Etiquetes

29/9/11

'Hat Trick Hospi'

Que després de sis partits de Lliga el Centre d'Esports l'Hospitalet hagi marcat únicament tres gols no deixa de ser una dada sorprenent, especialment si fem una ullada a la plantilla i observem els registres en anteriors temporades de bona part de la davanter riberenca, començant per David Prats i acabant per Sergio Cirio, passant per David Corominas, David Haro o els mateixos Marc Pedraza, Aday, Ángel Sánchez i Pitu Comadevall. Tots ells han superat els 10 gols en alguna temporada de la seva trajectòria com a futbolistes, com a mínim. Fins i tot, bona part d'ells han assaborit la glòria en aconseguir un 'Hat trick', allò tan especial per al futbolista de marcar tres gols en un partit. I és en aquesta entrada on repassarem i recordarem els darrers 'hat trick' dels jugadors riberencs: recordar el passat per, esperem, millorar el futur immediat.

David Corominas, triplet 'conejero'
Comencem pel de Vilassar de Mar perquè, a banda de ser el davanter que més temporades porta defensant 'la riberenca', avui és un dia especial per a ell, ja que fa 26 anys; així, esperem que aquestes quatre línies serveixin com a modestíssim regal. 'Coro' porta ja 25 dianes amb l'Hospi repartides en 23 partits (21 saldats amb un gol i dos amb doblet). I és que cal remuntar-nos alguns anys enrere i a un indret ben remot per trobar el darrer triplet de Corominas. Viatgem al 27 de novembre de 2004, al camp de Los Molinos de Teguise. Allà, a centenars de quilòmetres de Catalunya, Corominas defensava la samarreta del filial de la Universidad de Las Palmas a Tercera Divisió; allà, a l'illa de Lanzarote, tres gols de Corominas (8', 12' i 63') van ser decisoris perquè el filial universitari derrotés a domicili el Teguise per 2-4. El bon paper amb el segon equip li va facilitar el debut a Segona B amb l'Universidad 'A' al tram final de Lliga, on va jugar 4 partits i va marcar un gol, al camp del Fuenlabrada. Amb aquest triplet, Teguise i Amposta, amb tres gols encaixats, es converteixen en les víctimes més rendibles de Coro, que també va clavar tres gols a Biel Ribas el 18 de novembre de 2001 en un Barcelona B 5-2 Espanyol B de Lliga Nacional Juvenil; el primer, quart i cinquè gols dels blaugranes van ser obra del maresmenc. Serà qüestió d'esperar que arribi l'onzè mes de l'any, no fos cas que l'instint 'hattricker' de Coro reaparegui per ajudar l'Hospi davant el Sant Andreu, l'Orihuela, el Mestalla o l'Andorra. Imatges: La Opinión de Tenerife i Mundo Deportivo.

David Prats i el seu particular 'Hat Trick Barça'
147 gols des de l'any 1998. Ràpid de dir, d'escriure però ben complicats de marcar. És la increïble xifra anotadora de David Prats Racero, 'Pratigol'. El de Pomar arribava aquest estiu a l'Hospi després de sis inolvidables anys al CF Badalona, club amb el qual anotava 73 gols en campionat de Lliga. D'aquests 73 gols en destacarem tres, els que va aconseguir el 22 de març de 2009 en una històrica golejada que els escapulats van sumar davant el Barcelona B. Un 4-0 contundent, en un Camp del Centenari que presentava una molt bona entrada i en què David Prats va viure una tarda de glòria, al contrari que Rubén Miño, el porter d'un filial que comptava amb jugadors de la talla d'Andreu Fontàs, Nolito, Jeffren o Thiago. Dues dianes ràpides de Pratigol als minut 28 i 31 van encarrilar el triomf pels homes de Bernardo Fuentes. No trigarien els del Barcelonès Nord en sentenciar el partit amb un gol del central Antonio Robles abans del descans. La cirereta arribaria a segons de la fi del partit, amb un penal assenyalat per l'àrbitre Marín Álvarez que David Prats s'encarregaria de transformar (94').

No era el primer hat trick de Prats (esperem que el proper no trigui en arribar). Més llunyà queda un històric triplet a Anoeta, el 15 de desembre de 2001. Amb el de Pomar defensant la samarreta del CE Mataró, l'equip de Joan Vilà se situava en zona de play-off d'ascens a Segona A després de derrotar la Real Sociedad B dels Labaka, Mikel Alonso, Aramburu o Fernando Llorente per 2-3. El partit, que s'havia posat molt de cara pels maresmencs (que haurien pogut golejar) es va acabar complicant al final amb dues dianes d'Ugarte que posaven emoció després del triplet aconseguit per David Prats amb els seus gols als minuts 16, 40 i 66, minut en què va arribar, de penal, el darrer gol de la tarda.

Sergio Cirio, tres a Benavent
Fa gairebé tres anys. El dia de l'efemèride serà especial per a l'Hospi, que disputarà a Llagostera el partit de tercera ronda de la Copa del Rei. Un dia abans, però de l'any 2009, Sergio Cirio tancava una excepcional actuació amb l'AE Prat davant del FC Benavent. Aquell 11 d'octubre i de la mà de Manolo Márquez, Cirio en particular i el Prat en general començaven a cimentar una temporada històrica amb aquell 4-1 davant de l'equip del Segrià. Tot va canviar abans del descans, quan l'actual jugador de l'Hospi va obrir el marcador amb un gol des de la frontal de l'àrea (42') i, tres minuts després, els lleidatans es quedaven amb 10 homes. Al segon temps, Jaime va ampliar el marcador pels pratencs i, tot i que Xavi Gràcia reduïria distàncies als 69 minuts, Sergio Cirio s'encarregaria de tancar el marcador a les acaballes del partit amb un gol de penal al minut 87 i amb el tercer gol del seu compte particular just al minut 90 de partit. Van ser tres dels 24 gols que Cirio va aconseguir amb el Prat aquella temporada 2009/2010 i que li van valer per alçar-se amb el trofeu honorífic de màxim golejador del grup 5 de Tercera per davant de Jordi Martínez, aleshores a l'Hospi i del francès Julien Hornuss, jugador del Palamós.

Marc Pedraza, triplet amb Espanya
17 minuts. Aquest és el temps que va necessitar Marc Pedraza per aconseguir un hat trick amb 'la Rojita', tal i com alguns mitjans estatals defineixen les seleccions espanyoles inferiors. Per recordar-ho hem de marxar al departament francès d'Indre-et-Loire, a la localitat de Saint-Cyr-sur Loire, a tocar de Tours. Allà, un 9 de maig de 2004 Marc Pedraza va fer gala de la seva qualitat i va destrossar la selecció sots-17 d'Irlanda del Nord amb un clarificador 4-1, quatre gols amb una important participació del català, autor dels tres primers gols d'un compte, l'espanyol, que va tancar Diego Capel. El porter nordirlandès, Carson, deuria somiar amb Marc aquella nit; com dèiem, va fer-ne prou amb disset minuts (els que van del 29 al 46, descans a banda) per situar Espanya amb un 3-0 a favor: després de diverses ocasions, una contra dels espanyols va rematar-la a plaer Pedraza per obrir el marcador. Més bonic va ser el segon gol, als 41 minuts, quan Marc Pedraza rematava de cap, des del punt de penal, una centrada des de la banda esquerra de Marcos. El tercer i 'sentenciador' gol espanyol arribaria al primer minut de la represa, amb un xut ras i sec des de l'interior de la gran davant del qual Carson no hi podria fer res. Imatges: Mundo Deportivo.