Etiquetes

2/4/10

Més a prop del campionat | CE l'Hospitalet 1-0 FC Santboià

L'Hospi ja és equip de play-off. El triomf, sofert, d'aquest matí davant el Santboià a l'Estadi (1-0), deixa els riberencs matemàticament classificats per la que podríem anomenar "fase final" d'aquesta temporada, que es disputarà a partir del 15 de maig. Diu Vinyals, Miguel García i, en general, tot el planter de l'Hospi que no hi pensaven en aquest fet, que l'important, ara per ara, és assegurar la primera posició. Però no és menys cert que quan ets el primer equip del grup en aconseguir el passi matemàtic per la promoció és una bona senyal: senyal que les coses s'estan fent bé. I parlant de la primera posició: la victòria d'aquest matí posa certa pressió a un Reus, que sap que no pot fallar aquesta nit a Llagostera si vol mantenir com a mínim els cinc punts de desavantatge respecte l'Hospi amb què comptava abans d'iniciar-se la jornada.

A més, l'Hospi ha millorat la imatge que havia ofert en els darrers partits, sobretot si tenim en compte que al davant hi ha hagut un conjunt molt ben treballat, amb jugadors coneguts, de qualitat i que han demostrar perquè han conduït els del Baix Llobregat a la tercera posició que ocupen actualment. Ha estat un partit d'aquells que ens agrada anomenar "de play-off"; per l'entitat del rival, perquè s'apropa el moment decisiu de la temporada... I per fi, l'Hospi ha convençut en un partit davant un rival de la zona alta. I encara més important, l'ha guanyat.

Tot i això, com era d'esperar, el Santboià no ha posat les coses gens fàcils a l'Hospi. Prova d'això és que des dels primers minuts, han pressionat la línia defensiva dels riberencs per dificultar la distribució de la pilota i la creació de joc dels locals. A més, tampoc no han renunciat a crear perill: al minut 2, ha arribat la primera ocasió del partit dels visitants, amb un xut de Polaco que ha marxat fora de forma incomprensible després que Barón també cometés una errada infantil. El segon ensurt també ha anat a càrrec dels visitants, en un xut de falta que ha executat Toni però que Craviotto ha blocat sense massa problemes (9'). No ha estat fins el minut 13 que l'Hospi s'ha deixat veure amb claredat per l'àrea del Santboià. Bé, de fet ni això, ja que l'encarregat de fer el primer xut per part de l'Hospi ha estat Jordi Martínez... des de la frontal de l'àrea; el seu xut ha marxat fora, ajustat al pas esquerre de la porteria defensada per Rafa Leva.

Aquesta primera ocasió ha estat l'antesala del primer i únic gol de l'encontre, obra de Cristian Lobato. Era el minut 16, quan el jugador del planter de l'Hospi ha culminat una jugada que han engegat Iván Hammouch i David Corominas en banda dreta. El lateral li tornava la passada a l'extrem riberenc, que començava una jugada personal marca de la casa, deixava anar un fort xut que Rafa Leva només podia desviar amb la desgràcia, pels visitants, que el rebuig queia als peus de Lobato, que només havia de rematar a plaer per enviar la pilota al fons de la xarxa santboiana. Després del que havia costat treure endavant els darrers partits, un gol matiner com aquest era tota una benedicció per l'Hospi, que tot i això ha ha hagut de suar per sumar els tres punts.

Al minut 21, David Corominas ha tingut una bona ocasió d'eixamplar el marcador després de botar una falta que Rafa Leva enviava a córner amb algun que altre problema. Eren els millors minuts de l'Hospi des de feia algunes setmanes i el 2-0 era més a prop que l'1-1. En canvi, el Santboià ha anat deixant enrere l'estaborniment que havia suposat el gol i ha agafat les regnes del partit mentre l'Hospi, que ha enderrerit una mica les línies esperava la seva opció al contraatac. Enmig d'aquesta dinàmica, l'Hospi ha arriscat en algunes passades massa arriscades cap a Craviotto que haurien pogut suposar un ensurt prou important. De fet, en una d'aquestes cessions, Craviotto ha enviat la pilota als peus de Peque que no ha pogut fer-se amb el control de l'esfèrica i ha malhaurat una ocasió inmillorable d'igualar el partit. Fins al descans, però, ni hospitalencs ni santboians han tornat a portar perill important a les porteries rivals.

Amb la incògnita de saber si l'Hospi sortiria disposat a sentenciar el partit o cediria la iniciativa als homes de Quim Ayats s'iniciava el segon període a l'Estadi. Al final, ni carn ni peix. Ni l'Hospi ha sortit avassagador disposat a sentenciar el partit ni el Santboià ha posat tota la carn a la graella o ha près més riscos dels necessaris. Al minut 50, Cristian Gómez ha provat sort amb un xut que ha marxat per sobre del travesser de la meta de Leva. El 8 de l'Hospi, tot i fer un bon partit, li ha faltat una mica més de convicció en alguna jugada per haver resultat decisiu com en d'altres partits. Amb el pas dels minuts, el Santboià ha anat avançant les línies i això ha permès l'Hospi trobar més espais al contraatac, especialment en banda dreta on Corominas ha mostrat una setmana més que és una peça clau en l'engranatge d'aquest Hospi. Per contra, tot i el domini territorial del Santboià, els del Baix Llobregat no han gaudit de cap ocasió de gol clara en aquest tram de partit, tot i transmetre sensació de perill en cada jugada d'atac.

Dèiem, doncs, que el Santboià posava la intenció, que buscava el partit... i l'Hospi qui, a la contra, buscava sentenciar el partit. Ho provava primer Jordi Martínez, que al minut 60 es trobava amb un Rafa Leva decisiu: el xut del màxim golejador de l'Hospi el desviava el porter visitant amb una gran intervenció. Al minut 72, passada de Jordi Martínez cap a Corominas, que encara porteria i deixa anar un xut des de dins de l'àrea gran que s'estavellava al lateral de la xarxa visitant. Nou avís d'un Hospi que, en canvi, tindria la millor ocasió del segon temps tres minuts més tard, quan Rafa Leva treia una mà miraculosa després d'un xut magnífic des de fora de l'àrea de Cristian Alfonso. Un cop més, però, els atacants de l'Hospi es trobaven amb la figura del porter santboià, que ha evitat una derrota més clara del seu equip.

Davant d'aquest panorama, el Santboià només ha inquietat de debò Craviotto amb un xut de Ramon Giró després d'una jugada embolicada dins l'àrea riberenca que Craviotto, ara sí ben atent, blocava sense més complicacions. A partit d'aquí, el joc del Santboià s'ha limitat a buscar centrades a l'àrea o jugades a pilota parada que no han suposat massa angúnies per un Hospi que abans del xiulet final ha tingut una nova ocasió per matar el partit. Corria el minut 85 i en un dels contraatacs de l'Hospi, Jordi Martínez centrava al punt de penal, la defensa del Santboià es menjava la pilota i, amb Rafa Leva totalment batut, Jordi Tarrés no encertava a empènyer la pilota al fons de la xarxa. Això, per qui dubtés del tòpic que parla de les ratxes dels davanters...

Quatre minuts d'afegit que han posat a prova els nervis de la parròquia de l'Hospi han donat pas a l'alegria encetada amb el xiulet final de Sauleda Torrent i que confirmava el Centre d'Esports l'Hospitalet com a equip de play-off, després que en d'altres grups Tudelano, Noja, CD Badajoz i Peña Sport ja ho haguessin aconseguit. I com dèiem, l'objectiu del campionat és cada vegada més a prop. Sabrem avui sobre les 11 de la nit si la distància amb el Reus encara apropa més l'objectiu o si, per contra, haurem de conformar-nos amb els mateixos cinc punts d'avantatge però amb una jornada menys per disputar.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Cristian Gómez (Manel, 87'), Cristian Alfonso (Marcos Guill, 75'), Jordi Martínez, Lobato (Jordi Tarrés, 68').

FC SANTBOIÀ: Rafa Leva, José García, Josué (Alonso, 64'), Aleix Vall, Cárdenas, Monty, Polaco, Heredia, Toni (Ramon Giró, 64'), Montero (Cullá, 79'), Peque.

Gols: 1-0 Lobato (16').

Àrbitre: Òscar Sauleda Torrent (Maresme). No ha tingut massa complicacions, tot i que ha tallat massa el joc, fet que ha perjudicat el ritme del partit. Ha mostrat la targeta groga als locals Barón (29'), Cristian Alfonso (50'), Marcos Guill (76'), Iván Hammouch (80') i Corominas (93') i al visitant Alonso (84').

Incidències: Bona entrada -pel que es habitual i tot i ser festiu- a l'Estadi, amb uns 500 espectadors a les grades. Matí agradable i fins i tot un xic calorós, especialment a mida que transcorria el segon temps. Ceballos i Dani Planchería han completat la convocatòria de l'Hospi. Iván Hammouch i Cristian Alfonso s'uneixen a David Ceballos en la llista d'homes apercebuts per sanció en cas que vegin una nova targeta groga.