Etiquetes

4/9/11

Tres punts soferts | CE L'Hospitalet 1-0 Real Zaragoza B

Diuen alguns entrenadors que quan no pots guanyar el millor que pots fer és no perdre. Si reformulem aquesta màxima al partit d’aquest vespre, podríem dir que si no pots jugar del tot bé el millor, si més no, és tractar de sumar tres punts i esperar que vinguin dies millors. No ha estat un partit desastrós, però l’Hospi ha derrotat un ja de per sí fluix Zaragoza B per la mínima, per 1-0, gràcies a un altre golàs de Pitu a un quart d’hora del final de l’encontre. Això, amb el filial ‘blanquillo’ jugant amb un home menys des del minut 38 i amb ben poques ocasions per part dels dos bàndols. Si es tractava d’un simple problema d’ansietat, de necessitat de victòria a la Lliga, l’Hospi ja s’ha espolsat la pressió de sobre. Si el problema és més profund, serà qüestió de veure-ho amb el pas dels dies i, especialment, dels partits. De moment, una Copa dimecres servirà per seguir rodant l’equip en un inici de temporada més atapeït del que acostuma a ser habitual.

Condicionat novament per les baixes, Vinyals ha optat per donar continuïtat en l’onze inicial a David Corominas i a Peque, així com Iván Hammouch a l’eix de la defensa. També ha disputat tot el partit David Haro, que dimecres a Manacor va substituir el lesionat Aday. Tot, finalment, per presenciar una primera part realment fluix de tots dos equips. I és que l’única ocasió més o menys clara dels riberencs ha estat al minut 8 amb una combinació entre els dos millors riberencs de la tarda, Peque i Haro, que ha acabat amb una jugada individual de l’extrem vallesà i un xut que un defensa ha acabat traient a córner. No és que els saragossans hagin creat massa més perill, però els dos xuts llunyans de Diego Estrada els ha acabat aturant Craviotto (19’ i 37’). Un minut després ha arribat la jugada que marcaria la resta del partit, ja que quan David Haro marxava sol el lateral visitant Fornies el travava de forma barroera per darrera i el col•legiat canari del partit li mostrava la targeta vermella directa. Quarta expulsió en tres jornades pels d’Esnáider i 52 minuts (com a mínim) de patiment per davant. Tot un món.

Sense canvis a la segona meitat, tots dos equips han saltat al camp amb les cartes cap amunt: l’Hospi, tot i no tenir el dia pel que fa a la visió de joc, ha sortit disposat a cercar el gol del triomf i ha dominat el partit de forma clara mentre el Zaragoza B confiava a deixar que el rellotge corregués esperant caçar una contra per, fins i tot, endur-se el triomf. Tot i les intencions, el partit ha continuat sent d’aquells de mastegar sorra. Curiosament, dels pocs que ha trencat la monotonia ha estat Albert Vega ‘Peque’, que s’ha marcat una gran jugada individual, retall inclòs, s’ha plantat dins l’àrea gran i ha deixat anar un gran xut amb l’esquerra que s’ha perdut fregant el travesser de Pablo Alcolea (53’). Clara també ha estat l’acció, minuts després, d’un David Haro que ha desbordat el lateral aragonès i ha centrat a l’àrea en una pilota que cap davanter de l’Hospi ha estat capaç d’enviar al fons de la xarxa (62’).

Han entrat Ángel Sánchez en el lloc de Rubén per donar més potencial atacant a l’Hospi, Corominas i Peque també s’han associat perquè el de Vilassar arribés a línia de fons i gairebé sense angle enviés la pilota al lateral de la xarxa de la meta visitant (67’). Però ha hagut de ser Pitu, un altre cop, qui ha hagut d’obrir la llauna amb un altre golàs, en recollir una pilota morta a la frontal de l’àrea, engaltar-la sense pensar-s’ho duies vegades i clavar la pilota lluny de l’abast d’Alcolea que, tot sigui dit, estava un xic avançat (75’). D’aquí al final, la psicosi dels darrers minuts ha tornat a sobrevolar l’Estadi: l’ha tinguda el Zaragoza B amb un xut de Matute que ha marxat llepant el pal de la porteria de Craviotto, però ni Coro (82’) ni David Haro (93’) han estat capaços de tancar el partit amb dues ràpides contres que han acabat desprofitant. Amb més suspens que patiment real, Jiménez González xiulava la fi del partit, un final que certificaven el primer triomf de l’Hospi a la Lliga. D’alguna manera es comença.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Moussa, Manel Viale (Castaño, 72'), Hammouch, Rubén García (Ángel Sánchez, 63'), David Haro, Corominas (Pol Llonch, 83'), David Prats, Pitu i Cirio.

REAL ZARAGOZA B: Alcolea, Roy, Forniès, Ramiro, Sergi, Marcelo, Nierga (Matas, 83'), Kevin (Matute, 56'), Ortí (Brian, 72') Estrada i Joel.

Gols: 1-0 Pitu (75').

Àrbitre: Rubén Jiménez González (Las Palmas). Ha amonestat els locals Cirio (35'), Rubén García (55'), Hammouch (61'), Pol Llonch (85') i Moussa (89'), i els visitants Marcelo (19'), Ramiro (31'), Nierga (61'). Ha expulsat amb vermella directa el visitant Forniès (38').

Incidències: partit de la 3a jornada de la Lliga del grup 3 de Segona B, jugat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 350 espectadors. Tarda agradable, amb força sol, bona per la pràctica del futbol. Primer triomf a la Lliga dels riberencs, que dimecres rebran el Leganés a la Copa del Rei (19:00 hores). Els de Miguel Álvarez han empatat a casa amb la RSD Alcalá (1-1) i sumen 5 punts al campionat. Han completat la convocatòria riberenca Toni Vela i Moragón.