1/7/12

Corominas


Caldria submergir-se fins a les profunditats de les hemeroteques esportives per trobar dues generacions d'una família que hagin defensat, bé des del camp o bé des de la banqueta, els colors de l'Hospi. I per si amb això no n'hi hagués prou, que en lloc de dos membres d'aquest clan en siguin tres. És el cas dels Corominas, saga de la qual el David és el tercer a enrolar-se a les files de l'Hospitalet. Primer va ser el pare, Miguel Corominas, que va entrenar el CE L'Hospitalet la temporada 1999/2000, la primera en què l'Estadi es va convertir en autèntic fortí d'on només la Grama, l'Hércules i el Premià en van sortir victoriosos. Fora de casa, la història va ser un xic diferent, amb un únic triomf en 19 sortides (1-2 a Premià de Mar). Aquella mateixa temporada, el fill gran de l'aleshores míster, Miki, va fitxar per l'Hospi on s'hi va estar, com el seu pare, una temporada.

Va ser internacional amb la selecció espanyola sots-15 i sots-17. Va disputar, entre d'altres, l'Olimpíada de Murcia amb Espanya sots 15 (Juliol del 2001). Aquell mateix mes, Coro s'emportava la Bota d'Or Puma a la 12a Nit del Futbol Català; un altre Corominas, Ferran (actual jugador de l'Espanyol) s'adjudicava el trofeu en categoria sots-17 aquell mateix any. L'any 2002, disputava amb la selecció espanyola sots-17 el torneig Copa del Atlántico a l'illa de Gran Canària. A nivell autonòmic, Corominas també va ser convocat amb la selecció catalana sots-15 i sots-17, amb la que va disputar diversos tornejos d'àmbit autonòmic.

Des que va arribar a l'Hospi l'estiu de 2008 provinent del Badalona, David Corominas s'ha convertit en un jugador indispensable en les alineacions de Julià Garcia, Jordi Vinyals, Ángel Pedraza i de Miguel Álvarez. Els números parlen per sí sols: tercer jugador de camp amb més minuts disputats la temporada 2008/2009, només per darrere de Siscu i d'Iván Hammouch; quart jugador de camp amb més minuts disputats la temporada 2009-2010 per darrere d'Andrés Barón, Hammouch i Velamazán. De fet, només les dues injustes expulsions que va rebre a Amposta i el dia que el Reus va visitar l'Estadi van evitar que gairebé completés un ple de convocatòries. El curs 2010-2011, Coro era l'únic jugador que havia disputat minuts en tots els partits de lliga fins que les inoportunes microrotures a l'adductor van apartar-lo de la llista de l'Hospi-Alcoyano. Són, en total, quatre temporades en què David Corominas ha anotat 27 gols i que li han servit per guanyar dos trofeus honorífics: el de millor assistent de gol la temporada 2009-2010 (8 passades de gol, les mateixes que Lobato) i el jugador que més pilotes va estavellar als pals (fins a 4 vegades, 3 d'elles davant el Reus -1 a Tarragona i 2 a l'Estadi-).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada