Etiquetes

28/11/10

Superats | CD Castellón 2-1 CE L'Hospitalet

Cinc jornades després, el Centre d'Esports l'Hospitalet ha tornat a tastar el gust de la derrota després de caure per 2-1 a Castalia davant d'un bon, d'un gran Castelló que ha fet oposicions per seguir escalant posicions a la classificació, tot just l'escalada que avui s'ha aturat per un Hospi que, però, es manté fora de les places de descens una setmana més. Sovint de les victòries se'n fa autocrítica; és lògic, doncs, que de les derrotes també se n'intenti extreure una lectura positiva. Costa trobar explicacions quan es perd i el rival no es mostra superior, però quan un bon equip com el Castelló treballa de valent, et supera en moltes fases del partit i en diversos aspectes del joc, les culpes de la derrota cal repartir-les, segurament a parts iguals, entre el que no ha fet bé l'Hospi i el que no li ha deixat fer el Castelló. Perquè tot i gaudir d'alguna opció de marcar, en línies generals els de La Plana han superat l'Hospitalet sobre el terreny de joc i s'han emportat una victòria (la tercera seguida) tan ajustada com curta. L'altra lectura és que el positivisme desfermat que ens duia a fixar-nos inevitablement en la quarta posició queda en stand-by i ens fa tornar a la realitat de l'Hospi, la d'un equip que ocupa la 15a plaça de la lliga, amb 16 punts i que té a tocar, encara, la zona 'calenta' de la lliga. Aquí, els somnis es construeixen partit a partit; només així poden arribar a fer-se realitat.

Arribava l'Hospi a un dels estadis amb més tradició del grup amb la mateixa convocatòria que fa set dies Miguel Álvarez presentava per enfrontar-se a l'Ontinyent. Diuen que quan les coses van bé és millor no tocar-les, i tot i la fluixa primera part dels riberencs, la segona meitat davant els de Toni Aparicio va ser suficient com perquè el tècnic de Jaén tornés a repetir l'aposta a Castàlia. El partit ha arrencat amb bones sensacions, amb un Hospi ben plantat sobre la irregular gespa natural de Castàlia, fidel al seu estil i que ha jugat de tu a tu al Castelló en aquest inici. Tanmateix, aquesta dinàmica ha canviat ràpidament i el quadre local ha agafat les regnes de l'encontre i en gran part gràcies a les jugades a pilota parada han començat a crear les primeres ocasions de perill.

Per sort, els atacants albinegres han començat amb el punt de mira desviat; al minut 11 Pau Franch rematava a la mitja volta i des de la frontal una pilota que es perdia per sobre del travesser de Craviotto, mentre que tres minuts més tard era Denis que desaprofitava una nova opció, creuant en excés el seu xut davant la sortida de Craviotto (14'). Però el Castelló s'anava trobant còmode sobre el terreny de joc i, de fet, no ha trigat massa a posar-se el marcador també de cara. Ha estat al minut 16 de partit, quan Luismi Loro ha penjat al punt de penal una falta des de la línia de tres quarts de l'atac castellonenc i després d'un batibull dins l'àrea riberenca Fernando Béjar ha recollit l'esfèrica i l'ha enviada al fons de les malles de l'Hospi, en una acció en què els jugadors visitants han reclamat falta sobre Jordi Martínez, protestes que l'àrbitre navarrès Flores Roda ha obviat.

Lluny de reaccionar, el Castelló ha seguit buscant el segon gol que encarrilés el partit i li permetés viure un partit tranquil. A això hi ha contribuït el bon treball de pressió dels locals, que han collat constantment la defensa de l'Hospi obstaculitzant la sortida de pilota dels de Miguel Álvarez, que tampoc no han tingut el dia i en alguns moments s'han mostrat imprecisos i amb algunes errades de posicionament i de concentració que han facilitat la feina al quadre albinegre. En aquesta línia, Pitu ha tingut l'única ocasió clara (21') quan ha provat de sorprendre Rangel amb un xut llunyà que s'ha perdut per sobre del travesser. A partir d'aquí, més pòlvora i insistència pel bàandol local: xut d'Héctor Simón que bloca Craviotto després que la pilota piqués en Manel Viale (24'); claríssima oportunitat de Fernando Béjar després d'una nova jugada assajada en pilota aturada que començava Luismi Loro, prolongava de cap Joan Castillo i enviava als núvols el '8' del Castelló, que perdonava el 2-0 (31'). A més, la sensació de perill era constant en les incursions per bandes de Denis, un autèntic corcó a la banda esquerra de l'atac castellonenc.

Només als darrers minuts de la primera meitat l'Hospitalet va aconseguir espolsar-se el domini dels homes de Casuco, potser perquè el Castelló buscava recuperar forces de cara als segons quaranta-cinc minuts i evitar un sotrac físic que li fes perdre el valuós triomf que tenia al sac. Hammouch va estar a punt de superar Rangel després d'una bona combinació amb Eloi Fontanella, però el porter del Castelló derribava el lateral dret de l'Hospi fora de l'àrea, tallava l'opció i veia la targeta groga (37'); al descompte de la primera part, Eloi tornava a prova sort des de la llarga distància amb un tret que tornava a perdre's per sobre el travesser (45' +1). Poc bagatge per un Hospi que no mossegava i que no havia aconseguit crear dubtes a la rereguarda castellonenca, que havia viscut una primera part força còmoda.

Després d'un temps de descans en què el debat s'orientava a valorar el canvi (o no) de decorat del partit, l'inici del segon temps va portar un Hospi disposat a donar-nos la raó: 30 segons va trigar Corominas a tenir una claríssima ocasió de gol en recepcionar una gran assistència d'Eloi, plantar-se en un mà a mà davant Rangel i ser incapaç de superar el porter valencià; tampoc corria millor sort Jordi Martínez, que desaprofitava el rebuig del porter local i enviava la pilota massa alta. Era, però, un avís important d'un Hospi que deixava clar al Castelló que hauria de suar sang per derrotar els jugadors de Miguel Álvarez. Un Castelló que ha oferit una ràpida resposta de les botes de Pau Franch, que després d'una gran jugada individual (amb barret a Lucas inclòs) enviava alta la seva rematada final (50').

I és clar, ha perdonat el Castelló i l'Hospitalet, gairebé sense voler-ho, s'ha acabat trobant amb el gol de l'empat, un autèntic golàs obra de Pitu, que ha recollit una pilota a uns 30 metres de la porteria de Rangel i no s'ha pensat l'etzibar un gran xut que, ara sí, ha sorprès el porter del Castelló, tot allotjant la bimba al fons de les malles del Castelló (58'). Havent fet segurament menys mèrits que el rival, l'Hospi es trobava amb el premi de l'empat i amb un punt important en un camp complicat a partir d'ara. Lluny de servir d'esperó, l'Hospi a tornat a veure's superat per un Castelló que ha augmentat el ritme del partit de forma brutal i ha acabat tancant l'Hospitalet al seu camp fins que no ha trobat el camí del gol.

Així les coses, les ocasions de gol i els apropaments a la porteria defensada per Craviotto s'han anat succeïnt amb el pas dels minuts. Al 66', els locals han gaudit d'una bona ocasió que ha acabat en un possible penal dins l'àrea de l'Hospi: ha estat en una acció originada en un doble xut de Lolo que primer s'ha trobat amb les cames d'un defensa riberenc i després amb la lluïda intervenció de Craviotto, el rebuig del qual ha recollit Fernando Béjar per penjar la pilota al segon pal on esperava Denis, que s'ha deixat caure en veure aparèixer Hammouch i que ha acabat veient la targeta groga per simular penal. En la següent acció clara, però, la sort li ha donat l'esquena a l'Hospi.

I és que al minut 71, una falta lateral a l'esquerra de l'atac local l'ha transformada de forma magistral Héctor Simón, que ha clavat un xut magnífic que s'ha acabat colant a la porteria de Craviotto després de picar en un dels pals de la meta riberenca. Un senyor gol. Incontestable. I de nou, lluny de conformar-se, el Castelló ha continuat buscant la porteria de l'Hospi i ha cercat amb insistència un tercer gol que sentenciés el partit. Ocasions n'ha tingut de sobres, però el desencert dels davanters locals ha mantingut la tensió fins el final del partit, tot i que els canvis introduïts per Miguel Álvarez tampoc no han aconseguit l'objectiu de revolucionar l'equip, que s'ha mostrat massa tou en atac i no ha inquietat el porter albinegre; només Cristian Alfonso ho ha provat amb un xut llunyà (es fa difícil recordar un xut de l'Hospi dins de l'àrea) que ha s'ha perdut a l'esquerra de Rangel (73').

A partir d'aquí, el partit s'ha convertit en un campi qui pugui protagonitzat per les indecisions i desesperació dels jugadors de l'Hospi en veure amb impotència com el Castelló tenia controlat el partit i es veien incapaços de sorprendre el rival. Res més lluny de la realitat, eren els homes de Casuco els qui fregaven el 3-1 en dues accions concretes: primer, Denis rematava fora per ben poc una gran centrada de Lolo (76') i minuts més tard Mamady era incapaç de culminar un gran eslàlom individual i es quedava sense saber què fer un cop va arribar a la línia de fons (87').

Amb tres targetes grogues a jugadors de l'Hospi (Rubén, Lobato i Eloi) fruit de la impotència s'esgotaven els minuts reglamentaris i també un temps de descompte en què Cristian Alfonso va provar a la desesperada el gol de l'empat, però el seu xut marxava massa desviat (92'). En definitiva, 2-1 i derrota que ens torna a una realitat, la del partit a partir, que caldria no abandonar. Diumenge, amb la visita del líder Alcoyano, l'Hospi tindrà una nova oportunitat de tornar a sumar per encarar els darrers partits de la primera volta (Dénia, Santboià i Lleida) en la millor posició possible. Pel que fa al Castelló, les sensacions són prou bones i de ben segur es convertiran en l'aspirant a tot que tots esperàvem si són capaços de mantenir aquest nivell de forma regular.

FITXA TÈCNICA

CD CASTELLÓN: Rangel, Cerveró, Toño, Joan Castillo, Pol Bueso, Héctor Simón, Lolo, Fernando Béjar, Luismi Loro (David Lázaro, 46'), Dennis (Raúl Muñoz, 89') i Pau Franch (Mamady, 67').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Corominas (Cristian Alfonso, 72'), Jordi Martínez, Eloi Fontanella, Pitu (Cristian Gómez, 82') i Cirio (Lobato, 65').

Gols: 1-0 Fernando Béjar (16'); 1-1 Pitu (58'); 2-1 Héctor Simón (71').

Àrbitre: Roberto Flores Roda (Navarra). Bon arbitratge. Ha mostrat targeta groga als jugadors del Castelló, Fernando Béjar (27'), Rangel (38'), Dennis (60') i Mamady (91') i als visitants Pitu (11') Cirio (29'), Manel Viale (65'), Rubén García (82'), Lobato (84') i Eloi Fontanella (91').

Incidències: partit de la 15a jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat a l'Estadi de Castàlia davant d'uns 2.800 espectadors, alguns dels quals han tornat a protestar en contra de la gestió de la directiva del club castellonenc. Tarda fresca a mesura que ha anat caient la nit sobre Castelló de la Plana. A l'Hospi, Óscar Álvarez i Sergi Pagès han completat la convocatòria dels riberencs; Sergio Cirio ha vist la cinquena groga de la temporada i es perdrà el partit de diumenge contra l'Alcoyano. Després d'aquesta visita, l'Hospi continua sense guanyar a Castalia després de 9 encontres (4 empats i 5 derrotes).