Etiquetes

15/2/11

Les dades de la 25a jornada

El 4-0 de diumenge davant l'Alzira (vídeo) va certificar el bon moment que travessa el Centre d'Esports l'Hospitalet, especialment a l'Estadi. Ja són 10 els partits que fa que els riberencs es mantenen invictes a casa, i 5 els encontres que fa que no perden en partit de lliga (9 de gener a Badalona, 2-1). La golejada davant els blaugrana, però, no va tenir l'efecte desitjat per culpa del triomf de l'Atlètic Balears davant el Benidorm (2-0, Martins i Lawal), que segueix deixant l'Hospi a 3 punts de la promoció de permanència. Tanmateix, els riberencs han avançat l'Ontinyent, el Dénia i el Teruel i ja són onzens a la classificació, la posició més alta en el que portem de lliga. Més avall, les places de descens semblen ja llunyanes: el Mallorca B no va passar de l'empat sense gols a casa davant el Gandia i ja és a 10 punts de l'Hospi; per sota, sisena derrota consecutiva del Santboià (2-1 a Alcoi) i victòria per a l'esperança de la Grama contra un Teruel que no aixeca cap (1-0, Ferran Vila). Per dalt, segueix la sorprenent mala ratxa del Badalona, que des que va agafar el primer lloc no coneix la victòria: tot i empatar a Ontinyent (0-0), els de Manolo Márquez es van beneficiar de l'empat entre Sabadell i Alacant (1-1), que també va afavorir els interessos d'un Orihuela que torna a ser equip de play-off (1-0 al Dénia). Resta de marcadors: Sant Andreu 2-0 Sporting Mahonés i Castelló 1-1 Lleida.

Els quatre gols davant l'Alzira tornen a fer de l'Hospitalet l'equip més golejador del grup amb 32 gols en 25 partits. Segueix sorpenent aquesta dada quan l'Hospi, abans de l'arribada de Miguel Álvarez, era un dels equips menys realitzadors dels quatre grups: després d'aquest cap de setmana, l'Hospi és tot just el 13è equip més golejador dels 79 equips que conformen la Segona B, en una llista que encapçala el Sevilla Atlético amb 51 gols i tanca el Jumilla amb 10 dianes. Feia 13 mesos que l'Hospi no guanyava a l'Estadi per 4-0 (3 de gener de 2010 al Castelldefels) i encara més, òbviament, que no ho feia a Segona B: va ser fa gairebé 5 anys en una balsàmica golejada davant el Zaragoza B, amb Ramon Moya a la banqueta i Diego Carrillo com a revulsiu d'un equip que va salvar la categoria. Per la seva banda, David Corominas és el pitxitxi d'aquest Hospi després del seu doblet de diumenge: amb 6 gols, el davanter de Vilassar de Mar supera Cirio (5 gols, després de marcar a l'Alzira també) i Cristian Alfonso i Jordi Martínez amb 4 gols cadascun.

Defensivament l'equip va tornar a oferir molt poques concessions i va tornar a deixar la porteria a zero per segon partit consecutiu (tercer en els darrers 4 encontres). És la quarta vegada que Carlos Craviotto resta imbatut a l'Estadi, una dada que encara ens deixa una peculiaritat gens important però prou curiosa: els noms dels 4 equips incapaços de marcar a l'Estadi començaven per la lletra 'a' (Alacant, Atlètic Balears, Alcoyano i Alzira). Desgraciadament, ja no queden més equips 'alfabèticament punters' per visitar-nos... En el capítol de gols encaixats, l'Hospitalet és el desè equip que més gols encaixa (23 gols). La mitjana amb Álvarez (0,93/partit), però, es gairebé clavada a la de Pedraza (0,9); part de la 'culpa' la tenen els dos únics gols de jugada encaixats en aquesta segona volta.

Dissabte a les 4 de la tarda, l'Hospitalet visitarà un clàssic de la Segona B com és el CF Gandia. Horari ben estrany per aquest encontre entre blanc-i-blaus i riberencs, ja que diumenge se celebra un festival de ball esportiu al poliesportiu contigu al Guillermo Olagüe que faria impossible l'ús dels vestidors, motiu pel qual el partit s'ha avançat a dissabte. Hora intempestiva que, històricament, no li ha anat gens malament a l'Hospi: 4 victòries i 2 empats en els sis partits que l'Hospi ha jugat a les 4 de la tarda, el darrer a Barbastre (2-2, novembre de 2006). Per aquest partit, el Gandia no comptarà amb cap baixa per sanció, ja que ni Nacho Verdés ni Verdú (amonestats diumenge) estaven apercebuts. Qui sí que no hi serà és David Corominas, que va veure la cinquena groga davant l'Alzira i haurà de descansar aquesta jornada. Per contra, Miguel Álvarez recuperarà Barón, Rubén García i Pitu, baixes diumenge per les seves respectives sancions. Xiularà l'aragonès Sergio Usón Rosel, inèdit a la història del CE L'Hospitalet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada