Etiquetes

17/10/10

Pas enrere | Orihuela CF 1-0 CE l'Hospitalet

Imatge: Valencians.com
El Centre d'Esports l'Hospitalet ha fet un pas enrere i ha sortit derrotat del camp de Los Arcos en caure davant l'Orihuela per 1-0, per culpa d'un gol del davanter francès Florian al minut 72. Tot i fer una bona primera meitat en què l'Hospi s'ha mostrat fins i tot superior a un Orihuela que ha tingut mil i un problemes per arribar a l'àrea riberenca, la segona part ha viscut un canvi sensible, ja que el quadre alacantí ha saltat al camp amb aires renovats i ha resultat clar dominador dels segons quaranta-cinc minuts. Carlos Craviotto ha tornat a salvar l'Hospi en sengles rematades de Micro i de Florian, però no ha pogut fer re per evitar el gol del francès a la sortida d'un córner. A partir d'aquí, i tot i els canvis, l'Hospi ho ha intentat amb més cor que cap i amb prou feines ha tingut ocasions clares com per somiar amb el gol de l'empat. Una llàstima, ja que haver sumat a Los Arcos hauria permès afrontar amb un xic més de tranquil·litat el derbi de diumenge vinent davant el Sabadell a l'Estadi, un partit que tornarà a ser una final. Una final en un inici de lliga que està resultant més complicat del que podíem esperar.

Amb un lleuger domini territorial de l'Orihuela (per allò de ser l'equip local) ha començat el matx a Los Arcos, sense que ni oriolans ni riberencs gaudissin d'ocasions de gol clares en els primers deu minuts de partit. Ha estat aleshores, coincidint amb el primer servei de cantonada a favor dels homes de Pedraza, que l'Hospi ha tingut la primera ocasió de partit després del córner executat per Cristian Alfonso i que la defensa alacantina ha tret sota pals després d'una rematada d'Eloi Fontanella (10'). Un inici en el qual ha sorprès la poca presència del quadre local en zona atacant, ja que Craviotto no ha hagut d'intervenir llevat d'alguna jugada a pilota aturada. Per contra, els riberencs han anat creixent amb el pas dels minuts; primer ho ha intentat Moussa que ha recuperat una pilota dividida al mig del camp, ha avançat metres i no ha dubtat a provar sort des de la línia de tres quarts amb un xut que s'ha perdut per sobre del travesser (20'). Més perillós era el xut de Cristian Gómez quatre minuts més tard, moment en què ha hagut d'intervenir el porter local Ricardo (24'). Dos minuts abans, Sergio Molina desaprofitava una falta a la frontal de l'àrea després que Manel Viale veiés la primera groga del partit per estirar la samarreta a Florian.

El tram final d'aquest primer acte proseguia amb la mateixa dinàmica: l'Orihuela no trobava el seu lloc davant d'un Hospi ordenat, ben plantat, que amb prou feines permetia els locals avançar amb perill, amb un Craviotto pràcticament inèdit. L'Hospi, per la seva banda, aprofitava per sortir ràpidament a la contra tot i que li mancava punch en els metres finals, com en una acció de Ceballos que marxava desviada (32'); la mateixa sort corria una falta molt llunyana comesa sobre Manel que picava Lucas Viale (35'). Tot i això, l'equip dirigit per Pato (que s'ha vist forçat a realitzar la primera substitució abans del descans per la lesió de Cases) s'ha espolsat el control del partit i ha recuperat metres, fruit d'això ha arribat l'única acció mínimament destacable del quadre 'escorpión', amb un xut llunyà de Manrique (39') que no ha causat cap problema a Craviotto. Mentrestant, un llançament de Pitu (42') i un cop de cap d'Eloi (44') han estat els últims apropaments dels catalans abans que Ortiz Arias xiulés la fi de la primera meitat.

La segona part ha començat amb una acció ràpida dels locals als pocs segons de començar amb un xut escorat de Florian que ha acabat... marxant per la línia de banda (46'). Ha estat poc abans que Sant Carlos Craviotto aparegués per primera vegada al partit enviant a córner una rematada de cap a boca de canó de Micro dins l'àrea petita; els reflexos i la rapidesa del porter lleidatà havien salvat l'Hospi d'encaixar l'1-0. Si més no quedava clar que l'Orihuela havia sortit amb aires renovats i disposar a buscar amb més intenció la porteria rival després d'una primera meitat més aviat fluixa. La resposta de l'Hospi la oferia Pitu, minuts més tard, en un llançament de falta que obligava a treballar el porter local Ricardo, que blocava sense problemes l'esfèrica (55'). Tot, però, es quedava més aviat en un miratge després que els minuts a seguir passessin sense pena ni glòria; de fet, era Iván Hammouch qui aportava intriga al matx amb una cessió compromesa cap a Craviotto que es feia amb la pilota abans que hi arribés l'ex de l'Ethnikos Achnas, Villanueva (61'). Dos minuts més tard, el francès amb el do de la ubiqüitat Florian tornava a jugar a la loteria amb un xut que aturava sense més problemes Craviotto (63').

Si que s'ha hagut de lluir de nou Craviotto després d'una espectacular xilena de Florian des de la frontal de l'àrea que el porter de l'Hospi ha enviat a córner amb una mà providencial quan la pilota ja es colava per tot l'escaire (69'). Fruit d'aquest córner arribava una nova oportunitat dels locals, després que Villanueva aprofités un rebuig de punys de Craviotto, tot i que el xut del jugador oriolà es perdia per sobre de la porteria de l'Hospi. El domini dels de Pato era cada cop més intens i, de fet, el gol no ha trigat en arribat. Ha estat ha pilota parada, fruit d'un servei de cantonada a la dreta de l'atac alacantí que Florian ha rematat de cap i a plaer, sense que Craviotto pogués fer res per evitar-ho (72').

Quedaven poc més de 20 minuts per davant i l'Hospi havia d'avançar línies si volia sumar quelcom de positiu en la seva visita a Los Arcos. Pedraza decidia treure tota l'artilleria al camp i donava entrada a Lobato i a Corominas, que substituïen Pitu i David Ceballos. Tot i els canvis, si bé l'Orihuela va recular i va cedir metres a l'Hospitalet, el quadre riberenc no aconseguia arribar amb claredat a l'àrea de Ricardo. De fet, les ocasions van brillar per la seva absència i només les ràpides contres de l'Orihuela van portar cert perill a la porteria contrària, com ara una acció combinada entre Fleki i Florian que elf rancès culminava amb un xut desviat (85'). Per part de l'Hospi, molta voluntat i poques idees, ja que l'equip va abusar en excés del recurs de les pilotes penjades buscant qualsevol rematada o segona jugada. Abans d'arribar al 90', Eloi Fontanella veia la targeta groga per deixar-se caure dins l'àrea de l'Orihuela (segons Ortiz Arias) i Corominas posava a prova Ricardo en una bona acció individual que el porter local atrapava en dos temps (89').

Després, Ortiz Arias expulsava Moussa amb vermella directa per una falta sobre Florian, que ha forçat les cinc targetes (quatre grogues i una vermella) que ha vist el quadre riberenc. Amb l'expulsió del jove lateral riberenc acabava el partit amb el resultat d'1-0. Una derrota per la mínima que deixa l'Hospi divuitè a la lliga, a dos punts de la salvació i permet els oriolans seguir com a líders per segona jornada consecutiva, ara amb tres punts d'avantatge sobre el Sant Andreu. La conseqüència més immediata per l'Hospi és que, a banda de comptar amb la baixa de Moussa per diumenge vinent, el partit contra el Sabadell és converteix de nou en poc menys que una final, ja que l'equip necessita tornar a sumar al més aviat possible i més encara a l'Estadi, on els de Pedraza encara no coneixen el triomf. La cita: el proper diumenge 24 d'octubre a partir de les 12 del migdia.

FITXA TÈCNICA

ORIHUELA CF: Ricardo, Manu Micó, Benja, Juanma, Carmelo, Micro (Fleki, 67'), Samu, Manrique, Molina (Rodri, 65'), Florian i Cases (Villanueva, 41').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Manel Gómez, Ceballos (Corominas, 74'), Pitu (Lobato, 72'), Eloi Fontanella, Cristian Gómez i Cristian Alfonso (Sergio Cirio, 66').

Gols: 1-0 Florian (72').

Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz Arias (col·legi madrileny). Grogues pels locals Ricardo (44'), Manrique (55') i Florian (73') i pels visitants Manel Viale (22'), Iván Hammouch (49'), Lucas Viale (79'), Eloi Fontanella (88') i Cirio (93'). Expulsa el lateral esquerra de l'Hospi, Moussa, amb vermella directa (93'). També ha expulsat un membre de la banqueta de l'Orihuela CF (38').

Incidències: partit disputat a l'estadi de Los Arcos. Bon ambient a les grades del feu oriolà. Uns 800 espectadors. Preu de les entrades: 12 euros a general i 20 euros a tribuna. Sergi Pagès (per primera vegada a la temporada) i Andrés Barón han completat la convocatòria del Centre d'Esports l'Hospitalet.

2 comentaris:

  1. Francament, cada cop dubto més de la capacitat de Pedraza per fer que aixó rutlli i l'equip jugui com a de jugar i estar a la clasificació on es mereix per planter. També s’ha de retreure a Pedraza que no sap llegir els partits correctament, no fa be els canvis i s’atabala quan l’equip va a sota en el marcador. La veritat es que estic una miqueta neguitos i decensisat amb la temporada que esta fent l’equip que tot i que estem només a 2 punts de la salvació no es veuen proas arguments per remontar la situació. S’hauria de fer alguna cosa amb Pedraza abans que no sigui massa tard, no vull ser agorer pero aquesta temporada hem recorda molt a la de l’inclit Jordi Roura.

    ResponElimina
  2. Crec que Pedraza no va estar a l'alçada quan públicament a Radio l'Hospitalet va criticar obertament a Viale i va dir que l'errada que va cometre era inadmissible, crec que veu "la paja en el ojo ajeno y no la viga en el propio" com diu la dita castellana, que comenci a analitzar les seves errades que son moltes, si no tornarem de cap a tercera.

    LhManel

    ResponElimina