Etiquetes

2/4/11

No podem fallar | CE L'Hospitalet - UE Sant Andreu (diumenge 12:00 hores)

La 32a jornada té regust a final. D'ençà que l'Hospi va començar a recuperar posicions, a distanciar-se de les places de descens i va iniciar el camí al somni del play-off d'ascens a la Lliga Adelante, va quedar ben clar que el marge d'error era mínim, ínfim. Tot això, deixant clar que una ensopegada com la del passat cap de setmana a Palma de Mallorca pot entrar dintre de qualsevol càlcul, i que si no s'acaba entrant entre els 4 primers no serà, precisament, per la derrota davant l'Atlètic Balears sinó, possiblement, pels 18 partits que l'equip ha estat incapaç de guanyar en les 30 jornades anteriors. Qüestió d'anar rascant punts per veure on podria estar l'equip. Lamentar-se del passat, però, no serveix de res a aquestes alçades, bàsicament perquè el passat no el pot canviar ningú (llevat d'en Doraemon). Però com que el segle XXII encarà està lluny, el futur més proper en el qual ens hem de fixar és demà diumenge, amb un objectiu clar, la UE Sant Andreu. Els quadribarrats són cinquens a la classificació (un bon lloc, no?); de fet, els de Natxo González avantatgen en tres punts l'Hospi, motiu pel qual una victòria dels riberencs demà al migdia els situaria, momentàniament, en el cinquè lloc de la lliga. Prou motius com per, tot i la jornada econòmica, tots anem a l'Estadi. L'equip s'ho ha guanyat amb escreix.

El Sant Andreu
Ja se sap que, en ocasions, només cal recordar un fet, una dada, fer un pronòstic perquè succeeixi tot el contrari. Sembla força evident que aquest Sant Andreu no té massa a veure amb el que ha fet play-off les últimes dues temporades i, sobretot, amb el que va quedar campió l'any passat i va quedar-se a les portes de l'ascens en dues ocasions, davant la Ponferradina (hi va perdre a la tanda de penals) i amb el Barcelona Atlètic (davant el qual el va condemnar un penal inexistent sobre Nolito). Històries de play-off, d'aquelles que aquí també ens resulten familiars; com diríem en castellà "en todos lados cuecen habas". Van marxar Luso, Rueda i Abraham, 'capos' de la defensa andreuenca; Keko, Lanzarote i Máyor ja formen part de l'imaginari de l'afició del Sant Andreu, exigent com mai davant la previsió que el d'aquesta temporada sigui l'últim tren per pujar a Segona A. I en part, aquest pressió està afectant un equip que ha minvat el seu rendiment/productivitat en totes les línies i que està resultant massa irregular l'any, precisament, en què el grup tercer està resultant més irregular que mai. Hi ha una dada per sí sola: 7 partits seguits sense perdre, 10 partits consecutius sense guanyar i 10 partits més seguits sense conèixer la derrota ens marquen l'evolució dels andreuencs aquesta temporada, que van tocar fons amb la 11a posició que ocupaven abans de visitar Los Arcos el passat mes de desembre. Imatge: futbolbalear.com

Ara per ara, els andreuencs són l'equip amb una millor ratxa al campionat si ens atenem als 10 partits invictes que presenten: 4 victòries i 6 empats és el bagatge del conjunt que dirigeix l'alabès Natxo González en els últims 10 encontres; 10 partits en què, però, el Sant Andreu només ha anotat 10 gols, mitjana d'un gol per partit que és, pràcticament, la mateixa de la temporada (1,03 / partit). Lleugerament millor és el rendiment defensiu, amb 5 gols encaixats en aquests últims 10 partits, tot i que Alzira, Gandia i Mallorca B han perforat la porteria de Morales en les darreres 3 setmanes. Ens visita el quart millor visitant de la lliga amb 23 punts sumats després de 16 sortides. Tanmateix, amb 11 gols el Sant Andreu és el sisè equip menys golejador del grup tercer fora del seu estadi. Dada positiva? No del tot, ja que demostra el seu potencial i la seva efectivitat lluny del Narcís Sala, on ha estat capaç de derrotar i deixar a zero l'Sporting Maonès, el Castelló, l'Atlètic Balears o l'Alacant. Més por fa la dada dels 10 gols encaixats pels andreuencs a domicili, una xifra que els converteix en l'equip menys golejat lluny del seu camp (Morales n'ha encaixat 7 i l'hospitalenc Oliver Sánchez, els 3 restants).

Les bones notícies han estat una constant aquesta setmana per Natxo González, que ha recuperat bona part dels jugadors que van ser baixa diumenge passat davant el Mallorca B i ha confirmat que els homes que van retirar-se tocats davant els de Vicente Engonga podran ser de la partida demà a l'Estadi. En aquesta línia, Álex Cacho i Albert Manteca s'han recuperat de les seves molèsties, després que el lateral dret sorià acabés el partit contra els balears amb un cop al genoll i que el davanter català patís una sobrecàrrega que li va impedir acabar el matx. D'altra banda, Xavi Pelegrí podria tornar a la convocatòria i compartir eix de la defensa amb Moyano un cop recuperat de la seva lesió al taló d'Aquil·les. Finalment, el 'mag' Miguélez i Dani Guillén tornaran previsiblement a l'onze inicial després de descansar el passat diumenge per acumulació de targetes. Important l'alta del davanter asturià, autor del 34% dels gols del Sant Andreu aquesta temporada (11 de 32) i de les dues dianes del partit entre andreuencs i riberencs al Narcís Sala a la primera volta. Amb tantes bones notícies, l'única baixa (Matamala per sanció) queda en un segon pla davant dels recursos amb què comptarà el tècnic vitorià.

Possible alineació UE Sant Andreu: Morales, Álex Cacho, Dani Guillén, Moyano, Xavi Pelegrí, Curro, Héctor Bueno, Dani Martí, Miguélez, Tarradellas i Luís Blanco.

L'Hospi
A Ca n'Hospi, la veritat, sense virus FIFA, ni 'Villaratos', ni acusacions (velades) de dopatge, rodes de premsa incendiàries, cavernes mediàtiques o declaracions altives de presidents (estrany si tenim a un costat del ring Joan Gaspart i a l'altre Miguel García), la setmana ha discorregut amb una gran tranquil·litat tot i haver-se iniciat amb la derrota a Palma davant l'Atlètic Balears i amb la polèmica presentació de Cristian Alfonso i Cristian Gómez amb l'Espanyol B dilluns passat amb el vist-i-plau del president riberenc... quan encara falten set jornades per disputar. Total, tots ens podem equivocar, i quan en van tantes, no ve d'aquí. Esportivament, l'equip es troba confiat tot i l'ensopegada a les Balears, tenint en compte que l'Hospi va fer un bon partit a Mallorca i que la sort, en aquesta ocasió, li va girar l'esquena als riberencs, que van convertir-se en un dels millors equips que ha passat per l'Estadi Balear, en boca dels aficionats de l'Atlètic. Més elogis.

Demà, amb el 'factor Estadi' a favor, el Sant Andreu s'ha de convertir en la desena víctima de la temporada, en el desè equip que caigui derrotat a l'Estadi aquesta temporada, demostrar per què som el tercer millor equip de la lliga com a local, el més golejador del grup tercer i, en definitiva, exemplificar sobre un terreny de joc els elogis que l'Hospi, que els nostres jugadors han anat rebent les darreres setmanes per part d'aficionats, jugadors i entrenadors rivals. De cara al duel davant el Sant Andreu, Miguel Álvarez no compta amb baixes destacades. Així les coses, el principal dubte resideix en la confecció final de la llista de convocats, un cop Cristian Gómez va quedar fora de la llista de 16 per Mallorca i que Álvarez apostés per dos homes de tall més defensiu com Manel Viale o Rubén García. D'altra banda, caldrà estar atents a Cristian Alfonso, que podria tornar a l'onze inicial si l'entrenador andalús de l'Hospi ho creu convenient.

Possible alineació del CE L'Hospitalet:
Craviotto, Hammouch, Lobato, Santacruz, Lucas Viale, Manel Gómez, Corominas, Pitu, Marc Pedraza, Cristian Alfonso i Cirio.

L'àrbitre
El basc Aitor Gorostegui Fernández Ortega, inèdit fins ara a la història de l'Hospi, serà l'encarregat d'impartir justícia (o almenys d'intentar-ho) en aquest Hospi-Sant Andreu. El col·legiat basc, que viu tot just la seva sisena temporada a Segona B i que demà estarà assistit per Javier Rodríguez Etxebarri i per Jon Eguilegor Iragorri, sí que ha dirigit dos partits als andreuencs en passades temporades, amb un balanç d'un triomf barceloní (1-2 a Terrassa) i d'1 empat (0-0 a Osca). Gorostegui Fernández ha xiulat 10 partits aquesta temporada, amb una mitjana de 6,6 grogues per partit i 5 expulsions en aquests 10 partits dirigits. Serà la cinquena vegada que un àrbitre basc xiuli un partit de l'Hospi aquesta temporada; fins ara, dues victòries (4-0 a l'Alzira i 3-1 a l'Orihuela) i dues derrotes (1-0 a Terol i a Lleida).

Els precedents
Els Hospi-Sant Andreu són un clàssic del futbol català. I és que la de demà serà la 20a visita dels andreuencs a l'Hospitalet d'ençà que l'11 de maig de 1958 riberencs i barcelonins empatessin a zero a l'antic camp de Torre Melina. 35 temporades van trigar els del barri de Sant Andreu del Palomar a guanyar el seu primer partit a l'Hospitalet; va ser la temporada 92-93 i a Segona B que els andreuencs van guanyar per 1-3 al vell Municipal i van sumar la primera de les 4 victories en terres riberenques, la darrera de les quals va arribar a la primera jornada de la temporada 2003-2004 a Tercera Divisió, on tot i començar perdent, el Sant Andreu va remuntar el gol inicial d'Albert Martínez amb dues dianes d'Isi i David Pérez. Més dolorós és el record de la temporada 2005-2006, quan un Hospi ja salvat li va robar al Sant Andreu l'opció de jugar la Copa del Rei, el dia que Jordi Martínez va avançar el Sant Andreu i va veure com Sergio Morán li aturava un penal; acte seguit, Raül Pradas igualaria el partit abans que Áxel, al temps de descompte, situés el 2-1 definitiu. El darrer precedent a la lliga ens fa viatjar a la tardor de 2006, on els equips dirigits aleshores per Juan Carlos Oliva i Jaume Creixell van empatar (1-1) en duel televisat pel 33 que va veure avançar-se el Sant Andreu amb un gol d'Arnal i l'Hospi empatar 12 minuts després amb un gol de Markuleta. L'últim partit que tots dos equips van jugar a l'Estadi, però, va ser la pretemporada 2009-2010, amb motiu d'un partit de Copa Catalunya i que va acabar a mitjanit, amb empat a zero i amb l'Hospi eliminant els de Natxo González a la tanda de penals. En resum: 9 victòries de l'Hospi, 6 empats i 4 victòries del Sant Andreu amb 33 gols riberencs i 25 d'andreuencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada