Etiquetes

7/2/10

Algun dia havia de ser | CE l'Hospitalet 1-2 CF Reus Deportiu

Més tard o més d'hora havia d'arribar. Pels que no en recordessin el nom, en diuen derrota, un concepte que l'Institut d'Estudis Catalans defineix com a "resultat desfavorable en una guerra, un combat, unes eleccions o una competició". L'1-2 davant del Reus d'aquest mateix matí és, evidentment, una derrota. La primera de l'Hospi 253 dies després de la darrera, a Santanyí el 30 de maig de 2009. Però tornant a recórrer a la definició de l'IEC una derrota pot ser, com és el cas, puntual; perquè a hores d'ara, la guerra, el combat o la competició, deixa clar que el líder és l'Hospitalet, i amb quatre punts d'avantatge respecte el segon classificat. Que la lliga no està sentenciada? És clar, queden 42 punts en joc... però si el Reus hagués de triar entre ser segon o intercanviar-se el lloc amb l'Hospi, la resposta no admetria massa dubtes.

Sigui com sigui el d'avui ha estat un partit entre dos grans equips. Cadascú ha intentat treure el màxim profit de les seves armes, i en aquest xoc han estat els tarragonins els qui s'han endut el gat a l'aigua. Els de Santi Castillejo s'han mostrat com un equip rocós, d'idees clares, amb qualitat, contundent, dur i veterà. L'experiència de molts dels seus jugadors ha servit per tallar el partit de forma constant, fet que ha impedit que els riberencs desenvolupessin el seu joc habitual. Tot i això, l'Hospi ha gaudit de prou ocasions com per haver allargat la seva ratxa com a equip invicte. Però com que l'únic que compta al futbol és marcar més gols que el contrari, aquesta empenta i el fet de ser l'equip que ha creat joc no ha estat suficient com per evitar la primera derrota de la lliga,

Com dèiem, ha estat un partit molt disputat, forá tàctic sobretot per la banda d'un Reus que ha començat l'encontre exercint una pressió asfixiant ja des de la seva línia d'atac. Tanmateix, han estat els locals els qui han gaudit d'una de les poques ocasions produïdes en el primer temps, però Manel Gómez xutava la pilota massa alta després d'una bonica combinació en banda dreta d'Iván Hammouch i Corominas, que s'ha erigit en el protagonista gairebé absolut del partit. Tampoc ha estat el dia de Díaz Melero, i és que el col·legiat del partit no ha sabut tallar la duresa dels reusencs ni ha sabut penalitzar les nombrosíssimes pèrdues de temps dels visitants. Ni tampoc s'ha atrevit a mostrar la segona targeta a Borja Abenia quan només havia transcorregut un quart d'hora amb una entrada clamorosa per darrere a Jordi Martínez. Què hagués passat si no n'hagués tingut una? Tampoc aquesta resposta admet massa dubtes...

Fos com fos, no era el partit de l'Hospi; Manel rebia un cop pocs minuts després que l'obligava a abandonar el terreny de joc. El gladiador de l'Hospi, en una primera exploració, podria estar uns quinze dies de baixa. El seu lloc l'ha ocupat Cristian Gómez... amb el 0-1 al marcador. I és que amb l'equip més pendent del canvi que de cap altra cosa (Manel era a la banda i Gómez esperant per entrar), Pablo Álvarez feia una gran centrada des de la banda dreta que Querol rematava a plaer al fons de la xarxa. Minut 20, 0-1 i complicacions a la vista.

Cal dir, però, que el 0-1 ha fet recular els reusencs, que han cedit la iniciativa del partit i el control de la pilota a l'Hospi, tot i que els de Vinyals tampoc no han tingut el seu dia pel que fa a l'aspecte ofensiu. Només Jordi Martínez ha portat perill en els minuts posteriors als gols, però el seu xut s'estavellava al bosc de cames de la defensa reusenca per desesperació del davanter de l'Hospi. Afortunadament, al minut 38 l'Hospi mig posava les coses al seu lloc: passada en profunditat per David Corominas dins l'àrea gran, xut ras i sec de l'extrem de l'Hospi que Moragón s'empassa i es converteix en l'1-1. Gens immerescut vist el que s'havia vist fins aquell moment. I fins al descans, cops, pèrdues de temps, protestes visitants i poc, molt poc futbol.

La segona part ha continuat amb la tònica dels millors minuts de l'Hospitalet al primer temps: control de la pilota, joc de toc i buscant el gol. L'ha tinguda David Corominas al minut 51; el maresmenc rebia una passada d'Eloi Fontanella, es col·locava la pilota i etzibava un xut impressionant que s'estavellava al travesser de la porteria del Reus. I com deia aquell, del possible 2-1... es va passar a l'1-2. Minut 56, jugada embrollada dins l'àrea amb un Sergi Masqué que, lliure de marca, posa la punta amb l'encert suficient per fer inútil l'esforç de Craviotto per evitar el gol. De nou, gol als primers minuts del període corresponent (6 dels 8 gols encaixats han arribat els primers quinze minuts de cada temps) i de nou, tocava recórrer a l'èpica per intentar igualar un partit que s'havia tornat a complicar. I per si no fos suficient, el Reus va acabar-lo de complicar amb constants aturades de temps, desmais constants i morts a temps parcial que Díaz Melero s'anava empassant l'una darrera l'altra.

Tot i això, a l'Hospi li va costar tornar a reactivar-se; l'entrada de Lobato per Marcos Guill no ha donat avui massa fruits i fins al minut 71, quan Cristian Gómez ha xutat alt després d'una passada de Cristian Alfonso, l'equip no ha creat perill amb cara i ulls. L'ha tinguda, però, el Reus en un contraatac que Pitarque ha desaprofitat de forma increïble en una jugada on el l'assistent ha aixecat primer la bandera per, segons després, tornar-la a baixar. A partir d'aquí, el partit s'ha convertit en un monòleg més que evident per part de l'Hospi. Ho ha provat Lobato, amb un xut que ha aturat prou bé Moragón (79') . Hi ha hagut temps per la polèmica, amb un penal discutible sobre Corominas que ha acabat amb l'amonestació pel davanter de l'Hospi (82'). Hi ha hagut temps, de nou, per un altre pal. De qui? Òbviament, de l'avui omnipresent David Corominas, que al minut 85 estavellava l'esfèrica al pal dret de la porteria del Reus. Un minut després, Jordi Martínez es tornava a trobar amb Moragón després d'un cop de cap... I va tornar a haver-hi temps per a la polèmic, i és que en una falta molt discutible en atac, Díaz Melero (el mateix que li havia perdonat la segona groga a Borja) mostrava de forma incomprensible la targeta groga a Corominas; segona i al carrer. Aquí s'ha acabat la pòlvora d'un Hospi que ha vist com gairebé no s'ha jugat ni un minut dels (només) 4 d'afegit que havia decretat l'àrbitre lleidatà.

Es certificava l'1-2, la primera derrota de l'Hospi a la lliga davant un bon equip i la relativa bona notícia que suposa seguir havent de treballar dur per aconseguir la primera plaça a la lliga. Desgraciadament, alguns jugadors reusencs van posar la nota trista del partit, quan es van dirigir a part del públic que hi havia a la zona de general, fent 'botifarres' i aplaudint de forma irònica als aficionats de l'Hospi. Els mateixos jugadors que, a hores d'ara i tot i la victòria, segueixen segons a quatre punts del líder. Un líder que després dels resultats d'aquest matí manté una diferència de dotze punts amb el Santboià, actual cinquè classificat. Tot això a l'espera del darrer partit d'aquest "Galibier", diumenge vinent al Nou Sardenya, davant d'un Europa que encara no ha perdut com a local i en un encontre on de ben segur tornaran a sortir disputes temporalment aparcades.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Ceballos, Manu Viale, Lucas Viale, Manel (Cristian Gómez, 20'), Corominas, Marcos Guill (Lobato, 61'), Eloi Fontanella, Jordi Martínez, Cristian Alfonso.

CF REUS DEPORTIU: Moragón, Edu Vives, Sangrà, Taranilla, Ferran, Borja (Urraka, 66'), Masqué (Pallarès, 80'), Marquès, Querol (Pitarque, 59'), Álvaro, Pablo Álvarez.

Gols: 0-1 Querol (19'); 1-1 Corominas (38'); 1-2 Masqué (56')

Àrbitre: Rafael Díaz Melero (delegació de Lleida). Força fluix. Ha mostrat targetes grogues als visitants Borja (5'), Edu Vives (85') i Ferran (87'). Ha expulsat per dues targetes grogues el jugador de l'Hospitalet David Corominas (81' i 91'). També ha amonestat el fisioterapeuta del Reus, Óscar Martín (89').

Incidències: Tot i la jornada econòmica, més de 750 espectadors han presenciat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet el partit d'aquest matí. Matí amb temperatura agradable. Dani Planchería, Víctor Rodríguez i Quique Cárcel han completat la convocatòria de l'Hospitalet.