Etiquetes

17/9/11

Amunt! | CE L'Hospitalet - CD Dénia (diumenge, 19:00 hores)

El Centre d'Esports l'Hospitalet i el CD Dénia seran, demà diumenge, els encarregats de tancar la 5a jornada del grup 3 de Segona Divisió B. Dos equips en situació similar a la classificació (estan empatats a punts) però els quals ningú espera propers un cop acabi el campionat regular. Dos equips amb estius diferents, amb objectius de preparació gairebé antagònics. Els uns, els locals, ambiciosos, conscients que han de ser a dalt; els altres, els visitants, pacients, saben que primer han de conjuntar una plantilla nova de trinca per, a partir d'aquí, començar a remar i a sumar. Els extrems es toquen demà a l'Estadi, a partir de les 7, però ja no n'hi haurà prou amb la imatge, amb el bon futbol i les bones sensacions; tampoc amb el bon regust que fins ara deixa la Copa del Rei i amb l'il·lusionant partit a Llagostera del 12-O. Demà és hora de guanyar sí o sí, de tornar a sumar de tres en tres i que l'Hospi que tots volem, un Hospi punter, atractiu però efectiu, comenci a espantar els rivals. I no som exigents: som realistes.

El Dénia
Feu una ullada a la plantilla del Dénia 2010-2011 i a la d'aquest any. Si no fos pel nom de l'equip, probablement hi hauria qui pensés que es tracta de dos equips totalment diferents. I de fet, així és: només Iván Vidal, Dani González i Nahuel, així com el míster Nino Lema, segueixen respecte l'equip que va acabar en vuitena posició la passada temporada. De les quatre renovacions, segurament la més important, de llarg, sigui la del tècnic viguès, factor clau pel que respecta a la concepció d'equip que té el Dénia en aquesta Segona B, especialment com a local. Més enllà de les llegendes d'equip dur, rocós, agressiu i demés etiquetes, el que sí cal reconèixer a Lema és la magnífica explotació dels pocs recursos de què disposa any rere any, malgrat comptar amb baixes importants i amb constants reduccions pressupostàries que no han evitat els petits miracles que suposen la salvació dels de la Marina Alta al final de cada temporada (viuran el seu cinquè any consecutiu al futbol de bronze).

La delicada situació econòmica ha acabat afectant l'arribada de jugadors, molts d'ells joves, apostes de futur que han de jugar un rol important en els propers anys al club denienc (Dani Heredia, Ferran, Joel...), però també han arribat jugadors importants, amb experiència a la categoria que són, al cap i a la fi, els qui hauran de treure les castanyes del foc en els moments complicats. Parlem d'Eloi Pomar (Puertollano), Ángel Robles (Roquetas) o Víctor Gomis (Castelló) si mirem a la defensa; de Gallardo (Zamora), Ufarte (Burjassot) o Grégory (UD Logroñés) a la zona ampla del camp, o de l'ex del Castelló, Pau Franch, si parlem de davanters. Curiosament, l'equip destaca en aquest inici de Lliga per les seves bones xifres golejadores: 7 gols en 4 partits en un conjunt construït des de la defensa sobten d'inici, com també ho fan els 6 gols encaixats en aquest inici de lliga, una xifra que 'molesta' Nino Lema, especialment si es converteix en un hàbit.

Després de 4 partits, però, no deixa de ser curiós que havent marcat 5 gols més que l'Hospi (7 del Dénia per 2 dels riberencs) tots dos equips arribin a la cita de demà amb 4 puntets. Tots dos, curiosament, només han sucat com a locals: el Dénia derrotava el Zaragoza B per 3-0 el dia del debut a la Lliga i empatava diumenge passat a dos gols davant el Teruel al Nou Camp. Lluny del seu camp, els de Nino Lema hi han sumat dues derrotes: la primera, de penal, al camp de l'actual líder Reus (1-0); la segona, en una segona meitat boja i plena d'errades defensives, al camp del debutant Lleida Esportiu (3-2). Juanma i Grégory encapçalen, amb dues dianes, la llista de golejadors d'un Dénia. Precisament Juanma és una de les sis baixes que presentarà demà un Dénia que viatjarà el mateix dia del partit, juntament amb les de Juan Carlos, Pifarré, Dani González, Pau Franch i Joel.

Possible 11 inicial del Dénia: Iván Vidal, Víctor Gomis, Eloi Pomar, San José, Robles, Dani González, Grégory, Heredia, Ufarte, Lluís i Rubén Gómez.

L'Hospi
L'actualitat de l'Hospi passava aquesta setmana per tres fronts, cadascun d'una importància diferent de cara al partit d'avui. Dilluns passat feia tot just un any que el CE l'Hospitalet es manté invicte en partit oficial actuant com a local (també amistosos, però això no comptaria). D'ençà que el Benidorm ens guanyés per 0-1 el 12 de setembre de 2010, l'Hospi ha disputat a l'Estadi 19 partits de Lliga i 1 de Copa del Rei amb un balanç de 13 victòries i 7 empats. El segon front, una inversió a mitjà termini, va ser el sorteig d'una Copa del Rei que no va deixar mal regust de boca: l'eliminatòria al camp del Llagostera, tot i les dimensions del terreny de joc, agrada pel tipus de desplaçament tot i les dificultats que comportarà un duel pel qual encara queda gairebé un mes. El tercer front obert, aquest important pel duel de demà, era el de la recuperació de jugadors de les seves respectives lesions.

En aquest sentit, l'únic que té la baixa mèdica és Aday Benítez, que encara en tindrà per uns dies. Ja té l'alta Dani Guillén, al qual la seva inactivitat impedirà ser de la partida davant del Dénia, però sí dimecres vinent en un amistós a porta tancada davant el Barcelona B. En aquesta línia, Vinyals sí que podrà comptar amb Marc Pedraza i amb Manel Gómez, dues recuperacions que arriben en un moment perfecte a causa de la baixa per sanció de Rubén García, expulsat diumenge a Reus. El gran dubte pel partit de demà és el de Manel Viale, que va acabar coix el darrer partit i podria no iniciar el partit vestit de curt; les sensacions en l'entrenament d'avui i el dia de demà dictaran sentència.

Possible 11 inicial de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Manel Gómez, Ángel Sánchez, Corominas, Cirio, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
El canari Heriberto Ramos Rodríguez serà l'àrbitre encarregat de xiular l'encontre entre l'Hospi i el Dénia. Segurament el més fàcil seria demanar referències sobre aquest àrbitre de Las Palmas al Narcís Sala de Sant Andreu després que fos l'encarregat d'assenyalar l'inexistent penal sobre Nolito al partit d'anada per l'ascens entre el Barcelona B i el Sant Andreu i que, a les postres, va posar coll amunt l'eliminatòria als andreuencs. Serà la tercera vegada que xiuli un partit a l'Hospi, després de l'empat a zero davant l'extinta UE Lleida (2006-2007) i de la derrota davant l'Alacant per 1-2 (2005-2006) en un dels partits més llargs de la història de l'Hospi, ja que va ser suspès per la pluja al minut 83 un diumenge de març i es va reprendre un mes després amb la mala fortuna que els alacantins van aconseguir el gol del triomf en aquell minipartit. Aquesta temporada ja ha dirigit l'Écija 1-0 Caravaca, on va mostrar 5 grogues i 1 vermella, xifres bastant en la línia de la temporada passada, amb un promig de 5,2 grogues i 0,7 vermelles en els 10 partits que va dirigir.

Els precedents
Serà tot just la quarta vegada que el Dénia visiti l'Hospitalet en partit oficial. Fins ara les tres visites prèvies (2 en campionat de Lliga de Segona B i una en partit de Copa del Rei) s'han saldat amb dues victòries riberenques i un empat, a zero, el primer dia que riberencs i alacantins es van veure les cares (19a jornada de la temporada 2007-08). Pels altres dos resultats només cal que ens remuntem al curs passat: estrena oficial amb un sofert triomf a la Copa del Rei (2-1), capgirant un 0-1 advers amb un doblet d'Eloi Fontanella al tram final del partit i triomf solvent i aparentment còmode en el marcador a la Lliga (3-0), en un molt bon partit d'un Dénia que va gaudir d'ocasions com per haver pogut marxar a terres alacantines amb un marcador més positiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada