Etiquetes

26/4/10

El resum de la jornada als altres grups de Tercera

Grup 1
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Deportivo B (campió) i Cerceda (67).
Equips amb possibilitats de play-off: Ourense (62 punts), Coruxo (60), Narón (56) i Alondras (52 -un partit pendent-).
Descens matemàtic: Verín i Cidade de Santiago (exclòs de la competició).

Coruxo i Ourense no van poder certificar la seva classificació a la jornada d'aquest cap de setmana per culpa de la remuntada del Narón, que va aixecar el gol inicial del Cultural Áreas amb dos gols en dos minuts a la segona meitat. Així, va fer 'inútil' el triomf de l'Ourense a O Couto davant el Bergantiños (3-0) (foto: La Región) i que la derrota del Coruxo a Abegono (3-2 davant el Depor B) fos menys dolça del que podria haver estat. Per la seva banda, el Cerceda no va poder assegurar-se la segona plaça en empatar a Vilalba (1-1).

Propera jornada: Cerceda-Somozas, Lalín-Ourense, Narón-Verín, Coruxo-Cultural Áreas i Alondras-Negreira.

Grup 2
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Caudal (80 punts), Marino de Luanco (77) i Universidad de Oviedo (72).
Equips amb possibilitats de play-off: Llanes (66 punts), Langreo (62) i Ribadesella (61).
Descens matemàtic: Astur.

Sisè partit sense perdre del Caudal, que va vèncer per 0-1 a Villaviciosa i va aprofitar l'empat del Marino a Candás del dia anterior (0-0). Els de Mieres seran campions si guanyen aquest cap de setmana. La Universidad de Oviedo va tornar a perdre (1-2 amb el Praviano) i acabarà probablement en tercera posició. Per la seva banda, el Llanes va perdre el seu primer match-ball i pot haver-se complicat massa la vida. Derrota a casa en un duel directe davant el Langreo (0-1) que escurça la distància fins als quatre punts (foto: La Nueva España). De totes maneres, el Llanes necessita tres punts per ser equip de play-off.

Propera jornada: Caudal-Candás, Marino-Navarro, Langreo-Universidad de Oviedo, Gijón Industrial-Llanes i Ribadesella-Lealtad.

Grup 3
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Noja (campió)
Equips amb possibilitats de play-off: Escobedo (66 punts), Tropezón (65), Laredo (65), Bezana (64), Rayo Cantabria (64), Siete Villas (62), Reocín (60).
Descens matemàtic: Atlético Deva.

Mai una ratxa tan dolenta (un triomf en sis partits) ha estat tan poc preocupant pel Noja, classificat i campió de grup des de fa unes jornades. Més encara veient les plantofades que es donen la resta d'equips aspirants a la fase d'ascens. El passat cap de setmana Escobedo, Tropezón i Laredo van fer un pas endavant amb les seves victòries, mentre el Bezana no va passar de l'empat a casa (2-2 amb el Barreda) (foto: El Diario Montañés) i és cinquè ara mateix. Derrota del Siete Villas que cau a la sisena plaça i victòria del Rayo Cantabria (0-4 a Castro Urdiales) que encara manté opcions d'èxit.

Propera jornada: Escobedo-Ribamontán, Tropezón-Albericia, Siete Villas-Laredo, Reocín-Bezana i Rayo Cantabria-Cayón.

Grup 4
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Real Sociedad B (71 punts), Amorebieta (67), Portugalet (66).
Equips amb possibilitats de play-off: Elgoibar (61 punts), Beasain (60) i Gernika (59).
Descens matemàtic: Retuerto Sport i Salvatierra.

Dissabte, tant la Real Sociedad B com l'Amorebieta sumaven victòries còmodes davant el Durango (4-1) i el Baskonia (3-0), respectivament. El filial podria proclamar-se campió la propera jornada i els biscains van aprofitar-se de l'empat del Portugalete a Aretxabaleta (0-0), per recuperar la tercera posició. Tots tres equips però, ja estan classificats. La quarta plaça se la jugaran Elgoibar i Beasain, Gernika. Els blanc-i-vermells van guanyar al camp del Leioa (1-2) i van treure rèdit de la derrota del Beasain a Eibar (3-2) i de l'empat del Gernika a Getxo (0-0) (foto: CanalBarakaldo.com).

Propera jornada: Baskonia-Real Sociedad B, Zamudio-Amorebieta, Portugalete-Leioa, Elgoibar-Retuerto, Beasain-Arenas de Getxo i Gernika-Santurtzi.

Grup 6
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Cap.
Equips amb possibilitats de play-off: Gandia (65 punts), Alzira (65), Vila-real C (62), Catarroja (60), Novelda (59), Barrio Cristo (57), Olímpic de Xàtiva (57) i Levante B (54),
Descens matemàtic: Onda, Elche Ilicitano i Alicante B.

Segueix la lluita aferrissada per fer-se amb una plaça de play-off en aquest grup sisè. Juntament amb el murcià, són els dos grups que encara no han confirmat cap equip per la fase d'ascens. Tot i això, Gandia i Alzira van donar un pas gairebé definitiu derrotant l'Elche Ilicitano (2-0) i el Levante B (0-3) (foto: UD Alzira). També va vèncer el Vila-real C (2-1 al Crevillent), però els groguets tenen un desplaçament complicadíssim al camp del Novelda, cinquè. El Barrio Cristo va perdre de forma increïble davant un Alicante B que ja és de Preferent (0-1) i diu pràcticament adéu al somni de la Segona B.

Propera jornada: Gandia-Catarroja, Alzira-Torrellano, Novelda-Vila-real C, La Nucía-Barrio Cristo i Olímpic de Xàtiva-Levante B.

Grup 7
Jornades pel final: 3 (28 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Rayo Vallecano B (campió).
Equips amb possibilitats de play-off: Parla (68 punts), Trival Valderas (64), Fuenlabrada (64), Getafe B (61), Real Madrid C (57) i Móstoles (55).
Descens matemàtic: Santa Ana, Ciempozuelos i Galáctico Pegaso.

Les dues jornades d'aquesta setmana han clarificat les coses pel Rayo B, que ha sumat sis punts i s'ha proclamat ja campió del grup madrileny de Tercera. Tres places més de play-off esperen sis aspirants, tot i que Real Madrid C i Móstoles compten amb poques opcions tot i haver derrotat Getafe B (2-3) i Pinto (2-1) el passat diumenge. Precisament el filial 'azulón' és el gran perjudicat de la zona alta, ja que no va treure profit del duel directe entre el Trival i el Fuenla que van endur-se els d'Alcorcón (3-0) (foto: Elgoldemadriz.com) Per la seva banda, el Parla va enviar el Santa Ana a Regional (1-2) i té a tocar la segona posició de la lliga.

Propera jornada (dimecres): Parla-Móstoles, San Fernando-Trival Valderas, Fuenlabrada-Ciempozuelos, Atlético C-Getafe B, Real Madrid C-Santa Ana.

Grup 8
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Burgos (86 punts), Valladolid B (83).
Equips amb possibilitats de play-off: Arandina (69 punts), Ávila (67) i Huracán Z (64).
Descens matemàtic: Cultural B i La Granja.

Per una banda, segueix la lluita entre el Burgos i el Valladolid B pel campionat., separats per tres punts Els blanc-i-negres van deixar fora de la lluita pel play-off el Villaralbo (1-0) (foto: Burgos CF) i el filial va complicar les opcions de l'Huracán Z (4-2). Això havia d'afavorir Ávila i Arandina; ho van fer els primers, que van derrotar l'Almazán (3-0), i ho van desaprofitar els burgalesos, que van perdre el seu primer partit al Montecillo en tota la temporada davant un equip inferior com el Tordesillas (1-2).

Propera jornada: Huracán-Burgos, Almazán-Valladolid B, Aguilar-Arandina, Ávila-Racing Lermeño.

Grup 9
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Atlético Mancha Real (64 punts).
Equips amb possibilitats de play-off: Motril (62 punts), Almería B (59), El Palo (57, un partit menys), Ronda (57), Atlético Malagueño (55) i Comarca de Níjar (51).
Descens matemàtic: Polideportivo Ejido B i Vera (exclosos de la lliga).

Si al Motril que duia només duia una derrota en 22 partits li haguessin dit que només guanyaria dos partits dels dotze següents i seguiria segon, probablement algú hagués trucat al manicomi més proper per posar-hi solució. Però és la realitat, errades per totes bandes; només així s'entén que el Mancha Real, líder del grup, ja estigui classificat tot i comptar amb només 64 punts. Ahir, golejada davant el Vélez (3-0) (foto: Mancha Real Fútbol) i primera fase d'ascens a la seva història. Per darrera, el Motril perdia a Baza (2-1), Ronda i Almería B igualaven (1-1) en el duel de la jornada i el Palo vencia l'Alhaurino (0-1).

Propera jornada: Motril-Mancha Real, Almería B-Santa Fe, El Palo-Baza, Vélez-Ronda, Arenas Armilla-Atlético Malagueño i Comarca de Níjar-Alhaurino.

Grup 10
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: CD Alcalá (campió) i Ayamonte (68 punts).
Equips amb possibilitats de play-off: Mairena (64 punts), Marinaleda (63), Pozoblanco (59) i Linense (57).
Descens matemàtic: Dos Hermanas i Cartaya.

Amb el CD Alcalá i l'Ayamonte classificat i pràcticament com a segon classificat. La lluita se centra en veure qui es farà amb les dues places restants. Sembla clar que Mairena i Marinaleda surten amb avantatge i que Pozoblanco i Linense es mantenen a l'espera d'un daltabaix gairebé impensable dels dos primers. El Mairena va golejar el Pozoblanco per 4-0 diumenge passat (foto: minuto90.com) i va fer un pas de gegant per jugar la seva segona fase d'ascens. Més modest va ser el triomf del Marinaleda enfront l'Algeciras (1-0) que deixa els sevillans a les portes del play-off l'any del seu debut a Tercera Divisió. El Linense, per contra, haurà d'esperar un altre any; la passada jornada no van passar de l'empat a zero inicial davant un Murallas de Ceuta que torna a ocupar llocs de descens.

Propera jornada: Córdoba B-Ayamonte, Dos Hermanas-Mairena, Puerto Real-Marinaleda, Pozoblanco-Recreativo B, Sevilla C-Linense.

Grup 11
Jornades pel final: 3 (28 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Atlètic Balears (77 punts) i PD Santa Eulàlia (74) i Constància (70).
Equips amb possibilitats de play-off: Ferrioler (63, un partit més), Mercadal (57, un partit més), Binissalem (57), Santanyí (56) i Alcúdia (55).
Descens matemàtic: Esporles i Atlètic Ciutadella.

Atlètic Balears, Santa Eulàlia i Constància van confirmar la seva condició d'equips de play-off guanyant els seus partits. Els palmesans van vèncer el Ferreries (3-1), la Peña Deportiva per 0-1 a Coll d'en Rabassa i els inquers per 0-5 a Sa Pobla (foto: Futbol Balear). El Ferrioler pot assegurar-se la quarta plaça si diumenge derrota el Collera o, fins i tot, si els resultats l'afavoreixen en la jornada d'aquest dimecres. Mercadal, Santanyí i Alcúdia estan pendents d'un miracle, mentre el Binissalem és l'únic conjunt amb opcions serioses de lluitar amb els de Son Ferriol. Els blau-i-negres van guanyar per 1-2 a Esporles i van enviar els de Son Quint a Regional.

Propera jornada (dimecres): Alcúdia-Atlètic Balears, Santa Eulàlia-Binissalem, Constància-Arenal i Lloseter-Santanyí.

Grup 12
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Corralejo (75 punts) i Las Palmas Atlético (70 punts).
Equips amb possibilitats de play-off: Marino (68), Atlético Granadilla (68) i Mensajero (62).
Descens matemàtic: Gáldar, Llanos de Aridane, Universidad de Las Palmas B i Fuerteventura (retirat de la competició).

Jornada plena d'empats al grup canari de Tercera Divisió; tants com set, dels quals en van ser protagonistes els cinc equips de la zona alta. Cinc i no sis perquè el Pájara va perdre pel camí sis punts a mitjans de la setmana passada, ja que el Comitè va treure als majoreros els tres punts aconseguits davant el Granadilla i el Realejos, deixant el Playas de Jandía sense opcions de play-off. El Corralejo i Las Palmas Atlético es jugaran el campionat. Els de Fuerteventura van empatar al camp del Tenisca (0-0) i el filial va desaprofitar un 2-0 a casa i va acabar empatant amb el Granadilla (2-2) (foto: Canarias Deportiva). El Marino va igualar sense gols al camp del Llanos de Aridane i, ja per la tarda, el Mensajero va sumar un punt al camp del Victoria (2-2) que evitava la classificació de Granadilla i Marino.

Propera jornada: Corralejo-Llanos de Aridane, Las Zocas-Las Palmas Atlético, Victoria-Marino, Atlético Granadilla-Villa Santa Brígida, Mensajero-Orientación Marítima.

Grup 13
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Cap.
Equips amb possibilitats de play-off: Jumilla (80), Lorca Deportiva (78 punts), Yeclano (78), Cartagena B (78), Cieza (77), Costa Cálida (77) i Pinatar (74).
Descens matemàtic: Lumbreras i Cuarto Distrito.

Per acabar de complicar encara més les coses, el Lorca va perdre a casa un partit vital davant el Yeclano (1-4) (foto: La Verdad) un resultat que deixa blaugranes i blanc-i-blaus empatats a 78 punts, juntament amb el Cartagena B. Tots tres persegueixen el Jumilla, que va imposar-se al Bala Azul per 1-2. En canvi, el Pinatar es va deixar dos punts valuosíssims a Puente Tocinos (1-1) i pràcticament s'acomiada de la fase d'ascens.

Propera jornada: Jumilla-Cieza, Abarán-Lorca, Yeclano-Cartagena B, Calasparra-Costa Cálida i Cartagena FC-Pinatar.

Grup 14
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: CD Badajoz (campió), Jerez CF (segon), Extremadura UD (tercer).
Equips amb possibilitats de play-off: Arroyo (68 punts), Mérida (66) i Sporting Villanueva (63).
Descens matemàtic: Villafranca.

Un dels grups més clars de tots és l'extremeny. Amb el CD Badajoz ja campió, el passat cap de setmana ens va deixar el Jerez i l'Extremadura amb les posicions definides de cara al sorteig del proper 10 de maig. Dissabte, els d'Almendralejo empataven al camp del Santa Marta (1-1) i servien el subcampionat en safata els verd-i-negres, que l'endemà no fallaven a Coria (0-1). La lluita per la quarta i última plaça està més oberta que mai després que el Mérida derrotés l'Sporting per 3-1 en el partit de la jornada (foto: Hoy.es) i que l'Imperio fes un favor els seus veïns de Mèrida i empatés al camp de l'Arroyo (1-1).

Propera jornada: Don Benito-Arroyo, La Estrella-Mérida, Sporting V.-Ciudad Plasencia.

Grup 15
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Tudelano (campió), Peña Sport (segon).
Equips amb possibilitats de play-off: Atlético Cirbonero (68 punts), Iruña (63) i Mutilvera (62).
Descens matemàtic: Cortés.

Dues places més estan definides al grup navarrès. Ja sabíem que el Tudelano s'havia fet amb el campionat i des de diumenge també sabem que el Peña Sport serà segon després de vèncer el Pamplona per 3-1. Els de Tafalla van aprofitar la derrota del Cirbonero a Mutilva (2-0), (foto: Diario de Navarra) que impedeix els de Citruénigo classificar-se matemàticament pel play-off. Dissabte, victòria important de l'Iruña al camp del Valle de Egüés (1-2) vital per mantenir la quarta posició.

Propera jornada: Cirbonero-River Ega, Zarramonza-Iruña i Oberena-Mutilvera.

Grup 16
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off:
Oyonesa (86 punts), Haro (85), Alfaro (83).

Equips amb possibilitats de play-off: Anguiano (79) i CD Calahorra (77).
Descens matemàtic: Alberite.

La jornada va obrir dissabte amb una gran notícia pels quatre equips que ocupaven plaça de play-off; el Calahorra perdia 1-0 a Rincón de Soto i servia en safata de plata una jornada ideal pels seus rivals. Ho van aprofitar l'Oyonesa, l'Haro i l'Alfaro: els alabesos golejant a Villegas (0-4) (foto: La Rioja), l'Haro derrotant l'Arnedo al Mazo (2-0) i l'equip de Víctor Ramos apallissant el Pradejón a domicili (1-8). En canvi, l'Anguiano no va passar de l'empat al camp del Calasancio i només té dos punts d'avantatge respecte els calagurritans.

Propera jornada: Oyonesa-Haro, Alfaro-San Marcial, Anguiano-Naxara, Calahorra-Calasancio.

Grup 17
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Teruel (88 punts), La Muela (84) i Zaragoza B (84).
Equips amb possibilitats de play-off: Ejea (78), Atlético Monzón (75) i Andorra (73).
Descens matemàtic: Cap.

Doble jornada també a l'Aragó, suficient per deixar Teruel, La Muela i Zaragoza B classificats pel play-off. Els de Calderé tenen a tocar un títol de lliga que aconseguiran si diumenge derroten el Jacetano, cuer, a casa. Diumenge passat, van guanyar per 0-1 a Cuarte i van mantenir la distància amb La Muela (1-2 a Alcanyís) i el filial 'blanquillo' (0-1 a Jaca) (foto: Diario del AltoAragón). La quarta plaça és qüestió de tres equips: Ejea, Monzón i Andorra; tots tres van guanyar diumenge tot i que els saragossans podrien segellar la classificació amb una victòria la setmana que ve.

Propera jornada: Teruel-Jacetano, La Muela-Villanueva, Andorra-Zaragoza B, Barbastro-Ejea, Valdefierro-Monzón.

Grup 18
Jornades pel final: 2 (2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: La Roda (campió), Azuqueca (64) i Illescas (64).
Equips amb possibilitats de play-off: Talavera (60 punts) i Villarrobledo (58).
Descens matemàtic: Daimiel.

Des de les 8 del vespre de diumenge, a La Roda ja han pogut celebrar el primer campionat de Tercera de la seva història. D'una manera certament estranya. I és que el mateix diumenge, però al matí, l'equip perdia després de 17 partits sense fer-ho. El botxí, el Gimnástico Alcázar, guanyava per 1-3 (foto: La Verdad) i deixava els d'Albacete pendents dels resultats dels rivals. Ja al matí, l'Illescas no passava de l'empat (1-1) al camp de l'Albacete B; més tard, a la tarda l'Azuqueca perdia a Almansa (2-1) i otorgava el títol de lliga a La Roda. Tot i això, albacetenys, toledans i alcarrenys són tots tres equips de play-off. La darrera plaça se la jugaran Talavera i Villarrobledo, que van guanyar els seus compromisos respectius.

Propera jornada: Azuqueca-Talavera, Illescas-Torrijos i Villarrobledo-La Roda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada