Etiquetes

15/6/10

Santiago Varón Aceitón, àrbitre de l'Hospitalet-Almería B

"Y el ganador es: don Santiago Varón Aceitón, residente en Mallorca". Mig recordant aquells mítics concursos de la televisió espanyola allà pels anys 80 i inicis del 90, hem introduït el nom de l'àrbitre que diumenge xiularà el partit entre l'Hospi i l'Almería B, la final que els homes de Jordi Vinyals dirimiran amb el filial de l'Almería, un partit que donarà una plaça d'ascens a Segona B. Com ve sent habitual en els darrers partits, de nou tindrem un àrbitre 'debutant' a la historia de l'Hospi, un col·legiat que respon a un perfil similar del de Carralero Calvo, Marín Pérez o Gallego Gambín: jove, amb no massa temporades a Tercera i amb un cert futur en el món de l'arbitratge. Serà l'últim jutge en aquesta llarga, eterna temporada que ja toca a la seva fi. Hauran estat 44 partits oficials, sense comptar-hi la Copa Catalunya. Arbitratges per tots els gustos i noms que per un o altre motiu passaran a formar part de l'imaginari col·lectiu de l'aficionat riberenc. Diumenge, Varón Aceitón tindrà l'assistència a les bandes dels també balears José Antonio Diéguez Julià i Carlos Alberto García Sánchez.

Dèiem que es tracta d'un altre àrbitre jove, que com Gallego Gambín,- àrbitre de l'Almería B-L'Hospitalet- se situa al voltant dels 25. També estudiant, a la Universitat de les Illes Balears, Varón Aceitón és un debutant a la Tercera Divisió, categoria a la qual va ascendir fa gairebé un any provinent de la Regional balear. No serà aquest el primer partit que dirigeixi en aquesta fase d'ascens, ja que el passat 15 de maig va xiular el partit d'anada entre el Santboià i l'Arandina (1-0), que va solucionar amb tres targetes grogues (una pels locals i dues perls burgalesos) i sense cap acció polèmica destacable. Al llarg d'aquesta temporada, a banda de dirigir partits del grup 11 de Tercera Divisió (Illes Balears), ha compaginat aquest fet amb la direcció de diversos partits de Superlliga Femenina, Divisió d'Honor Juvenil i Lliga Nacional Juvenil, a banda de fer tasques d'assistent a Segona Divisió, on per exemple va 'ajudar' en el Leganés-Puertollano de la primera volta (Segona B - Grup II).


Àrbitre jove i inèdit, tal i com dèiem, a la història de l'Hospi. Amb catalans, només comptem amb el precedent que unes línies més amunt recordàvem (Santboià 1-0 Arandina). Són els únics referents d'aquest mallorquí, que també compta amb un germà que es àrbitre de futbol base i de Primera Regional a les Illes Balears. Unes illes que, per cert, no porten massa bons records a l'afició de l'Hospi pel que fa als àrbitres. Només cal recordar l'actuació del darrer balear que va xiular a l'estadi: un tal Rodado Rodríguez. Sí, com diria aquell "no hace falta decir nada más".

Per cert, la Junta Directiva del CE L'Hospitalet ha fet ja oficials l'horari i els preus de les entrades pel partit de tornada, uns preus que es mantindran com ara fa 10 dies davant l'Azuqueca: 5 euros pels socis, abonats i futbol base del club i 8 euros pels no socis. L'horari, diumenge, com ve sent habitual darrerament a dos quarts de nou del vespre, tal i com va demanar el cos tècnic de l'Hospi per tal d'evitar les hores de més calor.

Copa Catalunya 2010-2011
El passat cap de setmana va celebrar-se la quarta eliminatòria de la Copa Catalunya 2010-11, que va deixar els següents resultats:

Quarta eliminatòria (10, 12 i 13 de juny)
Exempt: UD Unificación Bellvitge

Arbeca CF 1-4 Jesús i Maria
Olímpic Can Fatjó 1-1 (7-6 penals) FC Vilafranca
CE Sallent 1-3 UE Aiguafreda
Al Wifak 0-1 UE Figueres
Vilartagues 2-1 UE Quart
Equipo Ja 1-0 Júpiter

Dilluns va celebrar-se el sorteig de la cinquena eliminatòria (la darrera que es disputarà abans de l'atura estiuenca). Amb l'Olímpic Can Fatjó exempt, dos dels tres partits es jugaran aquest cap de setmana que ve, mentre que la Uni visitarà Deltebre el cap de setmana del 26 i el 27 de juny.

Cinquena eliminatòria (20, 21 i 26 de juny)
Exempt: Olímpic Can Fatjó

Equipo Ja - UE Aiguafreda
Dissabte; 18 hores / Eduard Aunós

CF Vilartagues - UE Figueres
Diumenge; 18 hores / Municipal de Vilartagues

UD Jesús i Maria - UD Unificación Bellvitge
Dissabte 26 de juny; 18 hores / L'Aube

1 comentari:

  1. Esperem que diumenge no es repeteixi la història. Un equip filial, un empat al partit d'anada i un àrbitre balear. Espero que diumenge es compleixi el bon treball que ha fet l'Hospi durant tota la temporada.

    Ah, i que el Santboià tambè guanyi el seu partit i al menys l'any que ve hi haurà dos equips més catalans a 2ªB

    Raül

    ResponElimina