Etiquetes

9/4/11

L'últim tren? | Ontinyent CF - CE L'Hospitalet (diumenge, 18.00 hores)

Segueix la 33a jornada i el partit de l'Hospi al Twitter del Blog

Potser, si estiguéssim jugant en un altre grup, l'Hospi hauria dit adéu a les seves opcions de play-off després de les dues últimes ensopegades. El grup tercer, però, té un color, una aura especial que fa que les matemàtiques siguin més vigents que mai i que totes les dites que fan referència a que res és definitiu fins que és impossible tinguin tot el sentit del món. En quin grup sinó, un equip que a sis jornades del final compta amb 47 punts comptaria amb relatives bones opcions d'entrar entre els 4 primers; només el grup segon, el 'basc' compta amb una situació similar, però amb una única plaça teòricament disponible per un bon grapat d'equips. Sigui com sigui, les oportunitats, com moltes altres coses a la vida, acaben per esgotar-se; els trens van passant al llarg de la jornada fins que n'hi ha un, l'últim, que suposa la darrera oportunitat d'arribar a la destinació desitjada. Agafar-lo o no poder arribar. Aquesta és la situació que l'Hospi es trobarà demà a Ontinyent, conscient que les ensopegades dels rivals el mantenen amb vida per somiar, però que el factor aliè no és mai controlable, que hi haurà una jornada en què els rivals facin la feina i l'Hospitalet, també, li toqui guanyar per seguir remant. Demà, jornada aparentment propícia perquè Badalona, Alcoyano i Orihuela sumin (el Sabadell està en una altra lluita); demà, jornada perquè l'Hospitalet torni d'Ontinyent amb 3 punts vitals, amb 3 punts que li tornin a permetre un mínim marge d'error si s'escau.

L'Ontinyent
Positiu... o no. L'Ontinyent arriba a la cita de demà del Clariano després d'una victòria important, importantíssima a Palma de Mallorca. El gol de Fran Moreno als 10 minuts de partit va ser suficient per tancar un triomf per la mínima a Son Bibiloni davant d'un Mallorca B més enfonsat que tocat. Tres punts cabdals per un conjunt de xifres i ratxes més irregulars que no pas joc. I és que el gol de Fran Moreno, arribat al mercat d'hivern (com mitja plantilla ontinyentina) provinent de l'Alcoyano dóna aire als de Toni Aparicio, que classificatòriament poc tenen a veure amb el que la passada temporada van quedar-se a pocs segons, a un àrbitre decent, d'un històric ascens a Segona Divisió A. I és que diumenge els valencians van trencar amb una ratxa de 4 partits sense guanyar, que a l'hora agafava el relleu de 7 jornades d'invicte dels de la Vall d'Albaida (6 victòries i 1 empat). Abans, 1 victòria en 9 partits havia encès les alarmes. Doctor Jekyll o Mister Hyde? Una temporada prou bipolar, un tastet de la qual vam degustar fa 5 mesos a l'Estadi, on l'Ontinyent va fer una primera part gairebé primorosa, va marxar al descans amb un 0-2 a favor gràcies a un doblet de Javi Rubio i va horroritzar a la segona part 'deixant-se' remuntar per l'Hospi gràcies als gols d'Eloi, de Saavedra en pròpia porta (ara al Caudal) i de Cristian Alfonso. Imatge: futbolbalear.com

Tot i els altibaixos, la victòria a Palma dóna tranquil·litat als blanc-i-negres, que tenen la plaça de promoció de permanència a 8 vuit punts (en queden 18 per disputar) i el descens directe a 10. Tot i això, els de Toni Aparicio acumulen dues derrotes seguides al Clariano (1-2 davant l'Alacant i 0-1 amb el Gandia), i 1 victòria en els darrers 4 partits (1-0 al Benidorm -abans 0-0 amb el Badalona). Casualitat o no, el Sabadell també va sumar un triomf com a local davant els mateixos rivals i en la mateixa sèrie de partits abans de rebre l'Hospi a la Nova Creu Alta: el final, el coneixem; aquell brillant 1-2. No s'ha caracteritzar mai l'Ontinyent per ser un equip golejador ni que faci massa concessions al rival: amb 30 gols a favor i 29 en contra no arriba al gol marcat o encaixat de mitjana per partit. Compte, però, amb Fali i amb Óscar, dues incorporacions a la davanter ontinyentina el passat mes de gener que ja han marcat 3 gols cadascú. Atenció, igualment, als minuts finals de cada part; és en aquests trams de partit on l'Ontinyent es mostra més efectiu de cara a porteria, ja que 9 dels 16 gols que ha marcat al Clariano (7è equip menys golejador) els ha fet entre els minut 31 i 45 i del 76 al final dels partits. Tota estadística negativa, però, té un contrapunt positiu pel rival: és al segon temps dels seus partits com a local que l'Ontinyent encaixa gols. Dels 12 gols rebuts, 2 han estat als primers 45 minuts i els 10 restants a la segona part. D'aquests 10, 8 han estat a la darrera mitja hora.

No s'esperen grans canvis per part de Toni Aparicio de cara al duel contra l'Hospi, sobretot després de les novetats que va introduir a l'onze inicial fa 7 dies davant el Mallorca B (Álex Pérez va jugar el seu primer partit com a titular mentre Juan Navarro i Juanjo hi tornaven dues i tres jornades després, respectivament) i que tan bon resultat li van donar. L'altre canvi, ja assumit, va ser a la porteria, un cop que Kike Reguero li ha pres el lloc a l'onze inicial a Rubén Garcia des de fa ja 4 partits. Així les coses, Aparicio no podrà comptar amb l'hospitalenc Toni Soldevilla, que pateix un trencament de fibres. Tampoc seran de la partida, i també per motius físics, l'andalús Fali i l'autor dels gols valencians a la primera volta, Javi Rubio. En dubte està el concurs del davanter panameny Quintero: el 'Negrito', internacional absolut amb el seu país, ha arrossegat molèsties al maluc les darreres setmanes i les seves participacions han estat prou intermitents; bona notícia per l'Hospi si no juga, ja que la seva velocitat podria provocar més d'un mal de cap a la rereguarda riberenca.

Possible alineació Ontinyent CF: Kike Reguero, Manolo Blanco, César Soriano, Arturo, Gonzalo, Feli, Juan Navarro, Juanjo, Álex Pérez, Fran Moreno i Óscar García.

L'Hospi
Fins que les matemàtiques no ho certifiquin, l'Hospi seguirà amb opcions d'entrar al play-off. Tanmateix, tot apunta que la jornada d'aquest diumenge pinta decisiva tant pels riberencs com per la resta de rivals; els que han dormit en zona de play-off compten amb partits aparentment assequibles, un fet que forçaria els perseguidors (Hospi, Lleida, Sant Andreu, Alacant, Castelló i Teruel) a sumar els tres punts per no despenjar-se de la lluita d'una manera gairebé definitiva. Per tot això, sembla que l'últim tren passi pel Clariano, per un Hospi que ha dilapidat dues ocasions immillorables de ser entre els quatre primers i que necessita el triomf a Ontinyent de forma imperiosa per encarar amb garanties d'èxit el tram final de la lliga.

Aquesta setmana, Miguel Álvarez ha volgut tornar a repetir l'experiència del partidet d'entrenament que ja va tenir lloc fa dues setmanes abans de visitar l'Atlètic Balears. En aquesta ocasió, l'Hospi va enfrontar-se dijous a la tarda, a porta tancada, al filial de la UDA Gramenet, que lluita a Primera Catalana per fugir del descens. El resultat final, 3-0, va ser el de menys, ja que l'objectiu principal era dotar de certa competivitat els entrenaments i, de pas, trencar la rutina. Els autors dels gols riberencs van ser, curiosament, tres jugadors que no seran a l'equip la temporada vinent: Cristian Alfonso, Cristian Gómez i Cristian Lobato; els tres 'Cristians'.

El partit a Ontinyent ve marcat per les baixes i els dubtes que té Miguel Álvarez. Les baixes, obligades i per sanció tenen dos noms i dos cognoms: Iván Hammouch i Jordi Martínez. El lateral badaloní va veure davant el Sant Andreu la desena groga de la temporada, mentre el davanter de Montmeló va veure la cinquena amonestació a la lliga i, com Hammouch, compleix cicle 'targeter'. En el capítol de dubtes hi situem Marc Pedraza, David Ceballos i Manel Gómez, pel que la convocatòria final pinta que acollirà força novetats respecte al que estàvem acostumats darrerament. Andrés Barón, Toni Velamazán i, fins i tot, Moussa Bandeh o Peque podrien viatjar a Ontinyent tenint en compte que Álvarez podria comptar gairebé amb els jugadors justos per viatjar a terres valencianes.

Possible alineació CE L'Hospitalet: Craviotto, Santacruz, Lobato, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Cirio, Corominas, Cristian Alfonso i Eloi Fontanella.

L'àrbitre
Tres anys després, un àrbitre andalús tornarà a xiular un partit al CE L'Hospitalet. Difícils de veure a l'Estadi per qüestions geografico-organitzatives, la combinació àrbitre andalús-partit de l'Hospi a la Comunitat Valenciana no ens deixa un mal record si fem cas al darrer precedent: triomf per 0-1 a Oriola, el 16 de març de 2008, amb arbitratge de Pino Blanco i gol de David Giménez. Pitjor és el penúltim precedent, que curiosament coincideix en rival, escenari i àrbitre amb el duel de demà: el 3 de febrer de 2008, l'andalús Jacob Yáñez Megías va dirigir l'Ontinyent 1-0 L'Hospitalet. Demà, aquest mateix col·legiat repetirà experiència riberenca assistit a les bandes per Antonio Calero Cano i Gerardo Alcalde Cantero. Serà el setè partit que el col·legiat andalús xiuli aquesta temporada, el tercer al grup 3; fins ara, ha mostrat 38 grogues (6,3 per partit) i ha expulsat 2 jugadors, el darrer, el davanter del Dénia Pepín. Balanç fins ara: 2 victòries locals, 3 empats i 1 triomf visitant.

Els precedents
Idèntiques xifres que les de Yáñez Megías ens deixa l'històric dels emparellaments entre l'Ontinyent i l'Hospitalet, que s'ha desplaçat fins a 6 vegades per jugar al Clariano, on només hi ha aconseguit una victòria (2-4, temporada 98-99); la resta d'enfrontaments s'han saldat amb dues victòries ontinyentines i tres empats, amb 9 gols de l'equip valencià per 8 dels riberencs, la meitat dels quals van arribar el 18 d'octubre de 1998 mitjançant Diego (2), Juli i Peri. L'últim precedent, de pitjor record, ens fa viatjar al 3 de febrer de 2008 que abans comentàvem, en un dels pocs partits que va dirigir el manxec García Tébar a la banqueta riberenca, en què van debutar bona part dels reforços d'hivern d'aquell Hospi 07-08 (Seubert, Chietino, Cuenca, Riaño i Raúl Caballero). Aquella tarda, els riberencs van perdre per 1-0 (Eloy Pomar, 59') tot i jugar el tram final de partit amb un home més per l'expulsió de l'actual jugador del Dénia, Aceitón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada