Etiquetes

1/10/11

Rival nou, repte de sempre | Club Lleida Esportiu - CE L'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

El calendari, juganer i atzarós com gairebé sempre va designar que el Centre d'Esports l'Hospitalet s'enfrontés de forma gairebé consecutiva als tres equips que aquesta temporada s'estrenen al grup 3 de Segona B. Dos d'ells, Lleida Esportiu i Huracán de Valencia han estat fundats a més aquest mateix any, un factor que converteix la cita de demà al Camp d'Esports de Lleida en un debut en tota regla per molt que alguns vulguin pintar la història per amagar tot el que ha succeït a la Terra Ferma aquest estiu. Per això, no us estranyeu si avui (i la setmana vinent) no trobeu l'apartat 'Els precedents' a la prèvia. Primer partit entre tots dos equips (curiosament el darrer encontre de l'extinta Unió Esportiva Lleida va ser a l'Hospitalet) però el mateix repte de sempre per un Hospi que tractarà de deixar enrere el mal inici de Lliga com a visitant, ja que ha perdut els tres partits disputats lluny de l'Estadi i, a més, sense haver estat capaç de marcar cap gol. A Lleida l'espera l'equip més golejador del grup... i el més golejat. Que ells facin el que vulguin; nosaltres, a cercar el que volem: guanyar.

El Lleida Esportiu
Hereu de la Unió Esportiva de Lleida, el Club Lleida Esportiu manté el mateix escut, himne, colors i equipació que la UE i, fins i tot, manté la plaça a Segona B tot i ser una entitat diferent. El més flagrant, segurament, són els 28 milions de deute que arrossegava l'anterior club i que, per art de màgia, s'han perdut en un espai ulterior que ningú sabria trobar. És a dir, futbol el que se'n diu futbol, ben poquet. Fins i tot la plantilla presenta similituds començant per la banqueta que 'seguirà ocupant' Emili Vicente. El tècnic de la Seu compta amb 9 jugadors que l'any passat eren a la Unió Esportiva, com ara els exHospi Asier Eizaguirre i David Giménez, o jugadors importants com són Jaume Delgado, Jesús Imaz o els germans Bosch. S'hi han afegit jugadors amb experiència al futbol de bronze com el porter Víctor Ibáñez, Jaume Sobregrau, Méndez Canario o Javi Ballesteros; una mostra més que tot i l'estiu mogut viscut a Lleida, els blaus no han tingut problemes de cap tipus per conformar una plantilla amb aspiracions clares de play-off d'ascens (per molt que es parli de permanència).

Poc a poc, el Lleida ha anat ajustant paràmetres com ara el nivell defensiu, molt fluix a l'inici de temporada. De fet, els de Vicente són l'equip més golejat del grup amb 11 dianes rebudes (8 en els tres primers partits). Fins i tot l'Andorra va clavar-li tres gols en el partit de Copa del Rei del passat setembre. El partit contra el Teruel de fa dues setmanes va ser el primer en què els lleidatans van mantenir la porteria a zero. Amb 10 punts en 7 jornades i després de perdre a Maó al temps de descompte, els lleidatans encaren la cita de demà en sisena posició, a només un punt del quart classificat i amb l'ànim d'enllaçar el tercer triomf consecutiu com a locals. Per aquest objectiu Emili Vicente no podrà comptar amb el concurs dels lesionats Jorge Giménez, Dani Pujol i Juanma Hernández. Per la seva banda, el davanter basc Asier Eizaguirre no s'ha entrenat amb normalitat per culpa d'unes molèsties i podria ser dubte de darrera hora.

Possible onze del Lleida Esportiu:
Víctor Ibáñez, Jerson, Verdú, Sobregrau, Pau, Miki Massana, Méndez Canario, Jaume Delgado, Jesús Imaz, Ballesteros i Asier Eizaguirre.

L'Hospi
La derrota a Terol va obrir diversos debats, alguns més encesos que d'altres, entre l'afició de l'Hospi. La qüestió és que els riberencs no acaben d'arrencar quan juguen a domicili i encara no saben què és puntuar lluny de l'Estadi després d'haver disputat nou punts en joc. Tot i les bones sensacions pel que fa al joc en alguns moments del partit, les tres ocasions (clares, però tres) per encontre no han estat suficients per trencar la mala ratxa a domicili. A més, l'equip també haurà de seguir millorant en les jugades a pilota aturada i haurà de tractar de neutralitzar el joc directe dels rivals que tan de mal fa a la rereguarda riberenca. De fet, davant del Lleida Esportiu el joc aeri jugarà un rol important amb homes com Verdú, Asier o els germans Bosch: centímetres d'alçada per posar en més d'un compromís als homes de Jordi Vinyals.

La bona notícia pel tècnic de Cardedeu serà que podrà comptar amb els 21 integrants del primer equip per primera vegada en el que portem de temporada, un cop que Albert Vega ' Peque' ja ha complert el seu partit de sanció després de ser expulsat davant del Dénia i que Manel Viale i Aday Benítez ja disposen de l'alta mèdica després de les lesions que els han apartat dels terrenys de joc unes quantes setmanes. Veurem, també, si Dani Guillén pot entrar a la convocatòria per viatjar a Lleida. L'equip marxarà en autocar demà al matí, dinarà a la capital de la Terra Ferma per afrontar a partir de les 5 de la tarda (en directe per Ràdio l'Hospitalet i per Esport3) el duel davant el Lleida Esportiu.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Ángel Sánchez, Corominas, Cirio, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
L'aragonès Sergio Usón Rosel, auxiliat per David Alejandro Giménez Blasco i Rafael Aranda Viñas, serà l'encarregat de dirigir aquest Lleida Esportiu - CE L'Hospitalet. Serà el tercer partit que l'àrbitre aragonès, que tot just viu la seva tercera temporada com a col·legiat de Segona B, dirigeixi a l'Hospi després del partit jugat a Gandia el passat mes de febrer i en què Usón Rosel va convertir-se en protagonista per culpa de la seva lesió i de l'Hospi 0-0 UE Lleida de la darrera jornada del passat campionat.. Aquest curs, Usón Rosel només ha dirigit un partit, el que a la segona jornada de Lliga va enfrontar el Reus i el Dénia. Rosel va mostrar 4 grogues i va assenyalar un penal que acabaria donant el triomf als roig-i-negres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada