Etiquetes

10/2/10

El resum de la jornada

Resum de la jornada al grup 5è...

Òbviament, la 24a jornada de lliga al grup cinquè de Tercera Divisió ve marcada per la derrota de l'Hospi davant el Reus per 1-2, que va suposar la primera derrota dels riberencs aquesta temporada i, per tant, la primera com a local. Aquest fet deixa precisament els reusencs i l'Europa, el proper rival de l'Hospi com a únics equips invictes a casa. A banda de l'Hospi-Reus, dos partits eren especialment destacats, bé perquè era un derbi (Prat-Cornellà) o perquè s'enfrontaven equips de la zona alta (Santboià-Europa). Tots dos partits van acabar amb triomf local per la mínima: 1-0. Al Sagnier, el Prat va aconseguir deixar el Cornellà a sis punts i escalar fins la tercera posició, mentre que al Joan Baptista Milà, el Santboià va endur-se els tres punts després de 4 partits sense guanyar. Qui no va saber aprofitar aquests duels directes va ser el Manlleu, que no va passar del 0-0 a Castelldefels i perd dues posició en detriment dels dos equips del Baix Llobregat: Prat (3r) i Santboià (4t).

Tampoc no va ser la jornada del Llagostera ni de l'Amposta. Gironins i ebrencs van perdre una nova ocasió per reenganxar-se a la zona alta: el Llagostera va perdre (2-1) al camp d'un Blanes que té la dissetena plaça a només dos punts. Per la seva banda, l'Amposta va caure a Balaguer (3-0) davant un equip en plena progressió: els de Lluís Elcacho han encadenat nou partits sense perdre i s'han col·locat vuitens a la taula, esvaïnt ara per ara els dubtes generats en un inici de lliga massa irregular.

Pel que fa a la zona baixa, a banda del triomf del Blanes, l'Olesa també va aconseguir els tres punts, en aquest cas davant d'un Palamós que segueix sorprenent de forma negativa i que se situa molt més a prop del descens (set punts) que no pas de la zona noble de la lliga. El 3-0 final, a més, va suposar el primer triomf dels olesans en el seu retorn a Les Planes. Per la seva banda, en un duel dramàtic, el Premià i el Cassà van igualar (1-1) i van deixar les coses iguals entre ells. També el Benavent va sumar un punt en la seva visita a la Pobla de Mafumet (2-2); els de Santi Coch semblen haver frenat el seu ascens meteòric i ja fa quatre partits que no guanyen. Finalment, a La Devesa, el Rapitenca continua sense aixecar cap: els de Jordi Fabregat ja són el pitjor equip com a local i ni tan sols la visita del Vilanova, que fins diumenge no havia guanyat com a visitant, va servir perquè els ebrencs aixequessin el cap. L'1-3 final dóna aire els del Garraf i complica molt la vida dels de La Ràpita.

Zona de playoff d'ascens per: l'Hospitalet (55 punts), el Reus (51), el Prat (44) i el Santboià (43).
Zona de descens per: Blanes (21), Cassà (20), Olesa de Montserrat (17).

... i a la resta de grups

A Galícia, nova ensopegada del Cerceda, segon classificat en la seva visita al camp del Bergantiños (2-2), que el filial del Deportivo va aprofitar (2-0 al Verín). A més, els de la capital han disputat un partit menys que el seu perseguidor, el que podria ampliar encara més la distància existent. Al grup segon, la segona derrota consecutiva de la Universidad de Oviedo (3-0 a Ribadesella) va permetre que el Marino de Luanco recuperés el lideratge gràcies a la seva victòria sobre el Gijón Industrial (2-1); a l'espera resten el Caudal, el Lealtad i el Llanes, tot i que la igualtar predomina en aquest grup.
Més clares estan les coses al grup 3, el de Cantàbria, on la SD Noja ja gaudeix de set punts d'avantatge sobre el segon classificat, que ara és el Bezana. El líder va guanyar per la mínima el Téxtil Escudo (1-0) [imatge] i va aprofitar la dura derrota del Siete Villas, ara tercer, per 5-0 al camp del Tropezón, tota una invitació als jocs de paraules. És precisament l'equip de Tanos qui tancara el grup de set equips que aspiren a jugar la fase d'ascens. A Euskadi, golejades dels dos primers classificats: la Real Sociedad B va guanyar per 4-0 el Leioa mentre que l'Amorebieta va destrossar el Retuerto (6-0). A més, tots dos equips van aprofitar la derrota del Durango, tercer fins aleshores, en la seva visita a Azpeitia.

A València, els dos primers classificats, Alzira i Torrellano no van passar de l'empat en les seves visites a Crevillent i a la Nucia respectivament. Ho va aprofitar per apropar-s'hi el Barrio Cristo, que va derrotar el Vila-real C per 3-1. A Madrid, nova victòria del Rayo Vallecano B (2-1 sobre el Santa Ana), que amplia la distància amb el Getafe B a set punts. Els del sud de Madrid van empatar a Alcobendas i veuen com el Parla se situa a només dos punts, tot i els seus problemes econòmics. Al grup 8è es va viure la golejada de la jornada: el Valladolid B va golejar el Venta de Baños per 10 gols a 0 i segueix com a líder, tot i que empatat amb un Burgos que va tornar a guanyar, encara que de forma més modesta (2-0 davant el Santa Marta de Tormes). Als grups andalusos, cap dels dos líders va guanyar. Al grup 9, el Motril segueix encallat i va perdre per 2-1 a Huétor-Tájar, tot i això mantenen una diferència generosa amb el seu primer perseguidor, El Palo, que va tornar a desaprofitar l'ensopegada dels granadins. Al grup 10è, en canvi, la diferència entre primer i segon és de sis punts: el CD Alcalá no va passar del 0-0 inicial en la seva visita a Sanlúcar de Barrameda; l'Ayamonte, però, va aconseguir el mateix resultat en el derbi davant del Cartaya. Com a curiositat, cap equip visitant va aconseguir marcar el passat cap de setmana; els 14 gols que es van anotar van ser obra dels equips locals i cinc dels deu partits van acabar 0-0.

Al grup 11 va disputar-se el partit de la jornada de tota la Tercera Divisió (juntament amb l'Hospi-Reus). En aquest cas, a l'Estadi Balear, Atlètic Balears [imatge] i Santa Eulària van empatar (1-1) i segueixen igualats al capdamunt de la taula; tot i això, els de Palma s'han fet amb el goal average particular, fet important de cara al final de la lliga. Constància i Binissalem, tercer i quart classificat respectivament, van endosar una maneta a l'Alaior i a l'Independiente i van aprofitar la igualada dels dos "galls" del grup. A les Canàries, els tres primers classificats van sumar tres punts que deixen la vida com fa una setmana. Especialment meritòria va ser la victòria de Las Palmas Atlético en un camp complicat com és el Guiniguada, a Santa Brígida. Els locals, per la seva banda, perden en la quarta plaça en benefici del Marino tinerfeny, que va vèncer còmodament el Gáldar (3-0). A Múrcia, el Lorca va tornar a ampliar la distància amb el Cieza, segon; els lorquins van golejar el Cuarto Distrito (5-1) i van aprofitar l'empat del Cieza (1-1) en el seu desplaçament al camp del Cartagena FC. Al grup 13è, l'extremeny, va produir-se un fet si més no curiós; el Jerez, que fins diumenge estava imbatut, com l'Hospi i la Oyonesa, també va perdre el seu primer partit. Va ser a Don Benito (1-0) i va servir en safata una oportunitat d'or perquè el Badajoz ampliés la distància: els de la capital no van fallar en la seva visita a l'Imperio i van golejar per 1-5; sis punts separen ara Badajoz i Jerez a la classificació.

A Navarra, dels vuit primers classificats només un va aconseguir la victòria. Qui? El líder, el Tudelano, que ja té set punts d'avantatge amb la Peña Sport que va perdre 4-2 al camp del Lourdes. Els tudelans, per la seva banda, van imposar-se per 2-3 a l'Iruña i reforcen la seva posició a la lliga. Per la seva banda, el grup 16è, de la Rioja, va viure la victòria dels primeres espases: Alfaro, Oyonesa, Haro i Anguiano van guanyar els seus partits i deixen les coses iguals a l'espera dels partits pendents. Mentrestant, el Teruel, tercer, va eixugar la distància del Zaragoza B i del Monzón al grup aragonès. Els de Calderé van guanyar 0-1 a Fraga i van aprofitar-se dels sengles empats dels dos primers classificats davant el Giner Torrero (1-1) i el Sabiñánigo (3-3). Finalment, el grup 18 va tornar a viure un nou triomf de l'Illescas, que va aconseguir a Hellín la vuitena victòria en els darreres nou jornades. Tot i això, La Roda i l'Azuqueca també van guanyar i segueixen de ben a prop els de Toledo.

Avui dimecres, per cert, es disputaran quatre partits pendents que afecten la zona alta d'algun d'aquests grups: al grup 8, el Valladolid B visita Trobajo del Camino per jugar davant l'Huracán Z (16:30); al grup 16, l'Haro juga al camp de l'Agoncillo (20:30) i podria situar-se com a líder si es capaç de guanyar. Al grup 17, per la seva banda, el Teruel juga a Utebo (20:00) i el Zaragoza B ho farà a Alcanyís (20:00).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada