Etiquetes

19/3/11

No val a badar | CE L'Hospitalet - UDA Gramenet (diumenge, 12:00 hores)

Diumenge serà un d'aquells dies en què caldrà agafar les estadístiques amb pinces, unes xifres, les de la Grama, que poden resultar enganyoses si comparem les globals, les que resulten de les 29 jornades de lliga disputades fins avui, amb les de les darreres jornades, que ens fan veure una Grama recuperada, en creixement, confiada de les seves possibilitats i en plena ascensió. Tan bo és el moment de la Gramenet que la salvació, una fita que semblava una utopia per als colomencs no fa massa setmanes és una realitat a dia d'avui. Per això, per allò que se sol dir que "un derbi és un derbi" i, també, per com canalitzarà l'Hospi el bon moment que travessa i la pluja d'elogis que cauen des de diverses bandes pel seu bon joc i la seva ratxa de resultats. Un partit trampa, com el qualificarien alguns entrenadors. Com recordava algun aficionat de la Grama un partit que, desgraciadament, posarà fre a la ratxa de dos equips 'germans' que reeditaran el derbi de la Línia 1 del metro, la 'vermella'. Un partit que pot deixar els de Moya a tocar de la 16a plaça i que pot situar els d'Álvarez a prop, ben a prop del cel quan fa tot just una volta l'equip intentava fugir de l'infern. Partidàs.

La Gramenet
Quan el passat 6 de febrer, a tocar de les 7 de la tarda es consumava la derrota de la UDA Gramenet a l'antic Foietes, a Benidorm (1-0) i s'enfonsava a la penúltima posició de la lliga, quatre punts per sobre del cuer i a nou del 16è classificat, molts havien (havíem) situat el conjunt colomenc amb un peu i bona part de l'altre a Tercera Divisió. Com si de l'au Fènix es tractés, però, Ramon Moya (gat vell en això del futbol) ha aconseguir regenerar l'equip fins al punt d'haver aconseguit 4 victòries en els 5 darrers partits i haver comptat els últims 3 encontres per triomfs. De fet, en 10 jornades de segona volta, l'equip que entrena l'extècnic riberenc ha sumat 15 punts, els mateixos que havia aconseguit en els primers 19 partits de lliga. El bon moment de l'equip, més enllà d'haver retallat les distàncies amb la resta de rivals, ha retornat la confiança i la il·lusió a una afició que ja porta massa temporades complicades a les seves esquenes, especialment en l'aspecte extraesportiu. Parlar de la UDA Gramenet s'ha convertit, en els darrers temps, en una font de notícies més o menys surrealistes que han danyat greument un històric del futbol català, equip capdavanter a la Segona B dels anys 90 així com als inicis del nou mil·leni.

L'1-0 amb el Teruel a Can Peixauet va suposar l'inici d'una remuntada que no es va veure frenada per un enganyós 3-0 a Alacant, en un partit on la Grama va tenir la sort d'esquena i on, probablement, va merèixer millor resultat. A partir d'aquí, suat triomf amb remuntada inclosa davant l'Alzira (2-1), victòria contundent a Gandia per 1-4 (amb 2 gols de falta i 1 de penal) i golejada enfront el Mallorca B per 4-2. 12 punts dels darrers 15 en joc que obren una nova lliga per la Grama, que es troba a tot just 4 punts del Benidorm, a 5 de la salvació directa i no massa més lluny d'equips com Dénia i Sporting Mahonés que estan visquent un tram final de competició un xic convuls a causa dels problemes econòmics i/o de lesions. L'arribada al mercat d'hivern d'homes experimentats com Jaime Bustillo o els exHospi Pedro García i Sergio Postigo, tots ells titulars indiscutibles des d'un primer moment, ha aportat un grau de serenor i de tranquil·litat a un dels equips més joves de la categoria, curiosament dirigit per un dels entrenadors més veterans del grup 3. El killer, però, és el defensa Albert Cazorla, que amb 6 gols (4 d'ells de penal) precedeix Albert Juste en la llista de golejadors d'una Grama que, també en els últims 10 partits, ha aconseguit tants gols (14) com n'havia anotat a la primera volta.

Atenció especial a la primera mitja hora del partit, el moment més profitós dels colomencs per sucar a domicili: un 57% dels gols (8 de 14) han arribat en aquest tram de partit (tot recordant que és a les primeres meitats que l'Hospi encaixa més gols a l'Estadi). Per contra, l'arrencada de cada període es converteix en poc menys que un via crucis per als de Moya, amb 10 dels 22 gols rebuts lluny de Can Peixauet (45%). Tot i haver utilitzat 29 jugadors, la plantilla compta actualment amb uns 17-18 jugadors, tenint en compte la marxa d'homes com Alfonso, Sierra, Céspedes o Bolaños el passat mes de gener o la lesió de llarga durada d'Àxel Vizuete, un altre ex de l'Hospi. L'altre dubte de Moya resideix en l'estat de Carles Gimeno, expulsat al partit d'anada disputat a Can Peixauet i que diumenge passat no es va vestir de curt davant el Mallorca B. Si el '12' colomenc no entra a la convocatòria, seran faves comptades per a Ramon Moya, que comptarà amb 16 jugadors justos.

Possible alineació UDA Gramenet: Barragán, Santos, Rubén Canelada, Bustillo, Cazorla, Guille, Joaquín, Albert Juste, Ferran Vila, Pedro i Sergio Postigo.

L'Hospi
Era també diumenge, en aquest cas 31 d'octubre quan Miguel Álvarez s'asseia per primera vegada a la banqueta de l'Hospi. Va ser al Nou Municipal de Santa Coloma, a Can Peixauet, que l'entrenador andalús va sumar el primer dels 35 punts que ha aconseguit amb l'Hospitalet en els 19 partits que porta al càrrec, una xifra de partits superior a la que van dirigir García Tébar, Robert Elvira, Jordi Roura o José Luís García, entre d'altres. 35 punts fruit de 10 victòries, 5 empats i 4 úniques derrotes (Castelló, Dénia, Lleida i Badalona, totes 4 per la mínima) que han fet guanyar als riberencs 11 posicions a la classificació, retallant o augmentant la diferència amb gairebé tots els rivals (només se'n salva l'Alacant de Vicente Borge). Més enllà de varetes màgiques o d'encertar amb la tecla, l'equip ha guanyat en confiança a mesura que els resultats van anar arribant i premiant el bon joc que l'equip ja realitzava amb el desaparegut Ángel Pedraza. Si fa 5 mesos dèiem qui hi havia molta lliga per endavant i que no hi havia res perdut, aquesta és una de les poques similtuds que la situació d'aquell Hospi manté amb la de l'actual. I és que amb 9 jornades per disputar-se, tot segueix per decidir-se.

La recepta per vèncer la Grama serà, novament, la humilitat i la confiança en les possibilitats d'un equip. Humilitat per rebre un equip com el colomenc, en descens però en un bon moment de joc, forma i resultats; si algú en sap de dinàmiques positives i de creixement mental, aquest és el CE L'Hospitalet, que haurà de ser conscient que, tot i la delicada situació a la lliga, la Grama saltarà a la gespa de l'Estadi amb molt més a guanyar que no pas a perdre. La confiança, d'altra banda, hi és pel simple desenvolupament de les últimes jornades, en què l'Hospi ha deleitat tothom amb un bon futbol i demostrant una posada a punt d'una màquina, ara sí, ben engreixada i difícil d'aturar quan es troba al 100% de les seves possibilitats. Una de les peces més importants d'aquest motor, Cristian Alfonso, és el gran dubte de Miguel Álvarez de cara al duel de demà, ja que aquesta setmana va rebre una pilotada en un ull i resta pendent d'un examen ocular per conèixer si 'Zizou' podrà ser de la partida contra els del Barcelonès Nord. És, en principi, l'únic dubte dels riberencs, que difícilment variaran l'onze inicial en comparació amb el que va arrencar a la Nova Creu Alta.

Possible alineació CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Lobato, Santacruz, Lucas Viale, Manel Gómez, Corominas, Pitu, Jordi Martínez, Cristian Alfonso i Sergio Cirio.

L'àrbitre
Per tercera vegada a la temporada un col·legiat de le delegació tinerfenya xiularà un partit de l'Hospi a l'Estadi. Després de dos empats davant Sabadell i Teruel, toca trencar el malefici amb un vell conegut: Alfredo Manuel Sánchez Ramos xiularà l'Hospi per sisena vegada a la seva carrera; en els cinc precedents, Sánchez Ramos ha dirigit 3 victòries riberenques (2-1 al Borriana -2001-, 5-2 al Binèfar -2001- i 1-3 al Sabadell -2006-) i 2 derrotes (0-1 Levante B -2006- i 0-4 Terrassa -2008-). Assistit pels també tinerfenys Álvaro Yeray Carreño Cabrera i Eder Rodríguez González, Sánchez Ramos dirigirà el seu novè partit aquesta temporada a Segona Divisió B (quart el grup tercer), amb una mitjana de 6,9 grogues per partit i 5 expulsions en aquests 8 encontres, que han deixat un balanç de 4 victòries locals i 4 empats. Imatge: futbolbalear.com

Els precedents
Ben igualat és el balanç històric dels enfrontaments entre el CE L'Hospitalet i la UDA Gramenet en partits de lliga, després que hospitalencs i colomencs s'hagin vist les cares en 20 ocasions en terreny del Barcelonès Sud, tant a Segona Divisió com a Tercera Divisió i Regional Preferent. I és que després de 20 partits, Hospi i Grama es reparteixen 14 victòries (7 per bàndol) i han protagonitzat 6 empats. Pel que fa als gols, el balanç és lleugerament favorables als locals, que han marcat 26 gols per 23 dels colomencs, que van guanyar l'últim enfrontament a la lliga (abril de 2008) gràcies a un gol de Monty. L'últim precedent, però, el trobem el mes de febrer de 2010 amb motiu de la penúltima ronda de la Copa Catalunya, on l'Hospitalet de Vinyals va superar la Grama de Toni Rovira per 2-1 gràcies als gols de Cristian Gómez i de Jordi Martínez, que van deixar en una anècdota el gol de Carlos a les acaballes del matx.

1 comentari:

  1. esta bien soñar con el playoff, pero viendo las poquitas ganas que le pone esta directiva para atraer gente al campo.... se me quitan las ganas, porque tanta pasividad?? ante un echo, posiblemente histórico... si histórico, porque este equipo tiene cuerda y para rato, y con un poquito de esfuerzo por todas las partes(jugadores, directiva, aficionados) se puede conseguir hitos históricos....

    solo hace falta que la directiva demuestre que le interesa subir.... si no, se vera lo que realmente le interesa a estos directivos...($$$)

    ResponElimina