Etiquetes

21/2/10

Solvents... i amb bons amics | CE l'Hospitalet 3-0 FC Benavent

L'Hospi ha resolt el partit d'aquest matí davant del Benavent amb força solvència. Els de Vinyals han jugat un primer temps força fluix, tot i que els del Segrià tampoc no estaven fent un partit excessivament lluït; el gol de Dani Morales quan semblava que ambdós equips marxarien al vestidor amb l'empat ha estat definitiu per desnivellar la balança que, un cop més, ha caigut a favor dels riberencs. Al segon temps, els riberencs han encarrilat el partit amb dos gols ràpids en un partit que acabat amb tots dos equips esperant el xiulet final. Davant d'aquest panorama, el millor del matí no ha tingut lloc a l'Hospitalet sino a 80 quilòmetres de distància, on el Blanes ha donat un cop de mà a l'Hospi en derrotar el Reus Deportiu per un sorprenent 3-2, deixant els de Tarragona, ara mateix, a quatre punts de la primera plaça i esmenant, en part, la pèrdua d'avantatge de les darreres setmanes. Destacable, també, ha estat que l'Hospi s'hagi retrobat amb el gol en el primer partit de lliga en què Jordi Martínez, encara tocat després d'un cop rebut dimecres passat, no ha disputat ni un sol minut. Bones sensacions per seguir creient en aquest planter.

Com dèiem, no ha estat ni molt menys un bon partit del futbol. Amb els rols ben definits des d'un bon inici, l'Hospi s'ha fet amb el control de la pilota, movent-la bé fins arribar a tres quarts de camp on les idees en atac començaven a perdre's dins la maranya defensiva del conjunt de lleidatà; el Benavent, seguia fil per randa el rol de visitant a l'Estadi: arriscar el mínim possible, tots ben junts al darrere, i deixar que els minuts anessin passant. Cal dir, però, que els de Toni Palau no han estat precisament l'equip més ultradefensiu que ha passat per l'Estadi aquesta temporada. L'Hospi, amb la presència dels tres 'Cristians' a l'onze inicial, ha tingut la primera ocasió ben d'hora; al minut 2, Lobato culminava una jugada individual amb un xut llunyà que marxava per sobre del travesser. Tot i prosseguir amb la mateixa dinàmics, a l'Hospi li costava arribar a la porteria de Ballesteros, i quan ho aconseguia, ho feia mitjançant xuts innocents que no aconseguien posar en problemes el porter visitant; un altre xut llunyà de Coro (13') i un xut escarransit de Cristian Gómez (20'), van ser el preludi d'un dels pocs moments de 'risc' ofensiu dels de la Terra Ferma: al minut 21, centrada de Francesc al punt de penal que Peña no arriba a rematar. Aquesta jugada va conduir a un descens (encara més notori) en el ritme de partit, que no es va veure trencat fins al minut 36, quan l'Hospi va aconseguir obrir la llauna.

En una falta a la frontal de l'àrea, Toni Velamazán tocava curt perquè Lucas Viale etzibés un xut ben dur que Ballesteros només va poder rebutjar cap endavant, amb la mala sort (per a ell) que el rebuig anés a parar als peus de Dani Morales que, amb una mica de suspens, empenyia l'esfèrica al fons de la xarxa. L'Hospi inaugurava el marcador sense haver tingut massa ocasions i Dani Morales, en una temporada complicada per les lesions, tornava a 'mullar' gairebé onze mesos després del seu darrer gol (el 5 d'abril de 2009, a l'Estadi i davant del Palamós). El gol del central riberenc va aplanar el camí pels locals, que abans del descans haurien pogut certificar el triomf si bé Cristian Alfonso (44') o Eloi Fontanella (45') no haguessin enviat a fora sengles rematades de cap després de dues excel·lents assistències de David Corominas i d'un excels Cristian Gómez. De fet, ben mirat, hauria estat un premi excessiu per un Hospi no massa lluït aquest matí.

Aquest joc espès ha quedat enrere veient l'arrencada del segon període feta pels homes de Vinyals. Un cop més, l'Hospi accelarava el partit per tal de sentenciar-lo i no trigava massa a fer-ho realitat. Corria el minut 47 quan després d'una bona jugada de Lobato per banda esquerra, Cristian Alfonso sol a la frontal, rebia la passada del seu company, es col·locava la pilota, i deixava anar un xut potent que Ballesteros va acompanyar amb la vista fins acabar al fons de la xarxa. 2-0, eficàcia màxima, i la gent que començava a estar més pendent del que passava a Blanes (on el Reus empatava 1-1) que no pas del què succeïa a l'Estadi. De fet, a l'Hospitalet, es va mantenir la mateix dinàmics, amb un Hospi que volia més i un Benavent que es veia desbordat davant l'allau ofensiu local. Al minut 50, un xut d'Eloi Fontanella tocava la cama d'Ivan , lateral esquerre del Benavent i marxava a córner. Va ser l'ocasió que va precedir el tercer i darrer gol del partit, obra de Cristian Alfonso al minut 56. Després d'un rebuig a la sortida d'un córner, Lucas Viale posava la punta del peu per habilitar Cristian Alfonso que, amb tota la sang freda del món, feia passar la pilota per sota de les cames de Ballesteros tot establint el 3-0 que, al final, seria definitiu. Sense gairebé despentinar-se, que diria aquell.

Va ser el moment ideal per començar a regalar descans després d'una setmana de tres partits com la darrera; Hammouch i Eloi van donar entrada a Ceballos i a Quique Cárcel. Tot i això, l'Hospi encara va deixar près l'accelerador uns quants minuts, gaudint de prou ocasions com per haver sumat un parell de gols més al seu favor. A saber: nou xut de Cristian Alfonso des de la frontal que Ballesteros desvia a córner (65'); vaselina de Cristian Gómez que Isma treu gairebé sota pals, enviant l'esfèrica a córner (69'); rematada de cap de Dani Morales que Iván torna a treure sobre la mateixa línia de gol (70'); nova rematada de Morales que salva Ballesteros i rebuig que Lucas Viale tampoc no aprofita en trobar-se de nou el porter visitant, el millor del seu equip aquest migdia a l'Estadi.

Aquí va acabar-se l'Hospi i, de pas, el partit. I és que els del Segrià només van inquietar Craviotto en un xut que Francesc va enviar fora amb la porteria gairebé per ell solet (71'). Des d'aquest moment i fins al final del partit, intensitat baixa, ambdós equips pensant en els propers compromisos i espera eterna fins que el col·legiat va xiular la fi d'un partit fluix però important per un Hospi que va tornar a recuperar bones sensacions a la lliga i que, a més, s'ha vist afavorit per la sorprenent derrota del Reus a Blanes. A més, els empats del Santboià, el Prat, el Cornellà i l'Europa provoquen que, a l'espera del que faci el Manlleu aquesta tarda a Vilanova i la Geltrú, l'Hospi eixampli les distàncies amb tots els seus rivals de la zona alta. Una bona forma per cloure una setmana que, sens dubte, ha estat ben positiva per l'Hospi.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch (Ceballos, 60'), Barón, Lucas Viale, Dani Morales, Toni Velamazán (Héctor Miguel, 78') , Corominas, Cristian Gómez, Eloi Fontanella (Quique Cárcel, 64'), Cristian Alfonso, Lobato.

FC BENAVENT: Ballesteros, Iván, Isma, Dani Hernández, Gracia, Peña (Marcel, 63'), Héctor Besora, Padrones, Francesc, Romario (Félix, 78') , Rey

Gols: 1-0 Dani Morales (36'); 2-0 Cristian Alfonso (47'); 3-0 Cristian Alfonso (56').

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera (delegació de l'Anoia). Bé, en un partit sense cap complicació. Ha mostrat tres targetes grogues, totes tres per jugadors de l'Hospitalet: Toni Velamazán (31'), Ceballos (82'), Cristian Alfonso (83').

Incidències: Partit jugat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 350 espectadors, en un matí amb cel cobert tot i que no ha arribat a ploure. Les pancartes presents dimecres en el partit de Copa Catalunya seguien penjades avui en diversos punts del camp. La convocatòria de l'Hospi l'han completada Dani Planchería i Víctor Rodríguez, en un partit on les baixes han fet que Vinyals comptés, de nou, amb setze jugadors del primer equip disponibles.