Etiquetes

3/12/11

No val a badar | CE l'Hospitalet - Sporting Mahonés (diumenge, 12:00 hores)

Un partit enganyós, un partit trampa. La visita de l'Sporting Mahonés a l'Estadi demà a partir de les 12 té bona part d'ingredients per preveure un partit més complicat del que a priori pugui semblar. L'empat contra el Mestalla i la derrota a Andorra ha fet perdre a l'Hospi bona part del coixí de punts que tenia respecte els seus perseguidors tot i seguir instal·lat a la zona noble de la Lliga. En plena fase de descompressió després del punt àlgid que va suposar la setmana del partit de Copa, l'Hospi necessita tornar a recuperar sensacions i ritme de treball per arribar a Nadal en les millors condicions possibles. Tot això, en una setmana marcada pels esdeveniments relacionats amb el tancament dels mitjans de comunicació públics de l'Hospitalet per part de l'Ajuntament i amb tot el que això suposa. Des del Blog, insistim en el suport a tota la plantilla de treballadors de la Ràdio i Televisió de l'Hospitalet i deixant clara l'oposició a la mesura presa per Núria Marín, més enllà d'unes formes i d'un estil allunyats del que el seu partit ha pregonant arreu de l'Estat espanyol d'ençà que es va fundar.

L'Sporting Mahonés
Allò del circ i dels nans. Mesos sense cobrar: mensualitats pendents de cobrament que van acumulant-se mentre un grup important de jugadors de l'Sporting, aquells que no són de l'illa, pateixen de valent per arribar a final de mes i fer front als pagaments pertinents. Un equip amb un entrenador d'urgència, Mati Borsot; el director esportiu de l'Sporting va fer-se càrrec de l'equip abans del viatge a Dénia i després de la dimissió d'un Lluís Elcacho fart de les promeses incomplertes de Paco Segarra, president de l'entitat menorquina i gran culpable de la situació actual. Panorama negre? Doncs encara podia ser pitjor: situació esportiva complicada i un cert punt de desgràcia acompanyen els maonesos, que diumenge passat van veure com el Teruel li arrabassava la victòria al temps de descompte (1-1) i deixava l'equip anclat en zona de descens.

El rendiment de l'equip aquest curs anava condicionat ja des de l'estiu a la situació extraesportiva de l'entitat. Bon equip, bones adquisicions tot i que la plantilla està mancada d'algun referent atacant més clar (Arkaitz és la referència en un equip que també compta amb el jove Ignasi Dalmedo i amb Lamin, gairebé inèdit) però rendiment fluix lluny de Bintaufa: 1 punt de 21 possibles fruit de l'empat a zero al camp del Mallorca B és el trist balanç de l'Sporting a domicili, un conjunt que ha sortit escaldat d'Oriola (4-0), d'Andorra (3-1), de l'Estadi Balear (3-0) i de Dénia (4-1). Més factors de desconfiança que incideixen en la preocupant situació dels maonesos, que compten a la seva plantilla amb dos exjugadors de l'Hospi com són Biel Medina i Raúl Capó, que possiblement siguin a l'onze titular demà al migdia; a més, el porter titular, Oliver Sánchez, també és de l'Hospitalet i fins la temporada passada estava enrolat al futbol base del FC Can Buxeres.

L'Sporting Mahonés, que ja es troba a terres catalanes, ha desplaçat els únics 16 jugadors que té disponibles si descartem els sancionats i els lesionats. Tal i com informava ahir la web del club menorquí, el defensa Jeroni és baixa després de la seva expulsió diumenge passat davant el Teruel, mentre que cinc jugadors (Iray, Dani Camacho, Adrien Goñi, Lamin i Berto Vaquero són baixa per lesió o malaltia, cas del canari Iray Barreto, un dels veterans de l'equip). Així, Matias Borsot disposarà un onze de circumstàncies sobre la gespa artificial de l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet i conscient de la dificultat de puntuar-hi tot i viatjar amb l'ànim de complicar la vida a l'Hospi i d'aprofitar alguna jugada aïllada per sucar a la nostra Ciutat.

Possible alineació de l'Sporting Mahonés: Oliver, Barreda, David Sánchez, Raúl Capó, Biel Medina, Genís, Nacho del Moral, Moyano, Berto Vaquero, Ton Alcover i Toni Corbella.

L'Hospi
Tornar a recuperar sensacions. Tornar a degustar el sabor de la victòria. I d'una vegada per totes, aconseguir un triomf solvent a l'Estadi per primera vegada a la temporada. Podríen ser, són de fet, alguns dels objectius immediats per l'Hospi de cara al duel de demà davant l'Sporting Mahonés. Un partit trampa des del moment en què la diferència a la classificació entre tots dos equips i la precària situació extraesportiva que travessa l'entitat menorquina fan que qualsevol resultat que no reculli una victòria de l'Hospi es pugui considerar una autèntica sorpresa. Res més lluny de la realitat, els de Vinyals hauran de plasmar al terreny de joc la seva teòrica superioritat per seguir en segona posició i superar la trentena de punts.

La gran incògnita resideix, més que mai, en l'onze inicial que el tècnic de Cardedeu pugui presentar demà. Després que Haro i Corominas fossin els principals damnificats després de l'empat amb el València Mestalla i que l'equip demostrés una certa manca de continuïtat diumenge a Andorra tot i l'entrada inicial d'Aday i de Marc Pedraza, l'alineació pel partit de demà podria comportar novetats com, per exemple, l'entrada d'un Ángel Sánchez que no és titular a la Lliga des de la 5a jornada. La plantilla riberenca es troba en bones condicions i sembla que l'únic nom a descartar és el de Sergio Castaño, que tot i entrenar amb els companys al llarg de la setmana està mancat de ritme. Per la seva banda, tot i arrossegar alguna molèstia, Marc Pedraza també podria ser de la partida.

Possible alineació de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Ángel Sánchez, Cirio, David Haro, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
El matx entre l'Hospitalet i l'Sporting Mahonés serà dirigit pel col·legiat de Las Palmas Juan Luís Pulido Santana, que estarà assistit a les bandes pels també canaris Carlos Alberto Álvarez Liria i el germà de l'àrbitre principal, Alexis Carlos Pulido Santana. Serà la quarta vegada a la història que Pulido Santana xiuli un partit del CE L'Hospitalet, amb un balanç que es manté equilibrat fins el moment: un empat (1-1 amb el Benidorm a l'Estadi la temporada 2007-08), una derrota (2-0 al camp de l'Espanyol B el mes de gener de 2007) i triomf el passat curs a Son Bibiloni davant el Mallorca B (0-2). Aquesta temporada Pulido Santana ja ha dirigit 5 partits amb un balanç de dues victòries locals, un empat i dos triomfs visitants: promig força alt de grogues (7,2 per partit) i 5 expulsions en els 5 partits xiulats; per si això no fos poc, ja té alguna que altra polèmica guanyada: fins i tot Manolo Márquez va criticar la seva actuació després que l'Orihuela guanyés al Centenari per 1-2 el passat mes d'octubre.

Els precedents
En contra del que pugui semblar, Hospi i Sporting no s'han enfrontat sempre a Segona Divisió B. De fet, els menorquins tornaven a la categoria de bronze del futbol espanyol fa tres temporades, després de 18 anys sense fer-ho. En aquest període, però, riberencs i maonesos s'havien vist les cares al play-off d'ascens a Segona Divisió B, el juny de 2005. Després del complicat partit d'anada a Bintaufa (2-2), els de Ramon Moya van derrotar l'Sporting a la tornada gràcies als gols de Toni Mora (18'), Dani Cobo (31') i Paco Valera (73'), que feien estèril el 2-1, obra de Juan Pablo (45'). En total, Hospi i Sporting s'han vist les cares fins a 10 vegades en terres catalanes amb un balanç ben favorable als hospitalencs: 8 victòries, 1 empat i 1 només 1 victòria balear (1-3, temporada 1989-1990). Els dos primers precedents, curiosament, són de lliga a Tercera Divisió, quan els equips balears i catalans compartien grup i la Segona B encara no s'havia creat. El darrer enfrontament, l'any passat, es va saldar amb el triomf de l'Hospi per la mínima, 2-1 gràcies als gols de David Corominas i de Christian Alfonso.

2011-2012 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 2-1 Sporting Mahonés
2004-2005 - Play-off d'ascens a 2a B - L'Hospitalet 3-1 Sporting Mahonés
1992-1993 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 2-1 Sporting Mahonés
1991-1992 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 2-0 Sporting Mahonés
1990-1991 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 3-0 Sporting Mahonés
1989-1990 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-3 Sporting Mahonés
1988-1989 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-1 Sporting Mahonés
1987-1988 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 3-0 Sporting Mahonés
1978-1979 - Tercera Divisió - L'Hospitalet 2-0 Sporting Mahonés
1977-1978 - Tercera Divisió - L'Hospitalet 3-0 Sporting Mahonés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada