Etiquetes

30/3/11

Les dades de la 31a jornada

Al final, resulta que el triomf a Son Bibiloni el passat mes d'octubre va ser un miratge, i diumenge vam confirmar que Mallorca no seria la destinació preferida per al Centre d'Esports l'Hospitalet. Encara menys l'Estadi Balear, que després de 5 visites encara no ha vist guanyar els riberencs... ni tan sols fer cap gol. Diumenge, la fita va estar més a prop que mai amb el penal que va llançar David Corominas... i que va aturar, acabat d'ingressar al terreny de joc, el porter del Juvenil de l'Atlètic, Ángel Lozano, convertit en heroi del triomf dels balears sobre l'Hospi per 1-0. Una derrota dura, difícil de pair, quan el partit s'havia posat de cara amb el penal a favor i l'expulsió de Matías, quan, no ens enganyem, tot pintava a un triomf riberenc que, vistos els resultats, hauria deixat els d'Álvarez a tan sols dos punts de la zona de play-off (qui ens ho hauria dit el passat mes de gener!). Sigui com sigui, només el Sabadell i el Lleida van aconseguir guanyar d'entre els 10 primers classificats, i els empats entre Alcoyano i Alacant i Orihuela i Badalona van suavitzar els efectes d'una jornada que deixa l'Hospi a vuit punts del líder, el Sabadell i a 5 del quart classificat, l'Orihuela. El 5è, el Sant Andreu, és el proper rival i se situa només tres punts per sobre. És a dir, un triomf davant els de Natxo González faria dinar l'Hospi en cinquena posició a l'espera dels partits d'Alacant i Lleida.

Ja sobtava que a un equip com l'Hospi, el més golejador de la lliga, només li haguessin xiulat un penal a favor en tota la temporada... a la primera jornada! 7 mesos després, l'asturiano-valencià Medina Méndez va donar a l'Hospi, i concretament a Corominas, l'opció de transformar el segon penal a la lliga. El de Vilassar va fallar el seu segon penal amb la samarreta de l'Hospi, després que Íñigo li aturés un penal a la 21a jornada de la temporada 08-09 i que, en canvi, transformés des dels 11 metres la passada temporada al camp de l'Olesa de Montserrat i, aquesta mateixa lliga, davant el Badalona a l'Estadi (1a jornada). I és que la relació entre l'Hospi i els penals, lluny de consolidar-se, manté una relació d'amor-odi força peculiar. Tant, que dels 11 penals que ha picat l'Hospitalet en les darreres 3 temporades únicament n'ha transformat 5. El punt àlgid d'errades va arribar la temporada 2008-2009, quan Manel Gómez va marcar a Banyoles l'únic penal dels 5 que li van xiular a l'Hospi aquella temporada; Ollés, amb 2, i Toni Velamazán i Corominas, amb 1, van desaprofitar les altres penes màximes. L'any passat, en canvi, Jordi Martínez va fallar a Premià l'únic dels 4 penals que li van xiular a favor dels riberencs. A la segona part del partit, però, el cueta va redimir-se amb 2 gols que van contribuir a la golejada dels de Vinyals per 0-4.

El que tampoc li prova a l'Hospi és l'illa de Mallorca. Després de la derrota de diumenge a la Via de Cintura, el balanç és prou eloqüent: 28 visites (27 a la lliga i 1 en Copa del Rei) i 4 úniques victòries (0-2 al camp del Mallorca B, 1-3 a Inca davant el Constància, 0-2 a Manacor i 1-2 a Sa Pobla). La resta de resultats: 12 empats i 12 derrotes. De fet, amb el triomf sobre el Mallorca B el passat mes d'octubre l'Hospi trencava una ratxa de gairebé 20 anys sense vèncer a Mallorca. En canvi, el balanç contra els equips menorquins o eivissencs és lleugerament millor, i és que l'Hospi sempre ha guanyat almenys una vegada quan ha viatjat a un camp no mallorquí: ha guanyat a Can Misses davant l'Eivissa, ho ha fet a Bintaufa davant l'Sporting Maonès i també al Municipal de Santa Eulària, en l'única visita que ha realitzat a terres eularienques; en total, 4 victòries en 16 visites, amb 3 empats i 9 derrotes. D'altra banda, va ser la primera derrota de Miguel Álvarez a l'Estadi Balear, on hi havia guanyat la temporada 97-98 amb el Mataró en partit de fase d'ascens a 2a B (0-1), la temporada 99-00 també en play-off d'ascens amb el Mataró (0-2) i la temporada 08-09 amb el Badalona en partit de lliga (1-3).

Després de 3 temporades d'espera, el Sant Andreu tornarà a visitar l'Estadi de Futbol a l'Hospitalet. Un any dels andreuenca a Tercera i dos més dels riberencs a la quarta categoria del futbol espanyol han impedit que es reedités un dels duels històrics per excel·lència del futbol català. No obstant això, Hospi i Sant Andreu viuran el 20è duel en terres riberenques, on els quadribarrats van trigar 35 temporades a aconseguir el seu primer triomf. En total, 9 victòries de l'Hospi, 6 empats i 4 victòries del Sant Andreu, que no guanya a l'Hospitalet des de la 1a jornada de la temporada 2003-2004 (1-2). L'últim precedent amb Oliva a la banqueta de l'Hospi i Jaume Creixell a la del Sant Andreu, va acabar amb empat, després que Arnal Llibert Conde avancés els visitants, que comptaven amb Lucas Viale, Jordi Martínez o Santi Asensio. 12 minuts després, però, Mikel Markuleta empataria el partit marcant un dels 3 gols que va fer amb la samarreta de l'Hospitalet. L'àrbitre del partit serà el basc Gorostegui Fernández, inèdit amb l'Hospitalet i que ha xiulat 2 partits al Sant Andreu, amb un balanç de 1 victòria andreuenca (1-2 a Terrassa) i 1 empat (0-0 a Osca). De cara a aquest partit, Iván Hammouch i Jordi Martínez són els dos homes amb risc de suspensió si veuen targeta groga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada