Etiquetes

17/9/10

Cita d'alçada | CD Teruel - CE L'Hospitalet (dissabte, 19:30 hores)

912 metres. Aquesta és l'alçada sobre el nivell del mar en què es troba la localitat de Terol, capital de província que visitarà demà l'Hospi a la quarta jornada de lliga. Precisament 912 metres és l'altitud màxima en què l'Hospi ha disputat un partit de competició oficial a l'Estat Espanyol (enrere queden ja els no pocs duels davant del FC Andorra a l'històric Comunal d'Andorra la Vella). Com serà la segona visita que l'Hospi visiti aquesta ciutat aragonesa, el rècord, fins ara solitari quedarà igualat. Desconeixem si aquest factor tindrà incidència en el desenvolupament del partit, el que sí és segur és que terolencs i riberencs gaudiram d'una temperatura fantàstica, al voltant dels 15 graus, per disputar un partit que marcarà el futur immediat de tots dos equips, donada la seva incòmoda situació a la classificació. I més encara si tenim en compte que demà tot just s'enceta una de les anomenades 'setmanes de 9 punts', en què l'Hospi, després de retre visita als homes de Calderé, rebrà l'Alicante dimecres a l'Estadi i tancarà aquest tour de force visitant l'Alzira diumenge de la propera setmana. Per tant, tres partits per davant per esvair dubtes i remuntar una situació que, sense ser ni molt menys dramàtica, no acaba de fer justícia als mèrits que l'Hospi ha fet fins ara.

No és massa més còmoda la realitat que viu el CD Teruel, que com l'Hospi ha retornat a la Segona Divisió B, tot i que després de 19 temporades consecutives militant al grup aragonès de Tercera Divisió. Si bé no van haver de patir tant per l'ascens (van eliminar el Noja càntabre a l'eliminatòria de campions), el cert és que el conjunt que dirigeix per segona temporada seguida Ramon Maria Calderé no ha arrencat la temporada amb uns resultats massa positius; dos empats i una derrota és el balanç dels aragonesos, que com l'Hospi se situa en llocs de descens directe a Tercera. I és que després d'empatar al camp de l'Alzira el dia del debut, la sorprenent derrota a Pinilla davant el Gandia (0-1), va sorprendre part de la parròquia local; a més, la presència de l'equip a la Copa del Rei ha suposat un entrebanc més en la preparació d'aquest inici de lliga: també com els riberencs, els de Calderé van caure a la segona ronda, després d'eliminar per penals l'Atlètic Balears (0-0) i perdre in extremis davant la Real Unión de Irún (0-1), amb tots encontres jugats com a local.

Diumenge passat, els aragonesos sumaven un punt al camp del Mallorca B (imatge: futbolbalear.com) en un partit que van dominar en moltes fases, en què es van avançar gràcies a un gol de Javi González (20'), i que van acabar empatant per culpa d'un gol de Jaime (72'). Posteriorment, Calderé assumia una part de culpa de la pèrdua de dos punts a Palma i va reconèixer haver reaccionat massa tard amb els canvis, donant ales al filial mallorquinista. Onze són les incorporaciones realitzades pels turolencs aquest estiu: destaquen, veient els noms, els fitxatges del porter Caballero (un dels herois d'aquell Figueres semifinalista de Copa), el jove davanter argentí Facundo Bailo i els quatre (sí, quatre) jugadors que arriben del CD Leganés (els defenses Javi González i Negral, i els migcampistes Juli i Valleros). També han arribat el davanter Salva Chamarro, promesa del planter del Vila-real i l'ex del Reus, Borja Abenia. Amb ells, segueixen a la plantilla Enric Pi, un altre vell conegut del futbol català, com el míster Ramon Maria Calderé. L'objectiu únic és la salvació en la temporada del retorn a la Segona B; els encarregats d'aconseguir-ho, una plantilla modesta, sense grans noms però amb gran capacitat de treball i amb la intenció de conformar un bloc sòlid i complicat de derrotar.

De l'Hospi, l'actualitat ens porta a comentar tres males notícies en forma de baixes per lesió i una notícia aparentment bona. Començant pel final, ja tenim data i escenari per la final de la Copa Catalunya 2009-2010; l'Hospi s'enfrontarà a l'Espanyol i al Barcelona a l'estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell el proper 1 de desembre (dimecres). La resta de detalls (horaris, preus d'entrades, ordre de partits,... s'haurien d'anar definint al llarg dels propers dies. Pel que fa al cantó negatiu, una setmana més, Rubén García no es vestirà de curt en no recuperar-se de la seva lesió: el migcampista aragonès no juga des que ho va fer al Carranza. D'altra banda, també s'ha confirmat la lesió del davanter Sergio Cirio que haurà d'estar unes dues setmanes allunyat dels terrenys de joc un cop confirmat l'abast de la seva lesió. El darrer cop ha estat la baixa de Cristian Gómez, que va rebre un cop diumenge passat davant el Benidorm i no ha acabat de fer net de les molèsties que li va ocasionar; així doncs, el migcampista riberenc tampoc no serà de la partida en el partit de demà. Amb aquest panorama, Pedraza haurà d'introduir modificacions en l'onze inicial, si bé no era descartable que el tècnic sevillà mogués peces per tractar de canviar la dinàmica de l'equip, bona pel que fa al joc (superior en moltes fases contra el Benidorm), però dolenta pel que fa a la manca de solidesa defensiva i, especialment, als resultats aconseguits. Així les coses, el possible onze inicial que podria presentar l'Hospi demà al Campo de Pinilla seria el format per Craviotto, Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Manel, Pitu, Lobato, Corominas i Jordi Martínez.

El partit de demà començarà a les 19:30 hores. I és que tots dos equips van arribar a un acord per tal de disposar d'un dia més per preparar la jornada intersetmanal, en què l'Hospi rebrà l'Alicante i el Teruel visitarà la Nova Creu Alta de Sabadell. Demà a Terol, l'encarregat d'impartir justícia serà un col·legiat basc que mai a la història ha xiulat l'Hospi: Ricardo de Burgos Bengoetxea, que l'any passat va estar entre els candidats a pujar a la Lliga Adelante. De Burgos Bengoetxea estarà acompanyat a les bandes pels també bascos Garikoitz Sauto Hernández i Asier Palacio Frade. Si dèiem que aquesta tríada arbitral és inèdita, no hi ha massa més precedents als duels entre el Teruel i el CE L'Hospitalet; l'Hospi només ha jugat a Pinilla en una ocasió: va ser el 12 de març de 1989, a Segona B, i els aragonesos van vèncer in extremis l'Hospi que aleshores entrenava Juanjo Díaz per 3-2.

Temporada 1988-1989 | CD Teruel 3-2 CE L'Hospitalet

Fitxa Tècnica

CD Teruel: Pérez, Delmás, García Ibáñez, Cavero, Padilla, Suárez, Lahoz (Pons, 82'), Charly (Clemente, 76'), Carlos Pérez, Ros i Mario.

CE L'Hospitalet: Raúl, Pou (Vázquez, 86'), Ángel Luís, Cortijo, Toni, Marcel, Mágico Díaz, Ramírez, Juli (Márquez, 51'), Muñoz i Carrero.

Gols: 1-0 Lahoz (21'); 2-0 Pou (46', pp); 2-1 Muñoz (60', penal); 2-2 Carreño (82'); 3-2 Mario (90').

Àrbitre: Nicolau Martínez (valencià). Va mostrar grogues als locals Mario i Pons i al riberenc Ángel Luís.

Incidències: Partit jugat al Campo de Pinilla, amb una mitja entrada aproximadament. Ros i Muñoz van exercir com a capitans dels seus respectius equips.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada