Etiquetes

16/4/11

Ara sí: ens hem d'agafar a l'èpica | CE L'Hospitalet - CD Castellón (diumenge, 12:00 hores)

Ha estat una semana estranya. D'una banda, la derrota a Ontinyent ha fet mal a l'Hospi i especialment a un sector de l'afició que ha vist reduïdes les seves esperances de veure l'equip classificar-se pel play-off d'ascens; derrota dura, amb remuntada inclosa, que suposava la tercera jornada consecutiva sense guanyar i no aprofitar, un cop més, la gran irregularitat dels rivals. En definitiva, crueltat, però futbol. Afortunadament futbol. Perquè pel Sequiol, les aigües baixen tèrboles, molt més tèrboles. I, desafortunadament pel Castelló, no és pas d'aquesta setmana. Són ja uns quants anys que l'entitat albinegra (mal)viu perillosament per culpa de la mala gestió. Qui més qui menys, coneixem l'any mogut que s'ha viscut a Castelló i que ha tingut un dels seus moments culminants aquesta setmana, quan l'amenaça de vaga planava sobre el partit de demà a l'Estadi i la incertesa anava creixent a mesura que s'acabava la setmana. Finalment, i com era d'esperar, després de l'entrenament d'ahir al matí, la plantilla va reunir-se al vestidor i van decidir que, pel bé del Castelló, de la seva història i de la seva afició, calia jugar, guanyar, empatar o perdre, però jugar sobre la gespa artificial de l'Estadi. Ells, un cop més, han complert amb la seva paraula; altres no poden dir (i dificilment podran) el mateix.

El Castelló
És difícil analitzar la temporada albinegra sense tenir en compte el component extraesportiu, els embolics institucionals i diversos pals a les rodes amb què l'equip s'ha anat trobant al llarg d'aquest any esportiu. Una temporada que arrencava amb Jordi Vinyals a la banqueta i amb un equip completament nou, pendent d'adaptació i que, per si no fos poc, ja va començar a patir problemes de cobrament des d'inicis de temporada. A això hi podem afegir el baix rendiment d'alguns jugadors (Mamady o Tahirovic en són vius exemples) i tot plegat va acabar amb la destitució de Vinyals, enfadat amb la directiva albinegra, i la contractació de Juan Martínez 'Casuco'. L'arribada del tècnic de Llorca va revifar els ànims esportius del Castelló, que va sortir de la zona de descens i va encaixar una única derrota en 13 partits, una ratxa que el va portar fins la sisena posició de la lliga (24a jornada), deixant-lo a dos punts del quart classificat. Des d'aleshores, la irregularitat ha marcat la trajectòria dels de la Plana, incapaços d'enllaçar dues victòries consecutives. Només les ensopegades dels rivals mantenen el Castelló amb esperances de disputar el play-off ja que a hores d'ara, tot i ser vuitens, són a només quatre punts del Lleida, actual quart classificat. I ja se sap que mentre les matemàtiques ho permetin, somiar, imaginar, és lícit.

Una altra cosa és que la situació real de la plantilla recolzi aquesta esperança. Res més lluny de la realitat: amb només 17 jugadors al primer equip, Casuco ha començat a haver de fer mans i mànigues per confeccionar convocatòries i ha hagut de recórrer de forma regular al Juvenil de Divisió d'Honor, fent debutar jugadors com Marc Cosme, Cristian o Florin. La impossibilitat de fitxar el passat mes de gener va deixar oberta la porta del Castelló per marxar (Víctor Ibáñez) però no pas per entrar. I per si això fos poc, el cos tècnic va donar la baixa al francès Mamady Dianga pel seu baix rendiment, com el suec/bosnià Emra Tahirovic i a l'ex del Teruel, Lolo, un cop va fer-se oficial el seu positiu per consum de cocaïna. Allò del circ i els nans, vaja. Tant desesperant ha estat la situació que Casuco va decidir repescar Tahirovic de nou, tot i que l'ex del Zürich no ha tornat a vestir-se de curt. Enmig d'aquest galliner, el líder de la classe és Luismi Loro, segon màxim golejador del grup l'any passat i pitxitxi de l'actual amb 17 gols. Els gols del madrileny han donat molts i molts punts, però també el compromís del gruix de la plantilla albinegra, jugadors amb qualitat com Dennis, Héctor Simón o Fernando Béjar, o fruits del planter de Facsa, com Pol Bueso, Pau Franch, Toño o Aarón Torlá.

Només sis jugadors més (5 del primer equip més Marc Cosme) han estat capaços de marcar algun gol a banda de Luismi Loro, ja que Lolo, autor d'un gol i Mamady, de quatre, ja no formen part d'un equip que en aquesta segona volta també està pagant les absències per sanció: els de Casuco havien tancat la primera volta amb una única expulsió (Toño) i amb Héctor Simón com a únic jugador en complir el primer cicle d'amonestacions. Números en mà, caldrà estar atents al segon quart d'hora del partit, moment que el Castelló ha aprofitat per fer 6 dels seus 15 gols a domicili. A l'extrem contrari, per sort rival, destaca la fragilitat defensiva dels albinegres a les segones meitats, quan han rebut 13 dels 18 gols que li han fet lluny de Castàlia. Malgrat tot, amb sis victòries i 4 empats en 16 desplaçaments els de Casuco són el 7è millor visitant del grup. Un equip, el de la Plana, que demà comptarà amb les baixes de Jordi Mareñá, Emra Tahirovic (amb faringitis), Raúl Muñoz i el porter del Juvenil, Rubén Jiménez, que tornarà a deixar el seu lloc a la banqueta a Alberto Catalán. L'equip viatjarà aquesta mateixa tarda i pernoctarà a Castelldefels, des d'on es desplaçarà a l'Estadi demà al matí.

Possible alineació del CD Castellón: Rangel, Cerveró, Joan Castillo, Pol Bueso, Toño, David Lázaro, Aarón Torlá, Héctor Simón, Fernando Béjar, Dennis i Luismi Loro.

L'Hospi
Com afrontar aquestes últimes cinc jornades? És una de les preguntes que han sorgit al llarg d'aquesta setmana en l'univers Hospi. Desens amb 47 punts, a sis del quart classificat i amb la classificació virtualment aconseguida (matemàticament podria ser un fet demà mateix), la classificació pel play-off s'ha complicat considerablement després de desaprofitar tres bones jornades, tant pel que fa als resultats dels rivals com, sobretot, per com de favorable tenia l'Hospi els duels davant l'Atlètic Balears, el Sant Andreu i l'Ontinyent. Els resultats ja són aigua passada; no ho són en canvi les errades tàctiques, conceptuals, de plantejament més o menys conservador que han pogut conduir a aquesta situació, tot i que el tècnic riberenc Miguel Álvarez ha recorregut a l'excés de pressió que s'ha dispositat sobre els jugadors per justificar aquesta ratxa negativa que ha frenat la remuntada riberenca.

Si bé dijous l'Hospi té un partit tan complicat com important i bonic de jugar al Collao, el cert és que no hi ha d'haver més futur que el Castelló, el rival que millor li ha sabut jugar a l'Hospi com va demostrar al partit d'anada jugat a Castàlia, on el 2-1 final va ser curt si valorem les ocasions de què va disposar l'equip de Casuco i els dos xuts a porteria de l'Hospi. Partit complicat per la dinàmica de l'Hospi pel que fa als resultats, pel rival en sí i perquè la temporada s'acaba i això, físicament, acaba per notar-se. A favor hi pot jugar la convulsa setmana que s'ha viscut a Castelló i que podria incidir en el rendiment dels jugadors visitants, que mentalment no han passat els millors dies per preparar l'important duel de demà. A favor, com sempre, hi juga el factor Estadi tot i l'ensopegada de fa 15 dies contra el Sant Andreu, un Estadi on l'Hospi s'ha fet fort i gràcies al qual s'ha convertit en el tercer millor local del campionat per darrere de Badalona i Orihuela i per davant de l'Atlètic Balears.

Miguel Álvarez té tres bones notícies per una de dolenta de cara al duel de demà. Començant per la negativa, David Ceballos tornarà a ser baixa per lesió, ja que continua arrossegant molèsties al genoll. El barceloní, que ha jugat únicament 45 minuts sota les ordres d'Álvarez, serà l'única baixa dels riberencs. I és que Marc Pedraza, baixa diumenge passat al Clariano, sí que s'ha recuperat dels seus problemes físics i serà de la partida si el tècnic de Guarromán així ho decideix. Pedraza, a més, també és notícia aquesta setmana després que s'hagi fet oficial la seva renovació de cara a la temporada vinent i convertir-se en el cinquè jugador a lliga la seva continuítat després de Craviotto, Hammouch, Manel Gómez i Manel Viale i a l'espera que també ho faci properament Lucas Viale. Tornant al tema esportiu, les altres dues 'altes' per demà són les d'Iván Hammouch i Jordi Martínez que, sancionats en complir cicle d'amonestacions, van haver de descansar diumenge passat.

Possible alineació del CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Lobato, Manel Viale, Lucas Viale, Manel, Pitu, Corominas, Cirio, Cristian Alfonso i Jordi Martínez.

L'àrbitre
Demà diumenge, l'Hospi repetirà àrbitre per segon cop aquesta temporada. Primer, va l'aragonès Vallejo Aznar, que va xiular les victòries de l'Hospi davant l'Atlètic Balears i al camp del Benidorm. Ara és el torn del col·legiat de Las Palmas Alexandre Alemán Pérez, que auxiliat a les bandes per Juan Antonio Marín Pérez (l'àrbitre de l'Hospi-Azuqueca del passat mes de juny) i Tanausú de las Nieves Martín, ja va dirigir el Gramenet-L'Hospitalet de la primera volta, que es va saldar amb empat a zero inicial i un expulsat per bàndol (Cristian Alfonso va veure la vermella directa als pocs minuts d'entrar). Fins avui ha dirigit un total d'11 partits en la seva segona temporada a Segona Divisió, set dels quals corresponien al nostre grup tercer; té una mitjana de targetes grogues relativament baixa per la categoria (4,9 per partit), però ha expulsat a 11 jugadors en aquests 11 partits, destacant les 5 expulsions en un Atlético de Madrid B 1-0 CD Badajoz el 10 d'octubre a Majadahonda. Serà el cinquè partit amb arbitratge de Las Palmas per l'Hospi aquesta temporada, amb 1 victòria (a Mallorca per 0-2) i 3 empats (davant el Badalona a l'Estadi, a Can Peixauet i al Narcís Sala).

Els precedents
Duels peculiars en el seu conjunt els que ens han ofert Hospi i Castelló en terres catalanes. Els vuit desplaçaments dels albinegres a la nostra ciutat (tres dels quals a l'Estadi) s'han saldat amb dues victòries riberenques, tres empats i tres triomfs dels de la Plana, amb 9 gols de l'Hospi per 7 dianes castellonenques. En total 16 gols (2 de mitjana per partit), 12 dels quals (ni més ni menys) van tenir lloc en dos enfrontaments: l'1-4 amb què el Castelló s'estrenava a l'Hospitalet (0-3 al descans) i l'històric 6-1 de la temporada 2000-2001, partit en què l'Hospi va marxar al descans amb el doble donut al marcador i que va realitzar una exhibició a la segona meitat clavant-li'n sis a tot un històric del futbol espanyol on hi havia un (encara molt més) jove Jordi Martínez, que defensava els colors del Castelló. En global, però, els albinegres resulten un rival incòmode per l'Hospi, que només ha estat capaç de marcar gol en tres d'aquests vuit enfrontaments, que han acabat amb empat a zero fins a tres vegades. Especialment cruel va ser el duel de la temporada 1999-2000, on Javi García va fallar dos penals, l'últim ja al temps de descompte.

2002-2003 - Segona B, grup 3 - CE L'Hospitalet 0-0 CD Castellón
2000-2001 - Segona B, grup 3 - CE L'Hospitalet 6-1 CD Castellón
Uceda 52', Ricky 56' i 72', Siscu 58', Javi García 82', Sergi Raset 87' / Diego Gómez 70'
1999-2000 - Segona B, grup 3 - CE L'Hospitalet 0-0 CD Castellón
1998-1999 - Segona B, grup 3 - CE L'Hospitalet 0-1 CD Castellón
Rodríguez 91' (pen)
1997-1998 - Segona B, grup 3 - CE L'Hospitalet 0-1 CD Castellón
Paco López 52'
1996-1997 - Segona B, grup 3 - CE L'Hospitalet 0-0 CD Castellón
1995-1996 - Segona B, grup 3 - CE L'Hospitalet 2-0 CD Castellón
Herrera 13', Coque 25'
1994-1995 - Segona B, grup 3 - CE L'Hospitalet 1-4 CD Castellón
Keko 90' / Fermín 5', Caneda 40'(pen) i 44', Fenoll 50'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada