Etiquetes

7/3/10

Més rèdit que brillantor | CE l'Hospitalet 2-0 CF Amposta

La jornada matinal d'avui té força paral·lelismes amb la de fa quinze dies: partit no excessivament lluït de l'Hospi davant d'un rival que ha plantat clara, gran eficàcia de cara a porta en un duel amb poques ocasions de gol i, el més important, nova derrota del Reus a domicili que deixa els del Camp de Tarragona a set punts de l'Hospi i amb el lideratge una mica més a prop. Tot i això, el 2-0 d'aquest matí a l'Estadi és sens dubte el millor que es pot extreure d'un partit avorrit en què l'Hospi no ha tingut continuïtat i l'Amposta, sense abocar-se esbojarradament a l'atac, ha posat l'ai al cor als aficionats locals. A més, dues males notícies de cara al proper partit que l'Hospi jugarà a Balaguer: Eloi Fontanella i Jordi Martínez, els dos davanters titulars, seran baixa. El primer s'ha lesionat instants abans de finalitzar la primera meitat i sembla que pateix un trencament muscular que el deixaria unes quantes setmanes allunyat del terreny de joc; el segon, ha vist la cinquena groga de la temporada i haurà de descansar una setmana.

Possiblement haguem presenciat el partit més avorrit del que portem de temporada a l'Estadi i, perquè no dir-ho, també el més fluix de l'Hospi. Tot plegat, però, no ha impedit que el conjunt entrenat per Jordi Vinyals hagi sumat tres nous punts amb una victòria que ha començat a encarrilar en la primera i única ocasió clara de la primera meitat. Després de dotze minuts de tempteig i amb un lleuger domini de l'Amposta, combinació a la zona de tres quarts de l'atac local entre Cristian Gómez i Lobato, que li torna la pilota al seu company, encara porteria tot sol i fa la passada de la mort al segon pal, tot veient l'arribada d'un Jordi Martínez que només ha hagut d'empènyer la pilota amb tota la porteria per ell sol. És el que tenen els equips grans, que quan menys t'ho esperes, et claven la primera ocasió. O millor dit, un ja sap que això és el que cal esperar d'un outsider com l'Hospi.

L'acompliment dels primers 45 minuts s'ha fet etern, amb un Amposta preocupat de mantenir-se viu en el partit de cara a la segona part, ben tancat al darrere i amb un Hospi poc fluït, sense espais i que no ha tingut inspiració per crear perill sobre la porteria de Contreras. No cal dir que l'Amposta, amb aquest plantejament, no ha gaudit de cap ocasió i és que el millor que han fet en atac ha sigut botar dos córners. Per banda de l'Hospi, i per voler buscar un xut amb cara i ulls, Corominas, a passada de Jordi Martínez, disparava ras i fluix des de l'interior de la mitja lluna de l'àrea gran però veia com Contreras blocava el xut sense cap problema (32'). I quan l'àrbitre es disposava a xiular el camí dels vestidors, va arribar la jugada desafortunada que va acabar amb la lesió d'Eloi Fontanella. El de Breda, en una jugada sense importància aparent, estirava la cama més del compte i es trencava; havia notat alguna sobrecàrrega al llarg del primer temps i, per desgràcia seva i de l'equip, aquest darrer moviment ha estat letal pel davanter riberenc.

Amb aquesta mala notícia s'arribava al descans a l'Hospitalet, amb la notícia que el Reus empatava a zero a Sant Carles de la Ràpita i amb la confirmació que, sis partits després, Jordi Tarrés tornaria a disposar de minuts en substituir el seu company lesionat. I quan tothom esperava que es tornaria a repetir la història de sempre en començar la segona meitat, amb un Hospi disposat a trencar i sentenciar el partit, l'Amposta ha estat qui ha posat les ocasions i, fins i tot, els mèrits per aconseguir l'empat. Primer, al minut 49, Jorge Díaz enviava a fora una passada de Jaime Llorente després d'una jugada per banda esquerra. Incomprensiblement, el dorsal 10 de l'Amposta no encertava a xutar entre els tres pals. I encara més clara ha estat l'ocasió que els ebrencs han tingut al minut 55, quan Edén ha rematat una centrada de Yélamos, força actiu en el dia d'avui, i s'ha trobat amb una gran intervenció de Carlos Craviotto que ha salvat el gol de l'empat. El 'Zamora' de la lliga havia tornat a fer de les seves, fent gala dels seus reflexos i de la gran temporada que està realitzant fins el moment.

Havien estat dos avisos massa importants com perquè l'Hospi no reaccionés, més encara veient què havia passat una setmana abans a Palamós. I, per si no fos poc, arribava la notícia del gol d'Efrén a les Terres de l'Ebre, que avançava la Rapitenca davant el Reus i feia que els tres punts de l'Hospi fossin més importants que mai. Dit i fet, al minut 62 els locals han gaudit d'una gran ocasió de gol, després que Contreras fes l'aturada del matí després que Jordi Martínez connectés de cap un llançament de falta de David Corominas. A diferència d'altres partits, a l'Hospi li ha faltat certa continuïtat en aquest assetjament a la porteria rival i, de fet, ha trigat deu minuts a tenir una nova ocasió. En aquest cas, Lucas Viale, amb metres per davant, ha etzibat un xut potent des d'uns 35 minuts per intentar sorprendre Contreras, tot i que ha marxat un pèl desviat a l'esquerra de la meta visitant.

Només un minut més tard, al 73, arribaria la jugada del segon gol amb la que l'Estadi respiraria ja tranquil fins la fi del partit. En una jugada de Jordi Martínez contra tota la defensa de l'Amposta, la pilota surt rebotada cap a la posició de Jordi Tarrés, que sol a la frontal de l'àrea, i sense aturar la pilota, connecta un fort xut davant el qual el porter visitant Contreras no ha pogut fer res. L'efecte Tarrés, un cop més, havia sortit efecte; i és que l'ex de l'Espanyol B és el jugador que aprofita millor els minuts de què disposa per marcar: un gol cada 95 minuts.

El segon gol local ha estat definitiu per matar un partit que, tot i que s'havia animat en aquesta segona part, seguia sense resultar excessivament pels espectadors que gairebé estaven més pendents del que passava a La Devesa. De fet, l'única ocasió destacable fins la fi del partit ha estat un xut molt potent de Yélamos en un llançament de falta que ha sortit fregant el travesser de la porteria de Craviotto. Massa poc per pensar que l'Amposta podia tornar a entrar en el partit. I amb aquest 2-0 es va arribar al final a l'Hospitalet. I amb l'1-0 a Sant Carles de la Ràpita, un marcador que torna a deixar els reusencs a set punts de l'Hospi però amb només deu jornades per disputar.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Lucas Viale, Dani Morales, Toni Velamazán, Corominas, Cristian Gómez (Héctor Miguel, 84'), Eloi Fontanella (Jordi Tarrés, 46'), Jordi Martínez, Lobato (Marcos Guill, 77').

CF AMPOSTA: Contreras, Yélamos, José Lucha, Granado, José Ramón, Cesc, Édgar, Yuri, Jaime Llorente, Jorge Díaz (Gerard, 72'), Edén (Joan Marc, 87').

Gols: 1-0 Jordi Martínez (12'); 2-0 Jordi Tarrés (73').

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat). Sense complicacions en un partit extremadament net. Ha mostrat dues targetes grogues; una al davanter de l'Hospi, Jordi Martínez (56') i l'altra al jugador de l'Amposta José Lucha (64').

Incidències: Uns 350 espectadors a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet en un matí ennuvolat i força fred. Jordi Martínez ha vist la cinquena targeta de la temporada i serà baixa diumenge vinent a Balaguer, juntament amb Eloi Fontanella, que a l'espera d'un examen més exhaustiu podria estar-se més d'un mes de baixa a causa del seu trencament muscular. La convocatòria de l'Hospi l'han completada Dani Planchería i David Ceballos.

La resta de la jornada
Hem viscut un matí d'allò més golejador al grup cinquè de la Tercera Divisió, on s'han marcat 31 gols en els 9 partits disputats fins ara. Els més encertats han estat el Prat i el Benavent. Els de Manolo Márquez han destrossat el Palamós per 6-0 i tornen a entrar a la zona de play-off, tot aprofitant l'ensopegada del Manlleu a Cassà de la Selva, on tan sols ha aconseguit el gol inicial marcat pels gironins (1-1); això fa que pratencs i osonencs empatin a 48 punts a la classificació, tot i que la diferència de gols generals és favorable als pota blava. L'altre beneficiat de la jornada a la zona alta ha estat el Santboià, que remuntava el gol inicial del Balaguer al Joan Baptista Milà i aconseguia una victòria in-extremis per 2-1 que, d'una banda, li atorga tres punts d'avantatge respecte els seus perseguidors immediats i, de l'altra, trenca la ratxa de dotze jornades sense perdre dels homes de Lluís Elcacho.

Els de la Noguera, per tant, han fet un pas enrere en les seves aspiracions de lluitar per una de les quatre primers posicions; tal i com ha passat amb el Cornellà i l'Europa. Els del Baix Llobregat han perdut en un derbi elèctric a Castelldefels (3-2), mentre que els de Gràcia han vist com el Premià igualava el seu gol inicial. Tot i això, verds i escapulats se situen a tres i quatre punts de la zona de play-off.

Dèiem que el Benavent havia estat d'allò més encertat. Els de Toni Palau han golejat el Blanes per 2-6 en un partit on encara podrien haver marcat més gols; de fet, només la relaxació final ha permès que els selvatans maquillessin un resultats que els complica molt la vida. Una vida que cada cop ofereix menys possibilitats de salvació a l'Olesa, que ha caigut per 2-0 en el seu desplaçament a La Pobla de Mafumet, ja veu la dissetena a plaça a onze punts i la salvació es converteix en poc menys que una quimera. Davant d'aquest panorama, la victòria de la Rapitenca davant del Reus (1-0), ha fet que els de Jordi Fabregat guanyin una plaça en detriment del Premià, que torna a caure en zona de descens. És el segon triomf consecutiu a casa dels homes de Jordi Fabregat, que semblen haver recuperat bones sensacions de cara al tram final de la lliga.

Amb tanta activitat aquest matí, només Vilanova i Llagostera seran els protagonistes de la jornada de la tarda, amb un partit en què els del Garraf poden obrir un forat interessant respecte la zona de perill i en què els llagosterencs intentaran esgotar les possibilitats de lluitar pel play-off d'ascens. El duel es disputarà als Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú a partir de les cinc de la tarda.