Etiquetes

4/12/10

Objectiu: controlar el líder | CE L'Hospitalet - CD Alcoyano (diumenge, 12:00 hores)

Tal i com dicta la llei de Murphy, quan les coses sembla que no poden anar pitjor, efectivament, empitjoren. Amb el país endinsat en un cap de setmana de malson a causa de la vaga encoberta de controladors als aeroports espanyols, l'apassionant final de la Copa Catalunya que va tenir lloc dimecres passat a la Nova Creu Alta de Sabadell sembla, fins i tot, una competició decent, amb cara i ulls, motivant i emocionant. Com ens hem de veure. Per sort, aquest malson de caire més local ha quedat enrere i amb una mica de sort l'Hospi trigarà una bona temporada a disputar aquesta competició sempre i quan no es prenguin solucions per proporcionar a la Copa Catalunya un futur que li garanteixi un mínim de dignitat. Però aquest debat queda enrere i ens situem a les portes d'una, aquesta sí, apassionant 16a jornada al grup tercer de Segona Divisió B, amb un Hospi que vol recuperar el camí de la victòria en un complicadíssim davant l'Alcoyano, actual colíder del campionat empatat a punts amb l'Orihuela. Com és d'esperar, l'empresa serà d'allò més complicada. Però algú havia dit que això havia de ser fàcil? Per cert, els partits Teruel-Sporting Maonès, Mallorca B-Dénia i Atlètic Balears-Sant Andreu han estat ajornats a causa de la vaga de controladors.

L'Alcoyano
Arriba a l'Estadi el segon de la lliga, un Alcoyano amb unes xifres que sense arribar a espantar, obliguen a mostrar un cert respecte i a encendre tot tipus d'alarmes davant el partit de demà. Dues úniques derrotes a la lliga, 19 gols anotats que el converteixen en l'equip més golejador del grup, 7 partits consecutius sense perdre i 17 dels últims 21 punts en joc sumats són algunes de les dades col·lectives d'un equip que s'ha anat reinventant any rere any per acabar superant les expectatives creades. I és que tot i els constants moviments a la plantilla que es donen cada estiu, els de l'Alcoià han aconseguit guanyar-se el respecte de la resta de competidors i, llevat d'alguna excepció, s'han acostumat a copar les primeres posicions a la lliga; el salt de qualitat, però, encara estar per arribar, ja que primer el Burgos, després el Cartagena, l'Alcorcón i l'Eibar, per aquest ordre, han barrat el pas a la Segona Divisió a l'entitat alacantina, que aquesta temporada s'ha tornat a reforçar, tot i la crisi econòmica, per tractar de repetir posició i tornar a provar sort als play-offs. Imatge: CD Alcoyano

De totes les noves adquisicions, qui segurament estigui oferint un major rendiment sigui l'interminable Fabiani, un davanter valencià de gairebé dos metres d'alçada (198 cm) que amb 7 gols s'ha situat com a màxim realitzador dels blanc-i-blaus i com a segon màxim golejador del grup, per darrere de l'andreuenc Miguélez i empatat amb el davanter del Castelló, Luismi Loro. 7 gols que suposen més d'un terç dels gols que ha marcat l'Alcoyano a la lliga. La resta de l'equip, que per setena temporada consecutiva compta amb l'exHospi, Fernando Maestro com a porter i gran capità, s'ha reforçat amb saba jove provinent del València Mestalla (Ximo Forner) o del mateix filial alcoià, amb jugadors com Devesa i Àlex que s'afegeixen a Adrià Granell a la quota del planter a l'equip que entrena Paco López. El defensa Jorge Rojas (Gramenet), el mitjos Fran Moreno (Ontinyent) i Jorge Giménez (Dénia) o els davanters Gato (Conquense) o l'hospitalenc Javi Rodríguez (Sabadell) completen una plantilla que té en la compensació, l'equilibri i el bloc una de les seves majors virtuts, un dels motius que situa els alacantins al capdamunt de la taula classificatòria a hores d'ara.

Són set els partits que fa que l'Alcoyano no perd a la lliga, però seria interessant valorar les dificultats que han tingut per treure endavant aquests partits i que es reflecteixen en algunes dades curioses i interessants. Per exemple, els de Paco López han marcat en els últims 13 partits de lliga, però només han estat capaços de marcar més d'un gol en un dels darrers 8 partits (2-1 davant el Teruel); el resultat, doncs, és que els últims sis triomfs dels alcoians han estat per la mínima, amb el ganxo, un factor que demà cal explotar en un terreny de joc força diferent al que l'Hospi es trobarà el proper mes d'abril al Collao. Arriba, de llarg, el millor visitant de la lliga, amb 5 victòries aconseguides a dia d'avui (2-3 a Castelló, 1-3 a Sant Boi i 0-1 a Benidorm, Alacant i Gandia) i només dues derrotes (2-0 Sant Andreu i 1-0 a Badalona). En total 15 punts (per 14 com a local) dels 29 sumats fins ara. Amb Xavi Molina lesionat per gairebé tota la temporada (Miguel Galduf va ser fitxat per substituïr-lo), demà Paco López també tindrà les baixes de Gato i de Berna, que amb diverses molèsties es quedaran a Alcoi per precaució, així com la de Jorge Giménez amb problemes estomacals.

Possible alineació CD Alcoyano: Maestro, Pina, Rojas, Fernando Martín, Carrión, Adrià, Ximo Forner, Diego Jiménez, Dani Fernández, Álex i Fabiani.

L'Hospi
L'Hospitalet, com dèiem, necessita tornar a sumar per oblidar la derrota de la setmana passada a Castelló en un partit en què els d'Álvarez van mostrar-se inferiors al rival en línies generals i llevat d'algunes accions aïllades, mai van donar la sensació real de poder guanyar a Castàlia. Després de l'experiment i fogueig en què va acabar convertint-se la Copa Catalunya de dimecres, arriba el mes de desembre i torna el campionat de lliga, ara sí, per quedar-se fins el final de temporada. L'Hospitalet estrena el darrer mes de l'any una sèrie de quatre importants partits que serviran, si la cosa va bé, per deixar enrere els fantasmes del descens i menjar-se els torrons amb la tranquil·litat d'una posició còmoda a la classificació; Alcoyano, Dénia, Santboià i Lleida són els obstacles que els riberencs es trobaran d'aquí al 22 de desembre, dia en què els hospitalencs tanquin la primera volta. Amb la dificultat que ja de per sí aporta la Segona B, sembla que el partit de demà és el més complicat si atenem al bon moment que travessa el rival. Però tampoc és menys cert que si l'Hospitalet ratlla el seu millor nivell, guanyar i fins i tot puntuar a l'Estadi es converteix en una tasca d'allò més complicada.

Objectiu? Tres punts que suposin el tercer triomf com a local a la lliga, que ampliïn la distància amb els perseguidors de la zona baixa i que reforcin de nou l'equip per rematar aquesta primera volta. Caldrà, però, polir alguns detalls de col·locació i concentració que van estar a punt de resultar massa cars davant l'Ontinyent i que van ser decisius a Castelló. Cal que l'Hospi que va sortir des de l'inici a menjar-s'ho tot a Santa Coloma i contra el Balears torni a escena demà. Tot i això, es fa difícil pensar que hi hagi molts canvis a l'onze inicial tret de l'obligat per la sanció de Sergio Cirio, que diumenge va veure la cinquena groga de la temporada; en el seu lloc, Lobato o fins i tot Cristian Alfonso podrien agafar-ne el relleu. Tampoc podrà ser de la partida Moussa, que aquesta setmana va ser intervingut del septe nasal. L'altra baixa, com és sabut, és la del lesionat Dani Planchería, fet que tornarà a fer que Sergi Pagès s'assegui a la banqueta. La resta d'efectius estarien en bon estat a l'espera de l'evolució de Toni Velamazán, que dimecres encara no s'havia recuperat completament de les seves molèsties i de Coro, que també arrossega algun problema muscular.

Possible alineació CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Corominas, Jordi Martínez, Eloi Fontanella, Pitu i Lobato.

L'àrbitre
Per tercera setmana consecutiva, un àrbitre navarrès serà l'encarregat de dirigir els destins de l'Hospi, en aquest davant de l'Alcoyano. Es tracta d'Eneko Ballano Roldán, un col·legiat que després cinc anys xiulat al grup navarrès de Tercera Divisió va aconseguir l'estiu passat l'ascens a Segona B (Curiosament va dirigir el partit entre La Muela i el Cerceda que va donar l'ascens als saragossans). Aquesta temporada ja xiulat cinc partits a la categoria de bronze del futbol espanyol (només el Gramenet 1-0 Benidorm i Castelló 0-1 Alacant, al grup tercer), amb un balanç d'una victòria local, un empat i tres triomfs visitants. Demà, Ballano Roldán estarà assistit a les bandes pels també navarresos Jaime Caparrós Cavadas i Timoteo Echeverría Goñi. Imatge: futbolenaragon.com

Els precedents
Després de Badalona, Gramenet i Sant Andreu, l'Alcoyano és el quart rival d'aquesta temporada al qual ens hi hem enfrontat en més ocasions: fins a 13 vegades entre Segona Divisió B i Promoció d'Ascens a Segona A. Xifres en mà, no podem dir que l'Hospitalet sigui una plaça còmoda pels alcoians, ja que només hi han guanyat una vegada (0-1 la temporada 2005-2006). La resta de partits ens deixen set victòries de l'Hospi i 5 empats. Curiosament, els tres partits jugats a l'Estadi deparen un balanç molt més igualat, amb una victòria per cada banda i un empat.

· 2007-2008 - Segona B - L'Hospitalet 3-1 Alcoyano
· 2006-2007 - Segona B - L'Hospitalet 1-1 Alcoyano
· 2005-2006 - Segona B - L'Hospitalet 0-1 Alcoyano
· 1995-1996 - Segona B - L'Hospitalet 1-1 Alcoyano
· 1994-1995 - Segona B - L'Hospitalet 3-2 Alcoyano
· 1993-1994 - Segona B - L'Hospitalet 0-0 Alcoyano
· 1992-1993 - Segona B - L'Hospitalet 3-1 Alcoyano
· 1990-1991 - Segona B - L'Hospitalet 4-0 Alcoyano
· 1989-1990 - Segona B - L'Hospitalet 1-0 Alcoyano
· 1984-1985 - Segona B - L'Hospitalet 1-1 Alcoyano
· 1983-1984 - Segona B - L'Hospitalet 0-0 Alcoyano
· 1982-1983 - Segona B - L'Hospitalet 3-1 Alcoyano
· 1962-1963 - Ascens a Segona A - L'Hospitalet 4-1 Alcoyano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada