Etiquetes

5/2/11

Una maldició per trencar | Alicante CF - CE L'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

La relació entre el futbol i l'estadística és ben curiosa: tots hi acabem per recórrer per tal d'il·lustrar la prèvia o la crònica d'un partit però, al cap i a la fi, té una incidència relativa en el resultat de l'encontre. Encara més insignificant acaba per resultar el balanç històric de marcador contra un equip o en un escenari concrets, però la temptació és gran i la dada que diu que l'Hospi no sap què es derrotar l'Alacant després de 9 partits és massa llaminera com per no utilitzar-la per obrir aquesta prèvia. Sí, 4 partits a Alacant i només un empat. 5 partits a l'Estadi i únicament 2 igualades. Per tant, surten les xifres, l'Alacant s'ha emportat 6 dels 9 duels amb els riberencs. Quina importància té això pel partit de diumenge? Tota o cap; dependrà de la importància que hi donin alacantins i hospitalencs. Més influència tindrà el bon moment que travessa l'Alacant a la lliga o la confiança amb què saltarà al camp l'Hospitalet després de trencar el malastruc a domicili fa dues setmanes a Benidorm. Ja és això: un cop l'àrbitre xiuli l'inici del partit res més que els 22 jugadors (i a vegades el trio arbitral) decidiran la seva sort. I que aquesta somrigui l'Hospi, és clar!

L'Alacant
Doncs això; ja són 8 els partits que fa que l'Alacant no perd un partit de lliga. El Lleida és l'últim dels 4 equips que han estat capaços de derrotar els homes de Vicente Borge en les 23 jornades de lliga que portem disputades. L'evolució dels alacantins ha estat evident des que va visitar l'Hospitalet el passat 23 de setembre, quan estava instal·lat a la zona baixa de la classificació. Des d'aleshores, l'equip ha anat creixent i superant-se tot i no comptar amb grans noms a diferència d'altres equips i, gràcies a les 5 victòries i 3 empats en les darrers 8 jornades ha aconseguit entrar en zona de play-off per primer cop a la temporada. Tant còmode s'hi ha trobat que els de Borge van decidir quedar-s'hi una setmana més després del seu empat a Mallorca diumenge passat (van encaixar un gol in extremis que els va privar d'un nou triomf). 8 jornades en què Badalona, Sporting Mahonés, Benidorm, Alzira i Gandia han passat per la pedra i en què només el Teruel, l'Orihuela i el Mallorca B han estat capaços de robar punts al rival de demà de l'Hospi.

Tampoc podem dir que Villafranqueza sigui un autèntic fortí, si comparem els 19 punts que l'Alacant hi ha sumat com a local amb els 20 que, per exemple, l'Hospi ha sumat a casa o, de fet, amb els 20 punts que el mateix Alacant ha aconseguit lluny de la seva ciutat. Tampoc podem obviar, però, que només el Sabadell i l'Alcoyano han aconseguir endur-se els 3 punts del Palamó, o que l'Alacant ha tancat els 4 darrers partits com a locals sense encaixar cap gol; de fet, a banda dels dos equips que hi van guanyar, només el Santboià i el Mallorca B han aconseguit batre a domicili Alberto Maciá, guardià de la porteria del tercer equip menys golejat del grup (15 gols). En l'aspecte ofensiu, l'Alacant es trobaria instal·lat en una hipotètica zona mitja de la classificació amb 24 gols, 10 dels quals els han aconseguit a parts iguals Nacho Casanova i Jon Uriarte. Són dos dels 9 golejadors d'aquest Alacant 2010-2011, un equip especialment perillós en el tram final dels partits, si ens atenem a la dada que ens diu que ha marcat 5 dels seus 11 gols com a local en el darrer quart d'hora de partit. I una altra dada, en gairebé la meitat de partits a Villafranqueza (5 d'11) l'Alacant ha jugat minuts en superioritat numèrica per expulsions en el seu rival.

Tot i ser a només tres punts del líder, Vicente Borge no veu fàcil la visita de l'Hospitalet al Palamó. El tècnic asturià, a més, tampoc podrà comptar amb el concurs d'Óscar Martín, que diumenge va veure la cinquena groga de la temporada i serà baixa per sanció. Per contra, Borge recuperarà probablement Albert Urrea, baixa en els darrers dos partits per lesió; caldrà veure si el de Tremp, titular habitual, sortirà d'inici per cobrir la baixa de Martín o si bé un altre català com l'ex del Premià Rubén Martínez (o fins i tot Serramitja) es farà amb un lloc en l'onze inicial. En unes hores sabrem la llista definitiva de convocats on confirmarem els 16 elegits pel duel de demà. Imatge: futbolbalear.com

Possible alineció Alicante CF: Alberto, Paco, Iván Forte, Jon Uriarte, Alex García, Alcántara, Dani García, Urrea, Dídac, Javi Salero i Nacho Casanova.

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospi pot aplicar dues lectures a aquest partit a l'hora de valorar el seu punt de partida. D'una banda, tres partits sense perdre i 7 dels darrers 9 punts sumats han aportat tranquil·litat i confiança a un equip que, com sempre hem defensat, té qualitat a tones per ser més amunt a la classificació. De l'altra, però, el 16è classificat és a només dos punts i l'ensopegada de diumenge passat a l'Estadi davant el Teruel (1-1) fa que l'Hospi, tot i la dificultat de l'empresa, tingui la necessitat real de guanyar a Alacant per 'fer bo' aquest puntet. A tot i això, caldrà sumar-hi l'estat de la gespa de la Ciudad Deportiva de Villafranqueza, en mal estat des del començament de la temporada; a més, l'Hospi s'haurà d'adaptar a unes dimensiones més reduïdes que les de l'Estadi i saber jugar un partit que pot tindrà a veure amb els que els homes de Miguel Álvarez juguen com a locals. Allò que Camacho qualificava com "l'altre futbol".

La novetat indubtable de la setmana ha estat la de Rafael Santacruz, el primer i únic fitxatge de l'Hospi al mercat d'hivern, el defensa central que dúiem un mes esperant d'ençà que es va oficialitzar la marxa d'Óscar Álvarez al Llagostera. De fet, aquest defensa cordobès de 28 anys podria ser la gran novetat de la convocatòria pel partit de demà a Alacant si fem cas de les paraules de Miguel Álvarez a Ràdio l'Hospitalet, on comentava que Santacruz comptava amb "moltes possibilitats" de ser diumenge a Villafranqueza. Caldrà veure, aleshores, qui serà el jugador descartat, un cop Velamazán segueix lesionat i res no fa preveure que Ceballos, Peque, Moussa i Marc Pedraza entrin a la llista de convocats. Fetes les operacions, semblaria que Manel Gómez seria el jugador amb més números per quedar-se a Catalunya; en sortirem de dubtes demà al migdia tan aviat surti de l'Hospitalet l'autocar riberenc amb destinació Alacant. Com sempre, qualsevol novetat més enllà de la prèvia la podreu seguir al Twitter del Blog.

Possible alineació CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Corominas, Cristian Gómez, Eloi Fontanella, Jordi Martínez i Cirio.

L'àrbitre
El murcià Diego Sebastián López Martínez xiularà aquest Alacant-Hospi, juntament amb els seus assistents Juan José López López i Sergio López Fernández. López Martínez encapçalarà 'els 3 López' per dirigir el seu tercer partit al CE L'Hospitalet; cal remuntar-nos a la temporada 2007-2008 per trobar-hi els dos precedents. El murcià va 'obrir' la lliga dels riberencs a la Vila-joiosa (derrota per 2-0) i va 'tancar-la' al camp del Dénia (1-1, gol de Lobato). Aquesta temporada ha xiulat els partits Alcoyano 0-0 Ontinyent, Poli Ejido 1-0 Cádiz, el Castelló 2-1 Santboià, Getafe B 1-0 Guadalajara, Puertollano 3-1 Lucena, Mallorca B 1-0 Sant Andreu, Estepona 2-0 Ceuta, Alzira 1-0 Sporting Mahonés i Melilla 1-1 Jaén. O el que és el mateix, 9 partits arbitrats amb un balanç de 7 victòries locals, 2 empats i una mitjana de 7 grogues per partit i gairebé 1 expulsió cada dos partits.

Els precedents

Si la setmana passada dèiem que l'Hospi no coneixia la victòria (ni tan sols l'empat) en els enfrontaments històrics amb el CD Teruel, la veritat és que la Història dels riberencs amb l'Alacant és, fins i tot, encara més colpidora, ja que després de 9 enfrontaments (5 a l'Estadi i 4 al Rico Pérez d'Alacant) l'Hospi encara no ha derrotat els alacantins. Serà la primera vegada que l'Hospitalet jugui al Palamó, nova seu de l'Alacant des d'aquesta mateixa temporada. Fins ara, com dèiem, els quatre partits s'han disputat al José Rico Pérez, amb un balanç d'un empat i tres derrotes. Especialment dura va ser l'última derrota, el desembre de 2007 en un partit que va suposar la destitució de Jordi Roura com a tècnic riberenc; el 5-0 final, parla per sí mateix.

2007-2008 - Segona Divisió B - Alacant 5-0 L'Hospitalet
Joan Tomàs 13', 55'; Tito 25'; Héctor Bosque 40'; Capi 86'
2006-2007 - Segona Divisió B - Alacant 2-1 L'Hospitalet
Germán 78' Borja 94' (penal) / Larios 55'
2005-2006 - Segona Divisió B - Alacant 3-3 L'Hospitalet
Jose 70', 75'; Sendoa 73' / Quique Cárcel 20', Sergio Postigo 49', Óscar Sierra 82'
2002-2003 - Segona Divisió B - Alacant 1-0 L'Hospitalet
Morante 86'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada