Etiquetes

1/7/12

Craviotto


Un clàssic de l'Hospi amb molts partits, aturades (i alguna errada) a les esquenes. És Carlos Craviotto Martos, indiscutible porter titular d'ençà que Julià Garcia el fes debutar en partit oficial a l'Estadi davant del Cornellà el setembre de 2009. Des d'aleshores, i llevat d'excepcions, el porter lleidatà ha anat acumulant experiència fins a convertir-se ja en un clàssic del futbol català. Més enllà de les xifres, però, és interessant veure l'evolució d'un porter que tot i tenir encara algun punt per millorar, ha aconseguit guanyar calma en certes situacions que en els primers partits amb l'Hospi podien passar factura. I és que ja van, en total, més de 150 partits oficials (bé, entre Lliga, promocions i Copa) en els quals Carlos Craviotto les ha vistes de tots colors.

Imatge: Rayovallecano.es
Va ser a Manises, el passat mes de març quan Craviotto va complir el seu partit 150 defensant la porteria riberenca; un partit en què, per desgràcia, Craviotto va ser expulsat de forma injusta i va deixar pas al seu suplent de torn, José Moragón. Són, en total 159 partits (153 de Lliga entre Segona B, Tercera i fases d'ascens i 6 de Copa del Rei) i 128 gols encaixats; és a dir, una mitjana de 0,81 gols per partit que converteix el guardameta lleidatà en tota una assegurança sota pals. Per l'Hospi han passat Íñigo, Dani Planchería i José Moragón per fer-li competència, però tant Julià Garcia com Jordi Vinyals, Ángel Pedraza i Miguel Álvarez han dipositat la seva confiança en un Carlos Craviotto que ha experimentat una millora notòria amb el pas dels partits i les temporades.

Va ser convocat per la selecció catalana sots-17 el desembre de 2000 per disputar el campionat estatal que es jugaria a Cornellà de Llobregat. En aquella selecció hi figuraven jugadors com Dani Jarque, Andrés Iniesta, Juan Carlos Ceballos o Ferran Corominas. Aquella mateixa temporada (2000-2001) aniria convocat amb el primer equip de la UE Lleida, aleshores a Segona A, a causa de la lesió de Carles Busquets; la primera convocatòria va ser pel partit que els blaus jugaven a Còrdova (27 de maig de 2001).

Fa unes temporades, també va ser el porter de la selecció catalana amateur (sots-25) i va formar part de l'equip que va arribar a la final de la fase estatal que va quedar subcampió a Barakaldo, on va perdre a la final davant de la selecció d'Euskadi a la tanda de penals.


1 comentari: