Etiquetes

26/3/11

Seguir volant, seguir somiant | CE Atlètic Balears - CE L'Hospitalet (diumenge 12:00 hores)

Que quedi clar que algun dia perdrem. Només faltaria. Més tard o més d'hora, aquest CE L'Hospitalet que tan il·lusionada té la parròquia riberenca i que tan bona ratxa està mantenint en les darrers jornades, tornarà a tastar l'amarg gust de la derrota: perquè és el normal, perquè és futbol. L'objectiu és, ni més ni menys, retardar aquesta ensopegada el màxim temps possible, fer que el petit marge d'error del qual hem parlat les últimes setmanes sigui cada cop més gran i que quan el 'fet natural' es produeixi, esperem, l'Hospi ja tingui a acariciar les places de play-off. O que hi sigui dins, perquè no? Arrencar així la prèvia del proper partit és negativisme, positivisme, tirar aigua al vi? És, únicament, valorar una opció (com també ho és la derrota) en un partit on l'Hospi surt com a teòric favorit, pel bon moment de joc i resultats, per la posició del rival a la classificació o pel 5-0 de la primera volta. Aquells ingredients que no computen cap gol abans de començar i que, en ocasions, si que poden agreujar un excés, diguem-ne, de confiança. I perquè, no ens enganyem, l'Atlètic Balears no serà una presa gens fàcil. Tot plegat, massa punts d'atenció com perquè, a sobre, parem un ull als partits dels rivals. Diumenge a les 12, el món s'atura: només hi haurà una pilota i 22 jugadors; tots seran a l'Estadi Balear.

L'Atlètic Balears
Un feu, el de l'entitat de la Via de Cintura, que segons la web oficial del club és dels més curts de la categoria (100 metres de llargada) i un dels més amples (75 metres); vaja, que si se'n descuiden acaben fent un camp quadrat... Geometria a banda, l'Atlètic Balears se sent còmode com a local des de l'arribada de Gustavo Siviero. Tampoc és que amb Goran Milojevic les sensacions fossin del tot dolentes, però el tècnic argentí ha dotat l'equip d'una major consistència defensiva i, sobretot, ha sabut trobar el punt de balanç ideal entre aquesta solidesa a la rereguarda amb un atac potent que ha convertit els balearicos en el quart equip que més gols fa a la lliga (33), 22 dels quals els ha marcat a casa (és el tercer millor per darrera d'Hospi i Badalona). Caldrà parar atenció a Peter i a Dani Lucas, amb 4 gols cadascun, però especialment al nigerià Martins, que amb 9 gols és de llarg del màxim golejador del quadre palmesà. Provinent del Ceuta el passat mes d'agost, Matar Diop viu el seu moment més dolç des que vesteix la samarreta blanc-i-blava, ja que ha marcat 5 gols en els darrers en els 10 partits que ha jugat a la segona volta (4 jugant com a local).

Imatge: Futbol Balear
L'arribada el passat mes de gener d'homes desconeguts com Laurent, Misha, Rudy, Thiago o Willian va despertar algun que altre dubte entre els aficionats del Gloriós, nom amb què part de l'afició balearica coneix l'equip. Un parell i mesos després, tot cal dir-ho, bona part d'aquests fitxatges estan donant bon resultat a Siviero; si més no, han millorat el rendiment de jugadors com Aarón Fernández, Dani Hoyos o Rafeal, que van abandonar l'entitat a mig camí dels pocs minuts i d'un rendiment més que dubtós. Tot i haver perdut presència en els darrers partits, tant els germans Da Silva (Willian i Michel Angelo 'Misha') com Laurent i Rudy han sortit habitualment en l'onze titular dels balears. Qui segueix la dinàmica inversa és Thiago Benavides, que ha jugat de titular els 3 últims partits i ja ha anotat 2 gols amb els de la Via de Cintura. Tot plegat, saba nova per un equip que té el seu veritable taló d'Aquil·les en els partits lluny de l'Estadi Balear; parlem del 7è millor local del grup 3, però també del 4t pitjor visitant (només 1 triomf, 0-2 a Ontinyent). Només aquesta descompensació ha evitat que l'Atlètic afrontés el tram final de lliga amb més tranquil·litat.

I és que el partit de demà, si bé no és una final, es presenta com una bona oportunitat pels balears d'agafar aire respecte el 16è classificat i seguir remant per quedar-se a Segona Divisió B per segona temporada consecutiva després del fracàs que va suposar el descens de fa 2 temporades. Les xifres, però, somriuen l'entitat presidida per Fernando Crespí, que sempre que ha baixat a Tercera Divisió ho ha fet com a cuer del grup de Segona B. L'única baixa confirmada per Gustavo Siviero de cara a l'encontre contra l'Hospi serà la del nigerià Edet Ibok, que diumenge va forçar la cinquena groga ja que aquesta setmana havia estat convocat amb la selecció nigeriana sots-21: baixa sensible a l'eix de la defensa del segon jugador que més minuts ha disputat amb l'Atlètic aquesta temporada. Mentrestant, l'andalús Coco serà dubte fins a última hora; lesionat des de fa dues setmanes, el seu concurs contra l'Hospi és encara una incògnita, tal i com passa amb el porter francès Nico Bonnis. Per contra, el tècnic de Laguna Paiva podrà comptar amb el nigerià Peter, un cop ha acomplert el corresponent partit de sanció després de la seva expulsió fa dues setmanes davant el Gandia.

Possible alineació CE Atlètic Balears: Garavano, Tolo Reus, Bio, Del Castillo, Goffin, Checa, Ernesto, Thiago, Rudy, Lucas i Martins.

L'Hospi
La beneïda dinàmica de les últimes setmanes a Ca n'Hospi no s'ha vist interrompuda en excés en els últims dies, amb l'equip cofoi i content amb les seves últimes actuacions, preparant un nou partit després d'haver guanyat l'anterior (ja són quatre els triomfs consecutius) i obrint el paraigües per escoltar els elogis sense que aquests acabin de calar en els jugadors i el cos tècnic. Tots plegats mantenen un discurs realista, vestit de justa prudència però sense amagar-se ni del dolç moment que travessa l'equip ni descartant cap opció per un Hospi que va objectivament embalat però que demà al migdia saltarà sobre la gespa artificial de l'Estadi Balear amb els mateixos gols al marcador que el seu rival, és a dir, zero. La clau, com sempre, estarà en la fidelitat a l'estil Hospi, no renunciar al domini de la pilota i ajustar-se al màxim possible a les prestacions de l'equip com a local. I és que tot i el bon moment i sensacions dels riberencs a la lliga, la realitat és que per diversos motius, l'escletxa entre els partits a l'Estadi i els encontres lluny de l'Hospi encara és reduïble. Allò del marge millora, però sense perdre el món de vista.

I encara patíem quan diumenge passat coneixíem que Cristian Alfonso no seria de la partida davant la Grama i dubtàvem de com afectaria a l'equip la sensible baixa d'un dels tres Cristians. Res més lluny de realitat l'equip va respondre com mai (o millor dit, com sempre) i va donar un nou recital de futbol. 7 dies després, amb l'equip ben entonat, Cristian Alfonso ja compta amb l'alta mèdica i viatjarà a Palma amb la resta de l'expedició. O sigui, més pòlvora. L'única baixa per lesió serà la de David Ceballos, única baixa confirmada pel viatge que l'Hospi realitzarà a les Illes Balears aquesta mateixa tarda. La resta de convocats, tot i que tampoc s'esperen massa canvis (el dubte residirà en saber qui caurà de la llista de 16 -Rubén García o Cristian Gómez?-), la coneixerem al llarg del dia d'avui i n'estareu informats via Twitter.

Possible alineació del CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Lobato, Santacruz, Lucas Viale, Manel, Cirio, Pitu, Corominas, Jordi Martínez i Marc Pedraza.

L'àrbitre
Imatge: Futbol Balear
Adscrit des de fa ja unes quantes temporades al col·legi valencià, Mariano Medina Méndez serà l'encarregat de dirigir l'encontre entre l'Atlètic Balears i el CE L'Hospitalet. Auxiliat a les bandes per Francisco José Agulló Miralles i Emilio Luís López Herrero, serà la primera vegada que MMM xiuli un partit al CE L'Hospitalet tot i la seva dilatada experiència a Segona B i fins i tot a Segona A. No obstant això, Medina Méndez, asturià de naixement, va debutar a Segona B l'any 2000, va xiular 3 temporades a Segona A i després del seu descens, va adscriure's al col·legi valencià, sota el qual ha arbitrat a Segona B. Aquesta temporada, l'asturià ha xiulat un total de 10 partits amb un balanç de 7 victòries locals i 3 de visitants, una mitjana de 5,9 grogues per partit i 1 única expulsió en el que portem de competició, la del defensa del Rayo B José Manuel Alcañiz.

Els precedents
Quatre visites a l'Atlètic Balears, 0 gols anotats, 6 d'encaixats i, per tant, cap victòria a l'Estadi Balear. És el pobre balanç històric del CE L'Hospitalet en terreny blanc-i-blau després de tres visites a la Lliga (Segona B 87,88, 88-89 i 89-90) i 1 a la Copa del Rei, en un partit de tornada de la primera eliminatòria, l'octubre de 1984, en què l'Hospi va caure golejat per 4-0 després de l'empat a un gol del partit d'anada. Aspectes positius on agafar-nos? Doncs que l'Hospi ha anat millorant: del 4-0 inicial, va passar a dues derrotes seguides per 1-0 per tancar aquest capítol de difícil relació palmesana amb el 18 de febrer de 1990. Resumint, 1 empat, 3 derrotes i no massa bon regust de boca.

2 comentaris:

  1. Bona prèvia. Una apreciació, Martins és nascut a Senegal i té passaport francès. Bio i Reus són laterals drets ambdós: Jugaran Reus-Castillo-Goffin-Bigas en defensa.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Aqui, no Rio de Janeiro,Brasil, estamos torcendo pelo sucesso do Atlético e do Thiago.
    Saudações

    ResponElimina