Etiquetes

29/1/11

A per la tercera! | CE L'Hospitalet - CD Teruel (diumenge, 12:00 hores)

Amb la tranquil·litat que dóna haver enllaçat dos triomfs consecutius (per primer cop a la lliga), el Centre d'Esports l'Hospitalet rebrà el Teruel demà al migdia en un partit per a l'esperança, per continuar sumant, per compta amb l'opció d'avançar com a mínim un rival (els aragonesos estan just per davant) i per seguir distanciant els equips que ocupen la zona calenta de la classificació. En resum, un partit per seguir amb la línia de bons resultats que l'Hospi de Miguel Álvarez ha aconseguit a l'Estadi i que, de moment, ha condimentat amb la primera victòria a domicili des que el tècnic de Jaén es va fer càrrec de l'equip. Diu la dita que on n'hi caben dos, també n'hi caben tres (victories riberenques, s'entén); n'hi ha una altra que diu que a la tercera va la vençuda (dolent per a l'Hospi). Serem positius, seguirem creient en aquest equip i ens els jugadors per aconseguir el 9 de 9. I després, ja veurem...

El CD Teruel
Sona a tòpic (de fet, segurament ho sigui), però per molt que els aragonesos (com el Benidorm) tampoc estiguin visquent el seu millor moment de la temporada -més aviat al contrari-, els homes de Ramon Maria Calderé no seran precisament un rival fàcil per aquest Hospi. Els 6 partits que fa que no guanya és la pitjor ratxa del Teruel en el que portem de campionat, en aquesta la seva cinquena temporada a Segona B després de la seva primera etapa a finals de la dècada dels 80 i a principis dels 90. 6 partits que han deixat el Teruel més a prop del descens que no pas de la zona de play-off; els de Calderé eren sisens quan van guanyar a Benidorm (0-1) el seu darrer partit. Ara són 12ens, en posició còmoda però puntuació complicada, només cinc punts per sobre del 16è, l'Atlètic Balears. 3 punts dels últims 18 possibles en tenen la culpa, 6 partits sense vèncer tot i haver-ne jugat 4 a casa; el "factor Pinilla" al qual feia referència Calderé l'estiu passat sembla haver perdut el seu efecte: L'Alzira va endur-se'n els 3 punts (0-1), mentre que l'Sporting Mahonés (1-1), l'Alacant (2-2) i el Mallorca B (1-1), també hi van sucar. A fora, encara pitjor: derrota polèmica a Oriola amb un gol de penal al tram final del partit (1-0) i mateix marcador en un fluix partit a Gandia. En cap dels sis partits el Teruel va ser capaç d'avançar-se en el marcador.

I és que tot i la ratxa dolenta de l'equip mudèjar, hi ha dades que han d'alertar l'Hospi de la capacitat i possibilitat del conjunt aragonès, que sempre que ha guanyat a la lliga (7 victòries), ha deixat la porteria a zero, tant a Pinilla com a domicili, on ha derrotat el Sabadell (0-2), el Santboià (0-1) i el Benidorm (0-1). En aquesta línia, també se'l pot considerar un equip que treu una altra rendibilitat dels gols que anota: sempre ha sumat punts quan ha marcat, excepte en el partit que va perdre a Alcoi (2-1). En total, 19 gols en 22 jornades, xifra aparentment pobra si no fos perquè s'ha convertit en la dinàmica predominant d'aquest grup tercer. 6 d'aquests 19 gols els ha marcat un migcampista, Javi Monforte, que és el màxim golejador de l'equip i que de retruc posa de relleu la manca de gol dels davanters del Teruel. Un d'ells, Salva, és el segon màxim artiller de l'equip amb 4 gols, seguit de Cristian i Valleros, amb 2 gols cadascú i d'Aimar, Javi González i Enric Pi amb 1 gol per banda. Els dos gols restants van ser obra d'Ador, baixa en aquest mercat d'hivern (juntament amb Joselu) per culpa del seu baix rendiment. Per cert, dada curiosa: el Teruel fa dos partits que no rep cap targeta groga. De fet, amb 52 amonestacions és un dels equips menys sancionats juntament amb el Badalona i el Castelló.

La setmana ha estat moguda a Terol després de "l'intent" d'espantada de Calderé després de les crítiques rebudes en el partit contra el Mallorca B i per la no contractació d'Edu Espada, davanter sevillà que havia de convertir-se en la segona incorporació dels aragonesos en aquest mercat d'hivern i que finalment no vestirà de vermell per problemes amb el seu trànsfer internacional, que dies després encara no ha arribat des de terres romaneses. Per si no n'hi hagués prou, amb això, també en l'aspecte esportiu Calderé comptarà amb una baixa molt sensible després de la greu lesió de Juli, l'únic jugador de l'equip juntament amb Ador que havia participat dels 22 partits disputats. L'ex del Leganés pateix un trencament del tendó rotulià i podria estar apartat dels terrenys de joc uns dos mesos i que podria unir-se a les baixes de Pérez Rubio i de l'argentí Facundo Bailó, que diumenge passat no van estar disponibles pel tècnic de Vila-rodona.

Possible alineació CD Teruel:
Caballero, Aimar, Jaime Hernández, Negral, Javi González, Cristian, Monforte, Valleros, Borja Abenia, Omar i Salva.

L'Hospi
La setmana a l'Hospi ha viscut marcada d'una banda per la peculiaritat que suposava arrencar els entrenaments el dimecres i no pas el dilluns, ja que Miguel Álvarez va donar a tots els jugadors dos dies de festa després del treballat i agraït triomf del passat diumenge al Guillermo Amor de Benidorm. Dos gols, els de Manel Viale i Eloi Fontanella que van donar un més que merescut premi a un Hospi que ja havia fet oposicions per a un millor resultat a Badalona i que la setmana passada va saber vèncer un rival a dia d'avui inferior com és el Benidorm. L'altra novetat ha estat la presència d'Óscar Reyes als entrenaments del primer equip riberenc; el central andalús, ex de l'Espanyol B o del Real Madrid C entre d'altres equips s'està a prova amb l'Hospi i abans de dilluns caldrà tenir la confirmació de si es queda a la plantilla. L'arribada d'Óscar Reyes permetria afrontar amb més tranquil·litat les hipotètiques baixes a l'eix de la defensa, que a hores d'ara només compta amb els germans Viale com a centrals naturals.

La setmana ha transcorregut amb normalitat pel que respecta a les lesions i les males notícies no han fet acte d'aparició per l'Estadi, pel que només Toni Velamazán formarà part de la llista de baixes de cara al partit de demà davant el Teruel: el capità riberenc encarà s'estarà 3 o 4 setmanes fora del terreny de joc per culpa de la seva lesió, tot i que el bon moment d'homes com Rubén García, Pitu o Cristian Gómez fan menys sentida la seva baixa. Sense cap altra baixa per sanció (Eloi, Rubén i Barón són els tres aperecebuts pel partit de diumenge vinent al camp de l'Alacant), Miguel Álvarez podrà comptar amb la resta de jugadors per configurar la convocatòria i l'onze inicial per un partit, el de demà, que pot convertir-se el de la tranquil·litat per als riberencs.

Possible alineació CE L'Hospitalet:
Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Cristian Gómez, Corominas, Cirio, Jordi Martínez i Eloi Fontanella.

L'àrbitre
Per segona vegada a la temporada un col·legiat de Tenerife xiularà un partit a l'Hospi, el segon a l'Estadi. Es tracta de Juan Acosta Lorenzo, àrbitre de 33 anys que viu tot just la seva cinquena temporada a Segona Divisió B i que dirigirà l'Hospi per segona ocasió, després del partit que va enfrontar els riberencs amb l'Alacant a la 37a jornada de la temporada 2007-2008, partit que l'Hospi afrontava matemàticament a Tercera i que va concloure amb l'empat a zero inicial. Diumenge, Acosta Lorenzo estarà acompanyat a les bandes pels assistents Juan Carlos Hijano Márquez i Ramón Tanausú de la Rosa, del mateix comitè territorial. Aquesta temporada, Acosta Lorenzo ha dirigit els partits Betis B 2-0 Jaén (7 grogues), Atlètic Balears 4-0 Mallorca B (3 grogues), Sabadell 2-0 Sant Andreu (5 grogues), CD Alcalá 2-0 Jumilla (4 grogues i 1 vermella) i Atlético de Madrid B 3-2 Getafe B (4 grogues). En total, 5 partits dirigits i 4,6 grogues de mitjana per encontre; 5 partits, 5 victòries locals. Que segueixi la ratxa, no? Imatge: futbolbalear.com

El precedent
Serà tot just la segona vegada que el CD Teruel visiti la nostra ciutat. L'únic precedent a data d'avui fa que ens haguem de remuntar al 9 d'octubre de 1988 per veure un Hospi 1-2 Teruel, partit en què els aragonesos van avançar-se amb un gol de Mario (22'), que l'Hospitalet va empatar mitjançant Carreño (31') i que el visitant Charly (42') va rematar en establir l'1-2 definitiu. En aquell CE L'Hospitalet, que va cloure la lliga en desena posició, hi havia mítics jugadors com ara Ángel Luís, Santi Pou, Xavi Escaich o "Màgic" Díaz. Més precedents hi ha amb l'altre equip de la província al qual s'han enfrontat els riberencs a la lliga, l'Endesa Andorra. De les sis visites dels andorrans a l'Hospitalet, però, només dues han acabat amb victòria local.

1 comentari:

  1. Impresionante la previa, como te lo curras!! Enhorabuena,
    Te pongo el link con la convocatoria del Teruel;

    http://www.cdteruel.com/noticia.php?id=902

    Tengo la intuición de que Jael puede ser titular en el lateral derecho

    ResponElimina