Etiquetes

12/2/10

Recordes quan... Europa 0-2 L'Hospitalet (1994-1995, Segona Divisió B)

El 16 d'abril de 1995 i en partit corresponent a la 33a jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, el CE Europa i el CE L'Hospitalet van mesurar les seves forces a l'Estadi Feliu i Codina d'Horta, i és que el Nou Sardenya vivia els seus darrers retocs previs a la seva reinauguració, fet que va produir que els graciencs haguessin de peregrinar per camps com el Guinardó (on van aconseguir l'ascens a Segona B) o el mateix féu hortenc. De fet, és l'única temporada en que els de la Vila de Gràcia van jugar a Segona Divisió B -anteriorment ho havien fet a Primera Divisió i a Segona A-.

Aquell diumenge previ al dilluns de pasqua enfrontava dos equips que no atravessaven precisament pel seu millor moment: de fet, els europeistes van certificar gairebé el seu descens després d'aquest matx: el 0-2 final (gols de Gestoso i Roberto Fresnedoso) van deixar l'Europa ferit de mort, a vuit punts de la salvació amb només deu en joc (ens trobàvem encara a la lliga dels dos punts, els positius i els negatius). Per contra, l'Hospitalet que entrenava Josep Maria Nogués, arribava a aquesta cita immers en una ratxa força negativa: només una victòria en les vuit jornades anteriors havien complicat en excés la vida d'un Hospi que va completar una temporada força irregular; marcada des d'un bon principi per la inesperada ensopegada a la Copa del Rei davant un Tercera com l'Utebo aragonès.

A la banqueta rival, hi havia el peruà Osmar Bendezú, que anteriorment havia entrenat la Balompédica Linense, el Vila-real o el Castelló; el míster local no va poder comptar per aquell partit ni amb Ventura ni amb Sito Martínez, mentre que Nogués, que tot just acomplia la seva primera temporada a ca n'Hospi (va estar-s'hi dues temporades completes), no va poder comptar amb Dani Tost ni amb Xavi Vilajoana, noms més o menys coneguts pels que ja tenen algun any que altre.

El partit no va tenir massa història. I és que l'Europa va sortir al terreny de joc sense esma, capcot, el que va facilitar la tasca a un Hospi que tot just va aconseguir el segon triomf a domicili en els setze desplaçaments realitzats (l'anterior, 1-2 a Terrassa). Els locals van apropar-se tímidament a l'inici de cada període, però la iniciativa, les ganes, el futbol i les ocasions les va posar un Hospi que va sumar dos punts que certificaven la seva permanència. Tot i això, només va ser capaç de perforar en dues ocasions la meta que defensava Albarrán; Gestoso al minut 18 i Roberto Fresnedoso, un dels jugadors de la història recent de l'Hospi que ha jugat amb assiduïtat a Primera Divisió (167 partits entre Espanyol, Atlético i Múrcia).

Aquest 0-2 suposa la darrera victòria dels riberencs en terreny europeista; els dos precedents més immediats, a Tercera Divisió, van saldar-se en empat (1-1, la temporada 2003-04 i 0-0 la temporada passada). De fet, l'Hospitalet no perd amb l'Europa a domicili des de la temporada 78-79 (2-1, a Tercera Divisió).

Fitxa tècnica

CE Europa:
Albarrán, Colomé, Surrallés, Capella, Carvajal, Gómez, Francisco, Juan Carlos (Bufi, 33'), Óscar (Martín, 62'), Márquez, Vicente

CE L'Hospitalet: Víctor, Ortuño, Jesule, Gestoso, Coke (Sergio, 35'), García, Roberto Fresnedoso, Moreno, Keko, Carmelo, Javi De Latorre (Pau, 69')

Gols: 0-1 Gestoso (18'); 0-2 Roberto Fresnedoso (90')

Àrbitre: José Luís Gil García (col·legi valencià). Va amonestar amb targeta groga els locals Surrallés, Carvajal i Francisco i els visitants Ortuño, García i Moreno.

Incidències: Partits disputat a l'estadi Feliu i Codina d'Horta a causa de les obres de remodelació del Nou Sardenya, que va ser reinaugurat el mateix any. A l'Europa hi havia jugadors coneguts com Surrallés (que anys després defensaria la samarreta de l'Hospi), Márquez (ex jugador i entrenador de l'Espanyol, ara mateix a la banqueta del Castelló) o Francisco, mític jugador calb del futbol català -a l'estil Dertycia-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada