Etiquetes

24/4/10

Quan jugar i guanyar significa el mateix | Premià - L'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Situacions paral·leles a la lliga BBVA i al grup cinquè de Tercera Divisió. Dos líders (Barcelona i l'Hospitalet) que tenen, només, un punt d'avantatge respecte els seus immediats perseguidors (Real Madrid i Reus Deportiu). Cantó positiu pels blaugrana: Tenen el goal average a favor. Aspecte favorable a l'Hospi: només queden tres jornades -cinc a Primera). Realitat per tots dos: no es poden permetre el luxe de fallar, conscients que difícilment els llops que tenen al seu darrere deixaran escapar qualsevol oportunitat de col·locar-se com a líders. És per això que demà a Premià de Mar, a l'Hospi no li valdrà cap excusa per treure els tres punts i mantenir-se líder, una setmana més, independentment del que faci el Reus hores més tard davant el Benavent. Excuses com ara un camp petit, un equip que es juga la vida, gespa artificial diferent de la de l'Estadi, jugadors amb molèsties, arbitratges polèmics, etc. L'única realitat és que si el Premià s'hi juga molt, l'Hospi no s'hi juga precisament menys que els maresmencs, i en igualtat de condicions, un suposa que la situació de tots dos a la lliga és suficientment definitòria com perquè l'Hospi, dins d'aquesta igualtat, sàpiga treure endavant el partit i arribar ja als 80 punts, igualant el rècord de puntuació (amb 3 punts) establert la temporada 2004-2005.

Dades a banda i tornant a parlar d'excuses, sembla que qui si podria excusar-se és el Premià de Jordi Costa, que fa 15 dies que no disputa partit de lliga. El motiu: l'ajornament diumenge passat del seu duel amb el Premià a causa de les baixes amb què comptava el rival de l'Hospi de demà. Entre lesionats, sancionats i pressumptament tocats, el Premià només havia aconseguit reunir 7 jugadors (2 porters i 5 jugadors de camp). I és clar, trobar-se dins les cinc darreres jornades del campionat implica que el Premià no podia comptar amb els jugadors del seu juvenil si aquests no havien disputat prèviament una sèrie de partits amb el primer equip. Així les coses, caldrà veure quants d'aquests jugadors ha aconseguit recuperar un Jordi Costa que, sancionat, no veurà el partit assegut a la banqueta premianenca. Els qui segur no seran de la partida seran els sancionats Litus i Chema, expulsats en el darrer partit del Premià davant la Pobla de Mafumet (2-4). Tampoc no hi serà l'exriberenc Santi Asensio, que després de patir una greu lesió ara fa unes setmanes no compta amb fitxa i no seria descabellat pensar en què hagués d'abandonar la pràctica del futbol. Abel Moreno, que porta gairebé tres mesos lesionats tampoc jugarà davant l'Hospi. La resta de baixes/dubtes, que demà es confirmaran o no, són les de Rubén Martínez, Charly, Pons, Joel, Adrià, Rubén Salvador, Melo i Sergio Ginés. A més, caldrà tenir en compte que la possibilitat fins i tot de fer canvis hauria de veure's reduïda per la impossibilitat de comptar novament amb jugadors de l'equip juvenil.

A l'Hospi, en canvi, i pel que fa al tema dels lesionats. Jordi Vinyals ha rebut la bona notícia de l'alta mèdica de Quique Cárcel, que no juga des del passat 21 de febrer. Caldrà veure, també, l'evolució d'homes com Manu Viale i David Corominas, que no van disputar cap minut davant el Blanes per no arriscar amb les seves molèsties respectives. Així les coses, podria ser el segon partit de la temporada (després del desplaçament a Cassà) en què l'Hospi comptaria amb tots els seus efectius. Una bona notícia, sens dubte. El partit arriba després d'una setmana en què els dubtes sobre el rendiment de l'equip, l'actitud del míster durant la segona meitat de l'encontre amb el Blanes i els rumors que el situen el Sabadell la propera temporada o la que podríem anomenar 'Guerra de les Pancartes' han desviat un xic l'atenció quan el que s'està jugant l'Hospi, el que ens juguem tots plegats, és massa important com per deixar-ho de banda. I és que no és que el marge d'error sigui mínim: és que directament no existeix. Guanyar o guanyar, aquest els el missatge i aquest és l'objectiu amb el qual l'Hospi viatjarà demà a terres maresmenques.

Horari clàssic al Municipal de Premià de Mar, 12 del migdia, per un partit que dirigirà el barceloní David Tomás Bauló, que tot i haver xiulat partits de l'Hospi en temporades anteriors, serà la primera ocasió que s'encarregui d'un partit dels riberencs aquesta temporada. El col·legiat, que demà estarà assistit a les bandes per l'assistent Victoria Petrova i per Boada Hidalgo, ha xiulat l'Hospi quatre vegades en partit de lliga i un cop més a la Copa Catalunya:

2008-2009 Tercera Divisió - La Pobla de Mafumet 0-2 CE L'HOSPITALET
2007-2008 Copa Catalunya - CE L'HOSPITALET 2-1 Terrassa
2004-2005 Tercera Divisió - Mataró 2-1 CE L'HOSPITALET
2004-2005 Tercera Divisió - CE L'HOSPITALET 1-0 Sant Andreu
2003-2004 Tercera Divisió - Vilassar de Mar 1-0 CE L'HOSPITALET

Pel que fa a l'històric de partits de l'Hospi a Premià de Mar, cal dir que es tracta d'un desplaçament força favorable fins ara, ja que els riberencs mai hi han perdut en les cinc visites realitzades fins ara en partit de lliga:

2008-2009 Premià 0-0 CE L'HOSPITALET (Tercera Divisió)
2000-2001 Premià 0-0 CE L'HOSPITALET (Segona Divisió B)
1999-2000 Premià 1-2 CE L'HOSPITALET (Segona Divisió B)
[Pau 7' / Toni Lima 61', Vázquez 65']
1994-1995 Premià 1-1 CE L'HOSPITALET (Segona Divisió B)
[Felipe 42' / Alonso 78']
1993-1994 Premià 1-4 CE L'HOSPITALET (Segona Divisió B)
[Suso 11' / Codina 39' i 75', Jordi 46', Atzarà 60']

1 comentari: