Eloi Fontanella (43'); 2-0 Cristian Alfonso (48'); 3-0 Jordi Martínez (68'); 4-0 Jordi Martínez (82'); 5-0 Eloi Fontanella (86'); 6-0 Lobato (89').

Àrbitre: José Díaz Rubio (delegació del Maresme). Bé, no ha tingut massa complicacions tot i que s'ha estalviat alguna targeta per als visitants. Sí que ha mostrat groga als locals Manel (70') i Craviotto (75') i als visitants Joan Molina (23') i Arimany (26')

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors amb presència d'aficionats de la UE Llagostera. Dani Planchería i Cristian Gómez han completat la convocatòria d'un Hospi que de cara al proper diumenge no podrà comptar amb Manel Gómez, que avui ha vist la cinquena targeta de la temporada i haurà de descansar la propera jornada.