Etiquetes

1/7/12

Cirio


Sergio Cirio Olivares (Barcelona, 1985) és l'únic jugador de l'actual plantilla del Centre d'Esports l'Hospitalet en haver viscut una experiència futbolística en un campionat estranger. Va ser la temporada 2007-2008 quan el davanter barceloní va fer les maletes amb destinació Peristeri, una ciutat de gairebé 150.000 habitants situada al costat d'Atenes. Allà, Cirio va vestir durant tota la temporada la samarreta i pantalons blaus de l'Atromitos FC, un equip que aquell any va militar a la Super League grega (l'equivalent a la Primera Divisió espanyola). En total, Cirio va jugar un total de 1.552 minuts a la lliga, repartits en 25 partits i va marcar un sol gol, el que va anotar a la novena jornada a Kalamaria en un partit que va enfrontar l'equip local, l'Apollon, amb l'Atromitos; aquella tarda, Cirio va fer el segon i definitiu gol dels de l'Àtica (33'), després que César Castro obrís el marcador al minut 11. A banda del gol, aquell any Cirio va veure un total de cinc targetes grogues i no va ser expulsat en cap ocasió.

Va tornar al futbol espanyol l'estiu del 2008 després de renovar amb l'Atromitos. Li va costar trobar equip, ja que abans d'enrolar-se amb l'AE Prat va estar a prova amb l'Albacete Balompié de Segona A, equip que aleshores dirigia Juan Ignacio Martínez. Cirio no va convèncer el tècnic murcià i va tornar a Catalunya per viure la seva primera etapa a l'entitat potablava, on va signar una gran primera volta (7 gols en 13 partits) que li va valer fitxar per l'Orihuela aquella mateixa temporada, en una experiència on la sort no va acabar de fer-li costat. Així les coses, Cirio va tornar a l'AE Prat, on es va convertir en una peça clau de la millor temporada dels pratencs en tota la seva història.

I és que la temporada 2009-2010 quedarà marcada per sempre a la història de l'AE Prat en general i de Sergio Cirio en particular. A nivell de l'entitat, els potablava van jugar el seu primer play-off d'ascens a Segona Divisió B tot i que amb no massa fortuna: el Peña Sport va guanyar tant a l'anada jugada al Sagnier (0-1) com a San Francisco (1-0) i van quedar-se fora de la lluita per l'ascens a les primeres de canvi. Un factor clau va ser el poc protagonisme de Cirio, que a la lliga regular s'havia marcat una temporada magnífica que serà recordada, entre d'altres coses, per l'ajustada lluita pel 'Pichichi' amb Jordi Martínez i el francès Julien Hornuss (aleshores al Palamós). Va ser el barceloní qui va endur-se finalment l'honorífic títol de màxim golejador del grup cinquè de Tercera després de marcar ni més ni menys que 24 gols, dos més que l'exdavanter de l'Hospi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada