Etiquetes

9/10/10

Retorn a l'illa maleïda | RCD Mallorca B - CE L'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Que les Illes Balears no se li han donat bé al Centre d'Esports l'Hospitalet en els darrers anys és un secret a veus. La derrota a Maó el mes passat (3-1) va suposar una nova toca al negre historial que la relació de l'Hospi amb l'arxipèlag, que contempla d'altres episodis encara més enrojoladors, com la desfeta al camp del Santanyí (3-0) o la dura derrota a Can Misses davant l'Eivissa, també per 3-0 l'any de l'últim descens a Tercera Divisió, amb García Tébar sancionat a la graderia del feu eivissenc. Demà, l'Hospi afronta una nova cita, en aquest cas a Mallorca, una illa que encara se li dóna pitjor: de les 26 visites que hi ha realitzat l'Hospi, els riberencs només hi han sumat tres victòries; només Inca, Sa Pobla i Manacor han vist vèncer els hospitalencs en terres mallorquines, on ha fa gairebé 20 anys que no hi guanyen, des que el 25 de novembre de 1990 derrotessin el Manacor a Na Capellera (0-2). A això hi podem sumar la situació actual de l'equip, que continua sense conèixer la victòria a la lliga, que arrossega una manca de gol preocupant, que es troba instal·lat a la darrera posició de la taula des de fa cinc jornades i que, per si fos poc, viatjarà en quadre a Mallorca, amb cinc baixes que deixen mermat l'equip tant pel que fa a la rereguarda com a la zona atacant. Demà, a partir de les 12 del migdia, l'Hospi haurà d'obviar tots aquests entrebancs per sumar d'una vegada per totes el primer triomf del campionat.

Al davant hi tindrà l'únic equip filial d'aquest grup tercer de la Segona Divisió B: el Reial Club Deportiu Mallorca B. Jaume Bauzà és l'entrenador d'un conjunt que tot just disputa la seva segona temporada consecutiva a Segona Divisió B, després de pujar la temporada 2007-08 davant el Castillo en un partit disputat a Son Moix. És la cinquena campanya al club d'aquest rodamón del futbol, que ha aconseguit que el filial mallorquinista torni a ser de bronze, categoria de la qual va ser habitual la dècada dels 90. Com tot filial, el Mallorca B és un conjunt peculiar, amb una plantilla joveníssima, on l'oferta i la demanda influeix en el nombre de jugadors amb què Bauzá pot comptar cada setmana. Fruit d'això, el juvenil del Mallorca s'ha convertit en una important font de subministrament del filial en aquest inici de temporada, ja que Michael Laudrup ha tirat del Mallorca B per completar algunes convocatòries del primer equip i, fins i tot, ha fet debutar algun dels joves del filial, com és el cas del davanter Sergi Enrich.

Per desgràcia per l'Hospi, el partit arriba just en el moment en què la lliga de Primera Divisió s'atura, el que provocarà que aquests jugadors que es troben a cavall del primer i el segon equip puguin participar demà a Son Bibiloni en el partit que enfrontarà Mallorca B i Hospi, si Bauzá ho creu convenient. Homes com Pina, Sergi Enrich, Tejera, Kevin o Tomeu Nadal estaran disponibles pel tècnic mallorquí, juntament amb jugadors com el porter Yeray, que ha estat convocat per la selecció espanyola sots-19, l'ex del Santboià Polaco, els canaris Dani Castellano i Ariday o Aleix Vidal, que amb tres gols és el màxim golejador del Mallorca B, que després de set jornades només ha guanyat un partit. (Imatge: futbolbalear.com)

Va ser precisament el passat 4 de setembre, coincidint amb l'anterior aturada de la lliga a Primera Divisió que el filial mallorquinista va golejar el Benidorm per 0-5 en la que, fins ara, és l'única victòria dels homes de Bauzá aquesta temporada. La resta de marcadors es comptaven per empats fins que en la darrera jornada i en el darrer minut de partit, un gol de Sergio Molina donava el triomf a l'Orihuela i endosava al Mallorca B la primera derrota de la temporada. Són ja cinc les jornades que el filial no guanya un partit (per set de l'Hospi), d'un filial que ha marcat en sis dels set partits que ha jugat, que ha encaixat gols en cinc partits i que ha empatat els tres partits que ha disputat a Son Bibiloni (1-1 davant l'Sporting Mahonés i el Teruel i 0-0 contra l'Alzira).

A les files de l'Hospi, tot i que l'esperança és l'últim que cal perdre, les males notícies segueixen arribant en forma de lesions. I és que Pedraza té ni més ni menys que cinc homes amb molèsties o amb lesions que fan que compti amb tot just 16 jugadors disponibles per viatjar a Palma de Mallorca aquesta mateixa tarda. A les ja conegudes baixes de Rubén García i d'Óscar Álvarez s'hi afegeixen les d'Andrés Barón, que segueix amb alguna molèstia al turmell i no se'l vol forçar; la de Sergio Cirio, que ha recaigut de la seva lesió i tampoc viatjarà per precaució; i la de Jordi Martínez, que va rebre un cop a les acaballes del partit de diumenge passat amb el Gandia i que s'estarà fora dels terrenys de joc unes tres setmanes com a mínim, amb el que es podria perdre també els partits davant l'Orihuela i el Sabadell per tractar d'arribar a punt per l'encontre que l'Hospi jugarà a Can Peixauet el 31 d'octubre.

Els comptes són ben clars: plantilla de 21 homes i 5 baixes = 16 jugadors disponibles. Pitu serà l'únic fitxatge disponible pel partit de demà i, perquè no, una de les novetats a l'onze inicial de l'Hospi, després de no jugar cap minut diumenge passat. Caldrà veure, també, si Pedraza mantindrà el mateix dibuix tàctic amb què va començar el partit amb el Gandia o si bé les lesions o la mateixa situació de l'equip el conviden a reformular de nou aquest plantejament. El més important, més enllà de tàctiques i de baixes, serà controlar l'ansietat que cada cop juga més en contra dels jugadors de l'Hospitalet, un fet que vam poder comprovar especialment diumenge passat, on l'Hospi es va marcar l'enèssima primera meitat per oblidar i va acusar els nervis de veure's instal·lat en una dinàmica tan negativa com aquesta. Allò bo és que una victòria demà permetria a l'Hospi situar-se a només un punt del Mallorca B, que actualment està en una 'còmoda' 12a posició. Per tant, encara hi som a temps (només faltaria) de recuperar el terreny perdut. El possible onze inicial de l'Hospi demà a Son Bibiloni podria ser el format per Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Manel Gómez, Cristian Gómez, Lobato, Corominas i Eloi Fontanella o Cristian Alfonso en punta. A la banqueta, hi quedarien Dani Planchería, Ceballos, Peque, Pitu i bé Eloi o bé Alfonso.

L'Hospi farà nit a Palma i poc després de les 10 del matí partirà amb destinació a la Ciutat Esportiva del RCD Mallorca, per jugar a partir de les 12 el partit que l'enfrontarà al Mallorca B, un matx que dirigirà el col·legiat de Las Palmas Juan Luís Pulido Santana, que estarà assistit a les bandes pels també canaris José Enrique Naranjo Pérez i Juan Pedro Duque Ferrer. Serà la tercera vegada a la història que Pulido Santana xiuli un partit del CE L'Hospitalet, amb un balanç no massa positiu fins el moment: un empat (1-1 amb el Benidorm a l'Estadi la temporada 2007-08) i una derrota (2-0 al camp de l'Espanyol B el mes de gener de 2007). Més dades negatives que s'afegeixen a les que ja coneixem de l'Hospi quan visita l'illa de Mallorca i que se suma igualment a les dels emparellaments històrics entre el filial mallorquinista i el quadre riberenc, que s'han saldat amb tres victòries del Mallorca B i amb quatre empats, sense que l'Hospi conegui encara el sabor de la victòria; serà, però, la primera vegada que l'Hospi visiti Son Bibiloni, ja que els darrers partits s'havien jugat al Lluís Sitjar o bé al Miquel Nadal de Palma de Mallorca.

RCD Mallorca B - CE L'Hospitalet | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 0
Empats: 4
Victòries del Mallorca B: 3
Gols marcats per l'Hospi: 5
Gols marcats per l'Alzira: 8
Darrer precedent: RCD Mallorca B 0-0 CE L'H (2002-03, Segona Divisió B).
Victòria més àmplia: RCD Mallorca B 3-2 CE L'H (2000-01, Segona Divisió B).

La dada curiosa: La 8a jornada se li dóna bé a l'Hospi; de les darreres 12 temporades, l'Hospi ha guanyat 9 dels partits que ha disputat a la vuitena jornada del campionat, ha aconseguit dos empats i només ha sumat una derrota (a Palamós i a Tercera Divisió la temporada 2004-05).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada