Etiquetes

10/1/10

Que vagin passant | CE l'Hospitalet 3-1 CF Vilanova

Nou partit del Centre d'Esports l'Hospitalet i nova victòria. Els riberencs han derrotat amb un resultat còmode un CF Vilanova batallador que, tot i això, gairebé no ha tingut opcions davant el conjunt dirigit per Jordi Vinyals, que ha sumat el sisè triomf consecutiu, en el que suposa la millor marca en aquesta temporada. Tot i això, no ha estat un partit lluït dels locals, que han estat massa imprecisos en alguns moments i no han gaudit de massa ocasions de gol. El millor de tot, és clar, és que sense haver tingut el millor dia l'Hospi segueix sumant i, fins i tot, ampliant distàncies: la sorprenent derrota del Santboià davant del Cassà -proper rival de l'Hospi- per 1-2 fa que, a l'espera del que faci aquesta tarda el Reus Deportiu en la seva visita a Balaguer, els riberencs puguin obrir un marge de set a nou punts amb el segon classificat. A més, la victòria tampoc no ha fet perdre l'esperit crític a l'equip: Jordi Vinyals s'ha mostrat contrariat per no aprofitar les ocasions i, sobretot, per l'errada clamorosa en el gol encaixat. Tot just és el cinquè gol en contra en vint partits; de llarg, el més ximple de tots.

El partit s'ha iniciat, com sempre, amb un Hospi erigit en dominador territorial del partit i de l'esfèrica, tot i que els vilanovins han començat pressionant molt amunt la sortida de pilota dels locals, que un cop superada aquesta línia de pressió han trobat més facilitats per escolar-se entre la defensa visitant. Avui, més que mai, ha estat arribar i moldre, ja que a la primera jugada de perill, l'Hospi ha fet pujar l'1-0 a l'electrònica de l'Estadi. Corria el minut 11 quan Corominas executava un servei de cantonada que Manu Viale, de cap, enviava al travesser; el rebuig anava a parar al cap de Toni Velamazán, que enviava cap a l'altre germà Viale, Lucas, que tornava a enviar la pilota al travesser. Afortunadament, aquest rebot si que el recollia Jordi Martínez, ben atent en boca de gol per enviar la bola al fons de la xarxa. Trama d'intriga plena de caramboles per un final feliç.

El gol, lluny de fer sentir còmode l'Hospi, l'ha endormiscat. No és que el Vilanova s'hagi convertit en dominador del partit ni molt menys, però els locals s'han près amb calma la resta del primer temps. Les ocasions anotades en són una mostra clar: només Corominas amb un xut de falta que ha marxat fora ha creat sensació real de perill a la porteria dels del Garraf. Per contra, els homes que dirigeix Robert Elvira tan sols han pogut inquietar la defensa riberenca aprofitant una errada rival que Jarabo, des de la frontal de l'àrea, ha desaprofitat enviant la pilota per sobre de la porteria defensada un cop més per Carlos Craviotto. A més, les aturades constants en un partit que constantment tallava el xiulet de Fernández Pérez han contribuït a fer l'encontre encara més fred.

L'Hospitalet ha començat la segona part disposat a deixar el partit sentenciat. I ho ha tingut al minut 48 en una jugada polèmica, acabada en gol, que l'àrbitre ha anul·lat per un pressumpte (i discutible) fora de joc. Toni Velamazán picava una falta en curt que Lucas Viale, amb un xut ras i fort enviava al pal dret de la porteria de Mario; el rebuig l'aprofitava Corominas per afusellar el porter visitant i fer pujar un 2-0 que l'àrbitre decidia anul·lar. Fernández Pérez seguia fent mèrits per complicar-se la vida de forma innecessària i Fede, al minut 50, ho provava de nou per part del Vilanova en un xut que marxava fora. En aquest punt l'Hospi ha decidit posar-s'hi de debò i matar el partit per tal de no haver de patir com havia succeït en d'altres partits. Coincidint amb l'hora de partit, els de Vinyals han començat a crear un reguitzell d'ocasions que han acabat amb un 2-0 que es veia avenir com mai. Al minut 61, Jordi Martínez no trobava rematador en una jugada en la que ell solet s'havia complicat la vida, al 62, era Mario qui es lluïa per enviar a córner una centrada de Corominas que el seu company Baraldés havia tocat per enverinar-la de forma gairebé implacable. A la tercera, però, la vençuda: minut 64, nova jugada a pilota parada, Marcos Guill pica un servei de cantonada amb peu dret i Toni Velamazán, més sol que la una, afusellava Mario. El porter, tot i tocar la pilota amb les mans, no podia impedir un 2-0 que, ara sí, semblava sentenciar el partit.

El segon gol ha tornat a relaxar l'Hospi, però no ha convidat el Vilanova a intentar reduir distàncies de forma descarada. De fet, el partit ha llanguit durant deu minuts fins que Iván Hammouch, impressionant un dia més, ha arribat a línia de fons i ha cedit la pilota a Coro, que ha xutat massa alt (78'). Ha estat precisament David Corominas qui, 2 minuts més tard (80'), ha anotat el 3-0 aprofitant un contraatac de llibre dirigit per Cristian Alfonso. El jugador del planter riberenc ha fet la passada de la mort per al menut extrem de l'Hospi que ha afusellat Mario. Aquí s'ha acabat un Hospi que instants abans de fer el tercer havia desaprofitat una nova ocasió a les botes de Jordi Martínez. Per la seva banda, el Vilanova s'ha trobat, al minut 87, amb un gol inesperat, fruit d'una manca d'entesa entre Carlos Craviotto i la seva defensa que ha acabat amb Andrés Barón enviant la pilota al fons de la seva pròpia porteria de manera totalment involuntària (3-1). I encara hi ha hagut temps perquè al minut 91, Carlitos xutés desviat quan tenia tota la porteria per ell sol per haver ajustat encara més el marcador. Tot i la victòria, els darrers minuts de l'Hospi han estat realment fluixos, motiu pel qual Vinyals s'ha mostrat força crític a la roda de premsa. Tot sigui per seguir creixent i millorant.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Marcos Guill (Cristian Gómez, 77'), Jordi Martínez, Cristian Alfonso (Quique Cárcel, 81'), Lobato

CF VILANOVA: Mario, Fede, Valldosera, Baraldés, Boira, Guillem, Santi Triguero, Sergi Soler (Pep, 81'), Jarabo (Carlitos, 68'), Ander, Javi García

Gols: 1-0 Jordi Martínez (11'); 2-0 Toni Velamazán (64'); 3-0 Corominas (80'); 3-1 Barón (87', pp)

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez. Molt fluix. En un partit sense complicacions no ha sabut llegir el partit correctament; ha aturat el joc constantment amb faltes que permetien l'aplicació de la llei de l'avantatge i s'ha estalviat alguna targeta groga pels jugadors del Vilanova. A més, ha anul·lat de forma discutible un gol a Corominas, de l'Hospi. Pel que fa a les targetes grogues, els jugadors de l'Hospi no n'han vist cap, mentre que per banda visitant Baraldés (34'), Javi García (51') i Jarabo (57')

Incidències: Matí força fred a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet, on s'han congregat uns 250 espectadors, en el que suposa una nova pobra entrada. Degut al fred, la majoria de gent s'ha situat a la zona de general, aprofitant el sol. S'ha guardat un minut de silenci per la memòria de José Duran, jugador cadet de l'Hospi que moria fa tot just un any a l'Estadi. A l'Hospi, Dani Planchería, David Ceballos i Manel Gómez han completat la llista de convocats; per segona vegada a la temporada, Vinyals no ha realitzat els tres canvis.