Etiquetes

6/5/10

Copa Catalunya... 2010/2011

Ciutadanes i ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí! És la Copa Catalunya 2010/2011, de la qual la FCF n'ha fet un estudi per crear una competició més "oberta i participativa". Aquest extrem s'acomplirà amb escreix, i és que fins i tot els campions de Tercera Territorial prendran part en aquesta aventura de final... incert. I és que la publicació d'aquest "estudi" (?) a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol arriba amb la final, pressumpta final, triangular per decidir campió, bunyol,... de la Copa Catalunya 2009-2010 (de fet, sobre el paper, hauria d'haver estat Copa Catalunya 2009).

Bé perquè el FC Barcelona ocupat fins ara en assumptes europeus i disputant amb el Madrid una lliga (de dos o de vint equips, ho deixem al gust del consumidor) d'allò més emocionant, perquè el RCD Espanyol de convidat de pedra, callat, sense opinar i qui sap sense interès a fer-ho; o perquè el CE L'Hospitalet que ha anat veient com passaven les setmanes sense que ningú es dignés ni tan sols a donar una explicació del que podria passar amb aquesta final (ja no parlem ni de dades, simplement de donar una explicació oficial, exposar el punt de vista de qui organitza la competició) i, amb el pas de temps, ha deixat de plantejar-se la disputa d'aquesta final vist que el gran objectiu de la temporada ja és a tocar; la qüestió és que aquesta Copa Catalunya s'ha convertit en una rondalla sense final (i mai millor dit). No deixa de ser curiós, doncs, que els 'escriptors' d'aquestes històries hagin decidir engegar-ne una de nova sense haver conclòs l'anterior...

Per cert, aquest "estudi" (que podeu veure a continuació) compta ja amb dates confirmades. Podem deduir, doncs, que el sistema de competició no passarà el sedàs de cap votació, almenys de forma pública i que, ara sí, la FCF decideix imposar aquest model de competició. Una competició que, això sí, serà "voluntària". Com ha succeït gairebé sempre, les eliminatòries es disputaran a partit únic i al camp de l'equip de categoria inferior -en cas d'igualtat de categoria, se sortejarà el camp-.

PRIMERA FASE

Els campions de Tercera Territorial que finalitzen la competició abans del 16 de maig (Tots els grups de la província de Barcelona, grup 21 -Lleida- i grups 23, 24 i 25 -Tarragona-). S'enfrontaran en dues eliminatòries que es jugaran el 23 i el 30 de maig. Els equips que passin aquesta eliminatòria entraran en el sorteig de la segona fase. A hores d'ara, els equips classificats, d'una banda, i els que poden classificar-se, de l'altra, i tenint en compte que hi pot haver renúncies, el llistat de participants en aquesta 1a fase seria el següent:

Equips ja classificats: Font dels Capellans (grup 2), Pla d'en Boet (grup 6), L'Ametlla del Vallès (grup 9); San Pancracio (grup 13); PD Pajaril (grup 15); Sant Just Desvern (grup 16); PB Udaf Sant Martí (grup 17); Les Borges del Camp (grup 23); Sant Salvador (grup 24); Banyeres (grup 225) i Cerro PB Trinitat Vella (grup 33).

NOTA: El grups 18 i 21 no tindrien representant, ja que els seus campions (Càstic i Lleida B, respectivament) són filials de Martinenc i UE Lleida, motiu pel qual no participarien en aquesta Copa Catalunya.

Equips per decidir: Balsareny, Navàs o Llorençà (grup 1); Roda de Ter o Santperenca (grup 3); Seva, Riudeperes o sense representant [*] (grup 4); La Salut Pere Gol o Sistrells (grup 5); Penya Madridista Tossa de Montbui, Vilanoveta o Ateneu Igualadí (grup 7); Lourdes o sense representant [*] (grup 8); Torrelles, Olivella o sense representant [*] (grup 10); Mediona, Les Roquetes o Torrellenc (grup 11); Corbera, PB Sant Vicenç dels Horts, Pallejà o sense representant [*] (grup 12); Maurina Egara, Matadepera o Roureda (grup 14).

[*] Els grups 4, 8, 10 i 12 podrien tenir un campió 'filial', fet que provocaria que no disputessin la competició.

SEGONA FASE

Hi participen els equips classificats de la Primera Fase, els campions de Segona Territorial, Primera Territorial i Preferent Territorial, i el campió de Primera Catalana (a partir de la segona eliminatòria d'aquesta fase). La FCF no parla mai dels campions de Tercera Territorial que no entren a la primera fase i que, suposem, també prendran part a la competició. Aquesta Segona Fase consta de tres eliminatòries que es jugaran el 6, 13 i 20 de juny. Com que encara falten algunes jornades per disputar en aquestes categories, només veureu els equips que ja estarien classificats per aquesta segona fase:

Tercera Territorial: Vilatargues (grup 31). Segona Territorial: Jesús i Maria (grup 1) i Sallent (grup 7). Primera Catalana, els dos grups de Preferent Territorial i els sis de Primera Territorial encara no tenen campió, tot i que l'Aiguafreda i l'Olímpic Can Fatjó (a Preferent) i el Figueres (Primera Territorial, grup 1), podrien proclamar-se campions aquest mateix cap de setmana.

TERCERA FASE

Es jugarà a partir del 8 d'agost de 2010 i hi participaran els equips que hagin superat la segona fase i tots els equips de Segona Divisió B i Tercera Divisió (inscrits, s'entén). Consta de tres eliminatòries que s'haurien de celebrar els dies 8, 15 i 22 d'agost.

Tercera Divisió: Amposta, Balaguer, Benavent, Blanes, Cassà, Castelldefels, Cornellà, Europa, L'Hospitalet, Manlleu, Olesa, Palamós, Prat, Premià, Rapitenca, Reus, Santboià i Vilanova. La Pobla de Mafumet i el Llagostera (si es confirma l'acord de filiació amb el Girona FC), no participarien per ser equips dependents.

Segona Divisió B: Badalona, Gavà, Gramenet, Lleida, Sabadell, Sant Andreu i Terrassa.

PROPERES FASES

"Encara estan per concretar". "La participació dels equips de Segona Divisió A i Primera Divisió es concretarà properament". FCF díxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada