Etiquetes

28/3/10

El resum de la 31a jornada

Podria haver estat pitjor, força pitjor. I és que l'Hospi ha sortit indemne d'aquesta 31a jornada després que l'ensopegada a la Pobla de Mafumet (1-1) i un partit a priori factible del perseguidor immediat, el Reus, fessin presagiar una nova retallada de punts en contra dels interessos riberencs. Res més lluny de la realitat, els de Santi Castillejo han estat incapaços de passar de l'empat al Nou Municipal davant el Cassà (1-1). És més, tot i jugar amb un home més durant més d'una hora de partit, els reusencs no han sabut capgirar el gol inicial de Marc Mas (2') i s'han quedat a mig camí de la remuntada: només Querol, al minut 21, ha estat capaç de perforar la porteria que avui defensava Martí Bartina. Al final, desil·lusió entre una parròquia local que veia com s'havia desaprofitar una oportunitat d'or per carregar de pressió l'Hospitalet amb set jornades encara per disputar. De fet, els marcadors d'aquesta jornada fan que les matemàtiques comencin a ser definitòries d'ara en endavant: si l'Hospi derrota el Santboià divendres vinent a l'Estadi serà matemàticament equip de play-off, facin el que facin els rivals.

La UE Cassà ha sorprès el Reus i ha donat un cop de mà a l'Hospi. (Imatge: Reus24)

Si bé la lluita per les dues primeres places té només dos candidats reals, les altres dues posicions de play-off tenen algun pretendent més. Avui, el Santboià i l'Europa han fet un pas endavant en guanyar els seus partits i aprofitar l'ensopegada dels rivals. El partit de la jornada es disputava al Municipal de Manlleu, on el Santboià ha confirmat perquè és el millor visitant del grup i ha guanyat per 0-2, gràcies als gols d'Aleix i de Montero. Per la seva banda, l'Europa s'ha col·locat cinquè, a dos punts del quart, després de remuntar un marcador advers davant del Vilanova. Triguero anotava el 0-1 al Nou Sardenya, tot i que en només deu minuts, Nefta i Ramón Suárez (de penal), reestablien l'ordre que dicta el fortí gracien i col·locaven el 2-1 definitiu.

Per contra, el Prat i sobretot el Cornellà, han deixat escapar l'oportunitat d'estrènyer encara més la zona noble i no han passat de l'empat sense gols en els seus respectius duels. Els pota blava han igualat a Olesa en un partit on els locals han tornat a mostrar-se desencertats de cara a porta i cada cop tenen més complicada la salvació; els de Manolo Márquez són quarts i encara tenen dos punts de marge respecte l'Europa. Per la seva banda, el Cornellà segueix sense perdre a casa, però avui ha estat incapaç de derrotar el Llagostera (0-0). Tot i això, els verds són a només tres punts de la quarta plaça, empatats amb el Manlleu, amb qui s'enfrontarà dijous vinent a la Via Fèrria.

Pas de gegant del Castelldefels per aconseguir la permanència (imatge FC Benavent)

A la zona baixa, el Castelldefels i el Blanes han estat els equips que més rèdit han obtingut d'aquesta jornada. Els mariners s'han imposat al Benavent per 0-2 en un duel directe i se situen, amb 37 punts, com el millor equip dels que lluitaran per no baixar. Per la seva banda, el Blanes torna a sortir a la superfície i agafa una mica d'aire gràcies al seu triomf de prestigi a Balaguer (1-2). Els selvatans s'han posat amb 0-2 al marcador i tot i haver jugat el tram final del partit amb un home més, encara han rebut l'1-2 i han hagut de patir per conservar la victòria. Ara, els blanencs es col·loquen a només dos punts de la Rapitenca, que ha perdut a Palamós en l'altre duel directe de la jornada (3-1). Dos gols de Quintanilla i un de Julien han fet estèril el gol de Raül Teixidó. En el darrer partit de la jornada, l'Amposta ha confirmat la seva fama d'equip que ho deixa tot per última hora i ha esperat al minut 89 per marcar el gol del triomf davant del Premià. Luís García certifica la permanència dels del Montsià tot i jugar gran part del partit amb un home menys per l'expulsió de Raül Lucha.

Zona de play-off per l'Hospitalet (69 punts), el Reus (64), el Santboià (55 punts i un partit menys) i el Prat (53 punts). Zona de descens per la Rapitenca (29 punts), el Blanes (27) i l'Olesa (19).