Etiquetes

30/5/11

Les gallines que entren, per les que surten

Com si d'una típica substitució enmig d'un partit es tractés, aquest cap de setmana ens ha deixat el primer 'intercanvi' de places pel que fa als equips catalans del grup 3 de Segona Divisió B. Dues bones notícies en forma d'ascensos de categoria han modificat la llista (massa curta, de moment) d'equips catalans de cara al curs vinent. Dos ascensos i una permanència, la del Nàstic a la Lliga Adelante, que permet que l'any que ve hi hagi quatre equips del país a l'antiga Segona Divisió A. Dissabte, a Ipurua, el Sabadell va aconseguir l'ansiat ascens a la Lliga Adelante després d'empatar a un gol al camp de l'Eibar i fer bo l'empat sense gols de fa 6 dies a la Nova Creu Alta. Després del domini dels bascos a la primera meitat, el Sabadell ha posat peu i mig a la categoria de plata amb un xut creuat de Marc Fernández després d'una gran assistència d'Isaac Cuenca. Després, tocaria patir amb el gol de l'empat de Manolo Lanzarote i amb les ocasions que els homes de Mandiola han tingut per remuntar al partit. Al final, 1-1 i retorn a Segona A. Imatge: el9.cat

Durant unes hores, Lleida, Hospi i Sant Andreu restaven els únics representants catalans al #2bg3 2011-2012 fins que ahir a la tarda, la Unió Esportiva Llagostera fes encara més història i aconseguís l'ascens a Segona Divisió B després de tornar a superar el Cerceda, ara a terres gallegues per 0-1 gràcies a un golàs de Javi González (76') que sentenciava l'eliminatòria i l'ascens de l'equip presidit per Isabel Tarragó, entrenat per Oriol Alsina i que compta a les seves files amb l'exHospi Óscar Álvarez, que de continuar amb el conjunt del Gironès tornaria a Segona Divisió B mitja temporada després de deixar l'Hospitalet. Meteòric ascens de l'entitat llagosterenca, que fa 8 temporades militava ni més ni menys que a Segona Regional i que avui, 30 de maig de 2011, viu les primeres hores com a equip de bronze del futbol espanyol en un cas que, amb les seves diferències, podria recordar al del CFJ Mollerussa que va arribar a jugar a Segona A a finals de la dècada dels 80. Imatge: Àngel Garreta/ara.cat

Amb Lleida, l'Hospitalet, Sant Andreu i Llagostera, la llista de catalans (els únics que a dia d'avui sabem que seran al mateix grup) podria veure's ampliada a 6 equips o a 7 si les coses van mal dades pel Badalona, que ahir superava el Leganés per 1-0 a la primera eliminatòria de la fase d'ascens a la Lliga Adelante de forma agònica. Els de Manolo Márquez van ser dominadors territorials d'un partit d'ínfima qualitat, amb molts nervis i joc subterrani que l'àrbitre del partit, Mateo Valero, no va saber tallar. Així, els minuts van anar passant sense que cap dels dos equips fos capaç de xutar entre els tres pals fins que al minut 86 de partit, una falta lateral botada pel lateral esquerre del Badalona, Óscar Ramirez, la rematava de cap de forma impecable Alejandro Vázquez per fer-la colar per tot l'escaire de la porteria de Falcón i dur el deliri a les grades d'un Camp del Centenari que presentava un aspecte sensacional, proper al ple. Aquesta tarda, els escapulats coneixeran el seu rival; la terna de candidats es redueix a la resta de segons classificats que formen el Mirandés, el Sevilla Atlético i el Guadalajara, que ahir a la tarda eliminava l'Orihuela (1-1) i feia bo el 0-2 de fa 8 dies a Los Arcos. L'altre representant del #2bg3, l'Alcoyano, va patir més del compte per eliminar el Real Madrid Castilla (2-2 al Collao després de vèncer al Bernabéu) i en aquesta segona ronda se les haurà amb l'Eibar de Mandiola.

Pel que fa a la fase d'ascens a Segona B, la jornada va ser del tot productiva si ens atenem al fet que, a banda del Llagostera, els equips que van jugar van superar la seva eliminatòria. En un Municipal de Nou Barris ple a vessar, la Montañesa de Miki Carrillo va seguir caminant i fent història i va eliminar el filial del Cartagena gràcies a un gol de penal d'Edu San José als 25 minuts del primer temps. Els barcelonins segueixen aprofitant al màxim els pocs gols que marquen i, de moment, ja esperen rival a la segona ronda; un rival que serà un tercer classificat o, amb menys probabilitat, un segon. També va haver de suar, i de valent, un Reus Deportiu que fa continues oposicions per ser un clàssic dels play-offs. Ahir va empatar a dos gols a San Gregorio davant de la Universidad de Oviedo i va passar pel valor doble dels gols a camp contrari. Després d'acabar el temps reglamentari amb l'empat a 1, els de Santi Castillejo van marcar l'1-2 a la segona part de la pròrroga i van començar a respirar tranquils. Aquesta tarda, els roig-i-negres coneixeran quin campió de grup els visitarà el proper cap de setmana al Nou Municipal de Reus. La mala notícia va ser l'eliminació de la Pobla de Mafumet a causa de l'alineació indeguda d'un juvenil denunciada pel Constància. La RFEF li va donar la raó al quadre inquer i, tot i les reclamacions a Apelació i al CEDD, la Pobla (que va viatjar a Mallorca amb un notari per donar fe de la seva presència) queda eliminada de la lluita per l'ascens.

Tot això succeeix mentre l'Hospi encara la seva darrera setmana d'entrenaments de la temporada, una setmana que finalitzarà amb un darrer partit, amistós, per celebrar el 25è aniversari dels veïns, de la UD Unificación Bellvitge. Diumenge vinent, 5 de juny, a partir de les 7 de la tarda, l'Hospi visitarà el Municipal de la Feixa Llarga amb el seu primer equip per fer honor als actes de l'entitat bellvitgenca i cloure una gran temporada a nivell esportiu que no es va poder veure culminada amb la classificació pel play-off d'ascens a la Lliga Adelante.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada