Etiquetes

12/10/11

A setzens!! | UE Llagostera 0-1 CE l'Hospitalet

Inoblidable. Hi ha molts adjectius per qualificar la tarda-nit que hem viscut a Llagostera, però segurament algun que faci referència al record imborrable que aquest partit suposarà en l'imaginari de l'afició de l'Hospi, desplaçada o no al Municipal llagosterenc, s'apropi bastant a la definició d'un encontre que ha permès l'Hospi tornar a fer història a la Copa del Rei. Tot i gaudir de prou ocasions de gols, l'Hospi s'ha tornat a abonar al guarisme que tan bon rèdit li esta donant enguany: 0-1. N'ha fet prou amb un gol de Lucas Viale a punt d'arribar al descans per endur-se un partit complicat en un camp difícil i amb un gran ambient de futbol. Els de Vinyals passen a setzens de final i divendres coneixeran el seu rival a la propera ronda de la Copa (ja amb eliminatòria a doble partit); al camí queda el Llagostera d'Oriol Alsina, que ha tingut el somni a tocar però que s'ha trobat amb un novament fantàstic Carlos Craviotto. A partit d'ara, els del Gironès hauran de pensar únicament en sortir del pou de la Lliga; l'Hospi, a banda de gaudir i disposar del premi d'enfrontar-se a un gran dintre d'algunes setmanes, també haurà de pensar en el campionat regular. Només una dada, per aquells que ho veien tot negre després de perdre a Terol: 11 partits oficials disputats amb 7 victòries, 1 empat i 3 derrotes, 16 gols marcats i 9 d'encaixats. A dos punts del quart classificat i a 1/16 de final de Copa. Podem demanar més? 

Tal com es preveia, el partit al camp del Llagostera ha estat d'allò més complicat. Ocasions n'hi ha hagut per totes dues bandes però al final, un petit (gran) detall com és una jugada d'estratègia, a pilota aturada, ha marcat un partit amb dos equips que sense renunciar a res, tampoc han pres més riscos dels necessaris llevat de necessitat extrema. Vinyals disposava dues novetats a l'onze: entrada obligada de Corominas i posició més endarrerida de Pitu per la lesió de Pedraza i retorn a l'alineació de Rubén García en lloc de Manel per tal de dotar l'equip de més alçada. Per dalt ha arribat el primer ensurt dels locals: centrada des de la dreta d'Andrés Barón al segon pal i rematada de cap de Pere Tarradellas que Craviotto enviava a córner per no complicar-se la vida (3'). La resposta, contundent i fregant el gol corria a càrrec de l'Hospi i de dos autèntics dimonis: passada a l'espai de Pitu cap a David Haro, gran control del vallesà que pica la pilota davant la sortida de Wilfred però que veu com Quim Boadas, sobre la mateixa línia de gol, evitava el 0-1 (6'). Dos avisos per banda, dues accions per marcar el territori. 

Va ser el Llagostera, però, qui va seguir avisant especialment amb un Enric Pi d'allò més actiu. Va ser, però, el dorsal 10, Uri Santos qui tenia la millor ocasió pels locals a la primera meitat amb un xut que picaria a la base del pal després d'una passada de Tarradellas (18'). I com dèiem, Enric Pi volia sumar-se a la festa amb dos xuts llunyans: el primer, des d'uns 30 metres, sorprenia Craviotto, que havia d'enviar la pilota a córner (19'); l'altre, amb menys encert, marxava lleugerament per sobre del travesser riberenc (34'). L'Hospi, mentrestant, havia avisat amb una ràpida incursió de Sergio Cirio que ajudat per un rebuig es plantava sol, massa forçat, davant d'un Wilfred que acabaria enviant la pilota a córner (24'). I precisament d'un altre córner, el darrer del primer temps, arribaria l'únic gol del partit fruit d'un servei executat per Pitu i d'una rematada de cap neta, des de l'interior de la gran de Lucas Viale que creuava la pilota lluny de l'abast de Wilfred per dur el deliri entre el centenar llarg d'aficionats riberencs desplaçats a Llagostera (44'). 

A la represa, sense canvis, era clar que els llagosterencs havien d'incloure una marxa més al partit, guanyar metres i fer patir l'Hospi a base de joc directe, pilotes penjades, faltes i serveis de córner. Dit i fet, els d'Alsina van preparar bé el terreny però va acabar mancat de munició. Fins a una dotzena de córners van picar els locals sense que en gairebé cap d'ells aconseguissin crear perill. De fet, va ser David Corominas qui va tenir la primera ocasió del segon temps amb un xut sec des de la frontal que obligava Wilfred a treure els punys per rebutjar el perill (55'). Tres minuts després, el mateix Coro es quedava a instants de cantar el 0-2 després de protagonitzar una bona diagonal, recepcionar una assistència de Cirio i trobar-se amb el tall providencial de Barón (enorme partit de l'exHospi avui) per salvar la gairebé sentència (60'). Per banda local, només Pere Tarradellas, també força bulliciós, posava l'ai al cor a l'afició hospitalenca amb un xut des del vèrtex de la gran que s'estavellava a la xarxa lateral després de picar en un defensa visitant (68'). 

Alsina va posar tota la carn a la graella amb l'entrada d'Albert Virgili i de Pedrito; l'ex del Málaga va portar molt de perill per banda dreta i va ser l'autor de la gran ocasió pels locals per empatar el partit. Abans, però, tots dos equips havien tingut també les seves opcions: Craviotto era més ràpid que Virgili quan l'ex del Nàstic es disposava a finiquitar un embolic dins l'àrea riberenca (75'); un minut després, David Prats tampoc encertava a culminar una contra de l'Hospi amb un xut que es perdia, desviar, a l'esquerre de Wilfred. Vinyals donaria entrada a Aday i a Manel Gómez, primer, i a Manel Viale per perdre temps i defensar el joc per alt al temps de descompte. Va ser en aquest rush final que Pedrito Pareja va tenir una ocasió immillorable pels locals: ràpida cursa en banda dreta, marxant de tots els rivals i canonada sense pensar-s'ho que obligava Craviotto, de nou sobre la botzina, a fer l'aturada del partit (89') per assegurar el triomf i fer possible que el somni de la Copa del Rei sigui ja una realitat. I que pels més agosarats un altre somni, el de l'Europa League, segueixi a hores d'ara latent. Ens ho mereixíem. 

FITXA TÈCNICA 

UE LLAGOSTERA: Wilfred, Barón (Aimar, 81'), Quim Boadas, Óscar Álvarez, Vallho, Tito, Uri, Eloi Amagat, Tarradellas, Marc Mas (Virgili, 64') i Enric Pi (Pedrito, 63'). 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Corominas (Manel Gómez, 83'), Cirio (Aday, 71'), David Haro (Manel Viale, 91'), Pitu i David Prats. 

Gol: 0-1 Lucas Viale (44'). 

Àrbitre: Juan Manuel Bernal Moreno (Comunitat Valenciana. Ha amonestat el local Quim Boadas (84') i el visitant Hammouch (86').

Incidències: partit únic corresponent a la 3a eliminatòria de la Copa del Rei, celebrat al Municipal de Llagostera davant d'uns 1.200 espectadors. Segona visita oficial de l'Hospi a terres llagosterenques. Tarda-nit agradable amb bona temperatura per la pràctica del futbol. José Moragón i Pol Llonch han completat la convocatòria del CE l'Hospitalet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada