Etiquetes

23/2/10

El resum de la jornada

Al grup 5è...

Després de tres setmanes veient com els rivals anaven retallant la distància, la 26a jornada ha estat, sens dubte, la jornada de l'Hospi. Una dada: a banda dels riberencs, el següent equip a la classificació capaç de sumar els tres punts va ser l'Amposta, que va començar la jornada com a 10è classificat. Va ser un cap de setmana positiu per un Hospi que va recuperar de dos a tres punts amb tots els seus rivals de la zona alta. Especialment beneficiosa va ser l'ensopegada del Reus al Municipal Els Pins davant el Blanes (foto), penúltim a la lliga. Els de Cas
tillejo, tot i avançar-se en el marcador al minut 4, van veure com els de Paco Carballo remuntaven el partit amb tres gols que no van ser suficients per evitar el patiment local: el 3-2 del Reus va conduir a un atac i gol final que els selvatans van saber suportar. Des de la distància, Santboià, Prat i Manlleu no van passar de l'empat. Especialment desgraciats van ser les igualades dels dos darrers; l'Europa va empatar al Prat al temps de descompte (1-1) i el Manlleu va veure com Santi Triguero empatava el partit a Vilanova després d'haver desaprofitar clares ocasions per endur-se els tres punts (1-1). Per la seva banda, el Santboià segueix encallat i només la irregularitat dels seus rivals permet els del Baix Llobregat seguir enganxats a la zona de play-off; diumenge, 0-0 a casa davant d'un Palamós que va millorar notablement la seva imatge abans de rebre l'Hospi el proper diumenge.

Mentrestant, a Premià, el gran partit dels dos porters (Suri, al Premià i Íñigo, al Cornellà) va fer que el marcador restés inamovible en un duel en què cap dels dos equips va poder donar un pas endavant en els seus objectius respectius. En l'altre matx de la jornada entre equips de la zona alta i baixa, un Balaguer en alça no va passar del 2-2 a Olesa; el cuer sembla haver-se fet fort a casa, on no perd des de la seva rentrée a principis d'any. El gran perjudicat de la jornada va ser el Benavent. La derrota dels de la Terra Ferma a l'Hospitalet (3-0) combinada amb les convincents victòries del Cassà (1-3 a Castelldefels) i de la Rapitenca (3-0 al Llagostera), deixa els de Toni Palau en llocs de descens per primer cop aquesta temporada, confirmant una dinàmica massa negativa des de fa algunes jornades. Tampoc pot descuidar-se la Pobla de Mafumet, que segueix muntada en el seu Dragon Khan particular i va acumular una nova derrota en perdre el derbi provincial amb l'Amposta (2-3). Els de Santi Coch tenen el descens a només un punt...

Zona de play-off d'ascens per l'Hospitalet, el Reus, el Prat i el Santboià; places de descens a Primera Catalana pel Benavent, el Blanes i l'Olesa de Montserrat. Risc de descensos no compensats per: Pobla de Mafumet, Premià, Cassà i Rapitenca.

... i a la resta de grups

Als disset grup restants de la Tercera Divisió hem tingut una mica de tot: duels directes en què la situació s'ha capgirat, equips que aconsegueixen destacar-se de forma gairebé definitiva o, simplement, grups en què la vida segueix igual que fa una setmana.

Per començar, canvi de líder al grup gallec, on el Cerceda (
imatge) (0-2 al camp del Narón) va aprofitar l'empat del Deportivo B a Ourense (0-0) per avançar el filial a la taula; tot i això, els d'O Roxo tenen un partit més que els deportivistes. Narón i Coruxo ocupen les altres dues places que només sembla poder amenaçar un Ourense massa irregular.

A Astúries, una altra de les variants: tot igual. Les victòries dels quatre primers classificats deixen les coses tal i com estaven fa una setmana. El Marino, que va derrotar l'Avilés per 2-0, manté quatre punts d'avantatge respecte el Caudal de Mieres (2-0 sobre el Condal). Universidad de Oviedo i Lealtad tanquen una zona de play-off que vigilen Llanes i Langreo de molt a prop.

Al grup tercer, el Noja ja té 8 respecte el Siete Villas, que segueix ensopegant els d'Arnuero han guanyat dos dels últims sis partits i veuen com el líder segueix allunyant-se; diumenge, el Noja golejava el Castro (3-0). Escobedo i Tropezón tanquen una zona d'honor a la que també aspiren Bezana, Rayo Cantabria i Laredo.

Per la seva banda, el grup basc va viure un duel entre els dos primers classificats que va acabar per capgirar la situació. L'Amorebieta va guanyar al camp de la Real Sociedad B (
foto) (1-2) i a banda de truncar la ratxa de sis triomfs consecutius del filial, va recuperar el liderat i, de passada igualava la diferència de gols particular amb els donostiarres. Portugalete i Elgoibar obren el grup de vuit aspirants a les altres dues places de play-off.

El grup sisè va viure una jornada fluixa dels outsiders; el gran beneficiat va ser el Barrio Cristo, l'únic dels vuit primers capaç d'aconseguir la victòria. L'1-0 davant l'Onda, combinat amb els empats d'Alzira i Torrellano a domicili, fa que els de la capital s'apropin al liderat més que mai. I és que el valencià és un dels grups més oberts: el 12è classificat, el Burjassot, és a només set punts de la quarta plaça amb 12 partits per davant.

El Rayo Vallecano B segueix volant al grup 7. Tot i patir per vèncer el Rayo Majadahonda (2-1), el filial manté els 11 punts d'avantatge amb el Trival Valderas (1-4 a Arganda). El Getafe B i el Parla, que també va golejar, completen les quatre primeres posicions.

Curiós el cas del Valladolid B al grup de Castella i Lleó. Curiós perquè, fins a cert punt, recorda l'Hospi. El Valladolid B havia tancat la primera volta amb una sola derrota, líder sòlid i només vuit gols en contra. En sis partits de la segona volta, n'ha encaixat sis, de gols, i ha acumulat dues derrotes (1-0 a Burgos i 1-2 contra l'Arandina, segon i tercer classificats respectivament). Aquestes derrotes deixen el filial (que ja no dirigeix Onésimo, ara al primer equip) segon classificat, a tres punts d'un Burgos llançat; 11 victòries i 2 empats en els darrers tretze partits deixen els burgalesos com a favorits per assolir el campionat del grup.

Per la seva banda, el grup 9è va viure una jornada certament còmica. Enèssima ensopegada del Motril, que segueix com a líder destacat (ara amb sis punts d'avantatge) degut a que els seus rivals són incapaços d'aprofitar les seves errades. Diumenge, empat a 2 al camp de l'Almería B i quart partit consecutiu sense guanyar. Un altre grup igualat en què el Vélez, 10è, és a només sis punts de la quarta plaça.

Tot el contrari succeeix al grup desè, on el CD Alcalá segueix ampliant el forat i ja té nou punts més que el segon. Els sevillans van ser l'únic equips que va vèncer dels sis primers classificats. L'important triomf per 0-1 a La Línea de la Concepción va suposar un cop d'efecte gairebé definitiu pels grocs, que molt malament haurien de fer les coses per veure com l'Ayamonte, el Mairena o el Marinaleda li prenen el liderat.

Un liderat pel qual es barallen fins a tres equips a les Illes Balears. Un eivissenc (el Santa Eulària) i dos mallorquins (Atlètic Balears i Constància). De fet, els inquers ja són segons després de sumar el cinquè triomf consecutiu al camp del Lloseter (1-3). La relativa irregularitat dels seus dos companys de lluita ha dut els blanc-i-negres a aspirar a tot. L'altra plaça queda molt més oberta, amb l'Alcúdia com a propietari provisional.

On també hi ha canvis és a les Canàries, on la irregularitat de Las Palmas Atlético (0-0 al camp del Charco del Pino) ha deixat en safata el liderat al Corralejo (
foto) (2-0 al Realejos). El filial només ha guanyat dos dels darrers nou partits a la lliga, i el que pot preocupar més, només ha anotat quatre gols en el mateix període de partits. Qui no se n'ha aprofitat ha estat el Pájara, que va perdre 4-2 a Tenerife davant del Marino i va desaprofitar una oportunitat d'or per posar-se segon.

A Múrcia, duel estelar entre Lorca i Cieza que els locals van resoldre per 2-0. Els lorquins, classificats per les semifinals de la Copa Federació, ja tenen vuit punts d'avantatge amb el Cieza que ve veure com els seus quatre perseguidors van guanyar i se situen a un màxim de dos punts. Jumilla, Costa Cálida, Yeclano i Cartagena B lluitaran amb el Cieza per aconseguir una de les tres places d'ascens restants.

Un altre exemple de 'desmai' futbolístic clàssic a les segones voltes és el del Jerez al grup extremeny. Els verd-i-negres, que van perdre la imbatibilitat el mateix dia que l'Hospi, van sumar la segona derrota a Almendralejo (1-0) i veuen el CD Badajoz a nou punts, després que l'històric club extremeny encadenés el sisè triomf consecutiu. De fet, ja fa 20 partits que no perden i si confirmen el liderat, seran un dels conjunts a témer a una fase d'ascens a la qual aspiren també Extremadura, Arroyo i Mérida.

A Navarra, les coses segueixen igual a les dues primers posicions; set punts entre Tudelano i Peña Sport després que ambdós equips s'imposessin en els seus partits. Les enseopegades del Cirbonero i el Mutilvera van permetre que Iruña i Valle de Egüés, ara mateix fora de la zona de play-off, afrontin la recta final de la lliga amb més esperances.

Per la seva banda, l'Oyonesa segueix amb el seu recital particular. Dissabte va derrotar l'Alfaro en un partit clau (1-0) i manté la seva condició d'invicte. Sorprenentment, això no li arriba per ser líder, ja que l'Haro (5-0 a l'AF Calahorra) no afluixa el seu ritme.

A Aragó, tres partits sense guanyar del Monzón han valgut per complicar la vida als d'Osca, que ja són quarts i tenen el cinquè i el sisè classificats a un i dos punts respectivament. Per dalt, deu victòries en onze partits del Teruel de Calderé han deixat els de Terol a dos punts del líder, el Zaragoza B (65 punts), que va guanyar per 1-2 a Tauste.

Finalment, a Castella-la-Manxa, les coses s'han igualat al capdavant de la classificació després de l'empat de Illescas a Alcázar (0-0). Ho va aprofitar La Roda (4-0 al Criptanense), l'Azuqueca (4-0 al Marchamalo) i el Talavera (1-0 al Torrijos) per situar-se a 3, 5 i 9 punts dels toledans, respectivament. La derrota del Carranque a Socuéllamos (1-0) fa que la revelació de la lliga fins al moment surti de la zona noble d'aquest grup 18.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada