Etiquetes

15/1/12

Desfeta a Palma | RCD Mallorca B 3-1 CE l'Hospitalet

Coses del futbol. A vegades, vistos i reflexionats els partits, un no sap ben bé què ha fallat perquè la diferència entre tots dos equips sigui la que mostra el marcador final. Avui a Palma, l'Hospi no ha estat massa més inferior que el Mallorca B, però ha demostrat una manca de definició en les jugades atacants que ha aprofitat el filial, molt més efectiu i directe. L'estil ha estat el mateix de sempre, tocar, moure la pilota, tractar d'obrir espais... però aquest estil requereix de definició, d'un punt final que permeti trobar una raó de ser a aquest tipus de joc que barreja estètica i aprofitament. A més, l'entramat defensiu ha sofert la pressió i la joventut d'un Mallorca B que, com a l'anada, ha mostrat una grata impressió i ha justificat el perquè de la seva situació a la taula classificatòria. Amb tot, la millor notícia del matí ha estat el debut de Pedro Bilbao, que amb menys d'un quart d'hora sobre el camp n'ha tingut prou per ser un dels millors de l'equip. Amb l'Atlètic a 8 punts i l'Orihuela a 3, el retorn a l'Estadi contra el Badalona haurà de servir per tornar al camí de la victòria després d'aquest, esperem, simple accident.

Un Hospi que ha saltat a l'acceptable gespa de Son Bibiloni amb un onze marcat per les baixes: Sergio Castaño ha ocupat el lloc de Manel Viale a l'eix de la defensa, mentre que Manel Gómez i Marc Pedraza substituïen Rubén García i David Haro. Un inici de partit que ens ha deixat un Hospi tocador i sensiblement còmode fins que arribava a la línia de tres quarts del seu atac i es trobava amb la ben muntada defensa mallorquinista. Per contra, el filial buscava sorprendre a la contra buscant la punta de velocitat d'homes com Álvaro, Xisco o Aridai, que han dut de corcoll la defensa de l'Hospi. En una d'aquestes accions, Xisco encetava el marcador en rebre una passada a l'interior de l'àrea i definir de forma magistral sense que Craviotto hi pogués fer res (15'). Abans, els del Nano Soler ja havien avisat amb dues ocasions d'Álvaro (7') i de Nico (14'), després d'una bona acció col·lectiva, que Craviotto havia hagut de resoldre enviant a córner i blocant, respectivament.

A l'Hospi li costava entrar al ritme del partit tot i mostrar-se còmode amb la possessió; els problemes venien amb les pèrdues de pilota, per errades pròpies o alienes: Álvaro veuria com un xut seu s'estavellava al travesser després de picar en un defensa, i instants més tard, Aridai tenia de nou el segon al minut 37 amb una rematada que Craviotto enviava a córner després d'una clara falta sobre Hammouch en la recuperació de la pilota. Era l'antesala dels millors minuts d'un Hospi que apretaria al tram final del primer temps: Pitu deixava anar una gardela des de la frontal que marxava per sobre del travesser (44') en la millor ocasió riberenca, superant xuts sense majors conseqüències de David Prats (26') i Aday (27').

La segona meitat va començar encara pitjor, amb un segon gol que va deixar tocat l'Hospi. Un cop més, ràpida jugada en atac del filia, Álvaro que es planta sol davant d'una mala sortida de Craviotto i gran resolució per baix del '10' del Mallorqueta (48'). L'entrada de Corominas per Manel va donar una mica més de presència en atac a l'Hospi, tot i que l'entrada del maresmenc coincidiria en temps amb el tercer i darrer gol dels balears: centrada a punt de penal, rematada franca al pal de Xisco i rebuig que cau als peus del mateix jugador que, aleshores sí, no perdonava (59'). Amb més de mitja hora per davant i el filial, com és lògic, jugant amb el marcador a favor, l'Hospi va anar avançant metres coincidint amb el conformisme del Mallorca B, que esperava a alguna perillosa contra per ampliar la diferència. En una d'aquestes, Aridai hauria pogut situar el 4-0 al marcador, però entre Craviotto i la defensa riberenca acabarien enviant la pilota a córner (66').

Al tram final, amb l'Hospi com a clar dominador, va haver-hi temps per les bones notícies. Pedro Bilbao debutava amb el primer equip en substitució d'Ángel Sánchez (77') i en la primera pilota que tocaria, tindria una bona ocasió després d'una passada a l'espai de David Prats que l'extrem del juvenil rematava massa creuada (78'). També Lucas Viale ha gaudit d'una enorme ocasió quan ha rematat de cap un córner botat per Pitu i veia com Felipe treia una mà fantàstica per salvar el gol riberenc (80'). La diana de l'honor, però, arribaria a tres del final; clar penal comès sobre David Corominas, millor amb el pas dels partits, i transformació de David Prats que ja suma nou dianes a la Lliga aquesta temporada (87'). El gol no ha tingut continuïtat, ja que el Mallorca B ha tornat a refredar el partit amb una pèrdua de temps que l'àrbitre, poc lluït aquest migdia, no ha sabut tallar.

FITXA TÈCNICA

RCD MALLORCA B: Felipe, Damià, Víctor, Mateo, Pablo Marí, Uche, Nico Baleani (Sastre, 87'), Aridai (Grasa, 80'), Abdon, Xisco (Páez, 84') i Álvaro.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Manel Gómez (Corominas, 58'), Ángel Sánchez (Pedro Bilbao, 77'), Aday, Marc Pedraza, Pitu i David Prats.

Gols: 1-0 Xisco (15'); 2-0 Álvaro (48'); 3-0 Xisco (58'); 3-1 David Prats (87', penal).

Àrbitre: Vicente Gil Coscolla (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els locals Uche (42') i Mateo (44') i el visitant Dani Guillén (33'). Incidències: partit de la 20a jornada celebrat a Son Bibiloni-Ciutat Esportiva Antonio Asensio davant d'uns 200 espectadors. Presència del president de l'Hospi, Miguel García i del secretari tècnic, Quique Cárcel. Han completat la convocatòria riberenca Moussa, Pol Llonch i José Moragón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada