Etiquetes

16/5/10

Tot per decidir | Rayo Vallecano B 0-0 L'Hospitalet

Quan dos equips que han estat campions del seu respectiu grup s'enfronten sobre un terreny de joc poden passar, bàsicament, dues coses: la primera, que com més s'espera dels equips més decepcionen o la segona (que és la que ha tingut lloc avui), que tots dos conjunts demostrin el perquè de la seva gran temporada. Perquè el 0-0 amb què s'ha arribat al final del partit aquesta tarda al Teresa Rivero ha estat d'allò més injust, ja que tant madrilenys com catalans han gaudit de prou ocasions com per considerar un 1-1 o un 2-2 més adequat al que s'ha vist sobre la gespa de Vallecas. Però com que el resultat és inamovible, cal ja pensar en el partit de tornada, i en guanyar el partit -l'únic 'signe' que dóna l'ascens a l'Hospi-. El millor de tot, les bones sensacions que ha ofert l'Hospi aquesta tarda; tot i les baixes, els riberencs han fet un partit d'allò més seriós en totes les línies i han tingut prou ocasions com per haver marxat de Madrid amb un botí més valuós.

Tarda de San Isidro ben assoleiada al Teresa de Rivero de Vallecas, on el Rayo B i l'Hospi han sortit disposats a fer-se amb el control de la pilota i del partit. Aquesta lluita ha repercutit de forma positiva en el partit, ja que s'han vist sobre el terreny de joc dos equips ambiciosos, que sense arriscar en excés, han buscat les seves opcions per crear perill sobre la porteria rival. La primera meitat ha estat sensiblement millor que no pas la segona en l'aspecte futbolístic, ja que la calor ha fet minvar el físic dels jugadors de tots dos equips als segons 45 minuts. Tot i el domini altern de la pilota, els locals han estat els únics que han creat perill en la primera mitja hora de partit. Tot i que l'Hospi ha estat ben plantat sobre el camp, el Rayo B ha aprofitar l'embranzida inicial i alguna errada defensiva dels riberencs per crear les primeres ocasions del matx: al minut 7, el rayista Lucas aprofitava una errada de la defensa de l'Hospi per recuperar la pilota i deixar anar un xut que Craviotto enviaria a córner; al minut 15, de nou Lucas era l'encarregat de portar perill a la porteria catalana, però el seu xut de falta marxava desviat. Però les dues millors ocasions del Rayo B van arribar a continuació: primer amb un altre xut llunyà de Provencio que Craviotto tornava a enviar a córner (16') i després amb una altra errada de la defensa visitant que Gazapo, massa precipitat, no ha sabut resoldre, creuant massa el seu xut (24').

Quatre ocasions pels vallecans, cap per l'Hospi. Era el balanç de la primera mitja hora i era clar que alguna cosa havia de canviat. Dit i fet, al minut 30 Lobato tenia la primera ocasió per l'Hospi en un xut, després d'una falta picada per Coro, que un defensa local enviava a córner. Només un minut més tard, l'Hospitalet malaurava una claríssima ocasió, després que primer Lobato i després Manel no encertessin a culminar una jugada que havia inicia Cristian Gómez, avui jugant com a mitjapunta. El xut del 'gladiador' de l'Hospi el desviava amb una gran intervenció el porter local Juan Carlos. Els homes de Jordi Vinyals havien capgirat la dinàmica de perill i van seguir portant més perill a la meta madrilenya; al 37', Corominas provava una semi-vaselina que marxava un xic alta; al 39', Juan Carlos tornava a treure una mà miraculosa per treure un xut fantàstic de David Ceballos (avui a l'esquerra de l'atac de l'Hospi) i al 42' Toni Velamazán rematava massa fluixa i a les mans de Juan Carlos una passada de la mort de David Corominas. Abans, però, el local Borja havia provat sort amb una volea provinent d'un rebuig de la defensa riberenca, però el seu xut marxava força desviat.

Moltes ocasions i poc encert a totes dues bandes. És una de les frases que podrien resumir uns primers quaranta-cinc minuts molt més brillants que els segons. El cansament i la por a complicar-se l'eliminatòria s'han fet notar a tots dos equips i les ocasions han brillat per la seva absència. De fet, han estat les lesions les que han guanyat protagonisme ja que fins a quatre jugadors (Lucas Viale a l'Hospi i Hugo, Loren i Gazapo, al Rayo B) han acabat el partit amb diverses 'molèsties'. Sigui com sigui, cal ser generós per trobar ocasions de perill amb cara i ulls en aquesta segona part. El primera a provar-ho ha estat l'Hospitalet, però l'intent de cop de cap de Cristian Lobato a centrada de Hammouch s'ha quedat en no res (50'). Tres minuts després, de nou Lucas, bulliciós però desencertat per sort de l'Hospi, ha creuat en excés una centrada d'Hugo, en una jugada en la que el públic local ha demanat penal sobre Gazapo.

El partit s'ha anat endurint per moments i els jugadors del Rayo han buscat provocar alguna targeta als jugadors de l'Hospi, que no han caigut en el parany dels joves jugadors vallecans. Fins al minut 69 no ha arribat la següent ocasió de gol, la més clara per l'Hospi a la segona meitat: Manel aprofitava una pilota morta a la frontal de l'àrea per disparar un xut que blocaria de nou Juan Carlos, molt segur en aquest partit. Però el seu col·lega de posició Carlos Craviotto encara ha estat més decisiu quan el partit era a punt d'acabar (87'), ja que ha salvat in extremis un mà a mà amb el rayista Loren, que havia ingressat al terreny de joc uns minuts abans. Amb aquesta claríssima ocasió de gol del Rayo Vallecano B s'arribava a la fi del partit, o dels primers 90 minuts d'aquest particular partit de 180 minuts.

L'Hospi marxa de Vallecas amb un 0-0 que ofereix diverses lectures, però que no admet discussió si considerem que el partit de tornada es presenta més obert que mai i que tot, encara, està per decidir. Això sí, l'Hospi sap que només li val la victòria si vol ser equip de Segona B el proper diumenge. Massa important com perquè l'Estadi no presenti un aspecte de gala. Un partit de tornada que tot apunta es jugarà diumenge, en un horari encara per confirmar.

FITXA TÈCNICA

RAYO VALLECANO B:
Juan Carlos, David Martín, Jorge Casado, Alcañiz, Arribas, Diego, Borja García (Loren, 60'), Provencio, Gazapo (Migue, 72'), Lucas, Hugo (Jano, 52').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale (Dani Morales, 81'), Toni Velamazán, Corominas, Manel, Lobato, Cristian Gómez (Marcos Guill, 86'), Ceballos (Eloi Fontanella, 65').

Àrbitre: Jesús Rodríguez Cayetano (Castella i Lleó). Actuació discutida, especialment en alguna jugada polèmica dins les dues àrees. Ha mostrat targeta groga a Toni Velamazán (36') i a Manu Viale (75'), tots dos del CE L'Hospitalet.

Incidències: Partit disputat al Teresa Rivero de Vallecas, davant d'uns 4.000 espectadors. Tarda calorosa, festiu a la Villa de Madrid i bon ambient a les grades. Presència d'una quarantena d'aficionats de l'Hospi que han animat de valent al llarg de tot el partit, guanyant-se l'admiració de l'afició rayista. Quique Cárcel i Dani Planchería han completat la convocatòria de l'Hospi. Partit amb força damnificats pel que fa a les lesions: Lucas Viale s'ha retirat a les files de l'Hospi, mentre que els locals Hugo, Gazapo i Loren també han acabat el partit amb diverses molèsties.