Etiquetes

5/1/12

Fortins.es / Fortins.cat

Estrenem any però seguim amb la mateixa passió, la passió per l'Hospi tot i que aquest 2012 comenci amb mal peu per la situació dels mitjans de comunicació a la nostra ciutat: sense televisió i amb la ràdio totalment escapçada, amb gairebé serveis mínims que fan que el negre sigui el color més positiu per imaginar el futur de Ràdio l'Hospitalet. En el plànol esportiu, l'Hospi afrontarà dos partits lluny de l'Estadi (la Feixa Llarga per aquells que no es molesten en ser curosos) a Xàtiva i a Mallorca B abans que el 22 de gener rebi el Badalona en el seu fortí, un feu que cap equip ha estat capaç de profanar a la Lliga des del passat 12 de setembre de 2010; és a dir, 16 mesos sense conèixer la derrota com a local (17 victòries i 9 empats). Unes xifres que deixen l'Hospi com un dels millors equips tant a Catalunya com a Espanya en aquest aspecte. En aquesta entrada, farem una repassada als camps 'més' complicats del futbol català i espanyol, almenys d'acord amb la imbatilibitat dels seus titulars.

ESPANYA
Si tenim en compte les categories anomenades nacionals, de Lliga BBVA fins a Tercera Divisió passant per la Lliga Adelante i per la Segona Divisió B podrem comptabilitzar fins a 44 equips que no coneixen la derrota com a locals en el que portem de temporada. Barcelona i Osasuna, a Primera; Almería, a Segona A; Hospi, Coruxo, Tenerife, Cádiz i Cacereño, a Segona B; i fins a 36 equips més (entre ells l'Espanyol B) repartits entre bona part dels grups de Tercera Divisió encara mantenen a zero el seu caseller de derrotes d'ençà que la competició s'iniciés el passat mes d'agost. Hi ha, però, un mèrit afegit en sis d'aquests 44 equips: tenen en comú haver superat l'any 2011 sense haver perdut cap partit com a local, ni aquesta temporada ni en el segon tram de la 2010-2011. A més, dos d'aquests sis equips són catalans (Barcelona i l'Hospitalet).

És el quadre dirigit per Josep Guardiola qui encapçala la classificació imaginària amb gairebé 16 mesos d'imbatibilitat des que l'11 de setembre de 2010 l'Hércules donés la sorpresa al Camp Nou (0-2); des d'aleshores, 24 victòries i 3 únics empats contemplen el fortí en què s'ha convertit el feu de Les Corts. Empatat amb els blaugranes hi ha el Sanluqueño, que com l'Hospi es manté invicte des d'un dia després que els barcelonistes; va ser el 12 de setembre de 2010 que els gaditans van perdre el seu darrer partit al Palmar en un derbi davant el San Fernando (0-2). Des d'aquell dia, 18 victòries i 9 empats pels verdiblancs, que de moment han guanyat els 10 partits de Lliga com a locals aquest curs. 27 partits, un més que un Hospi que no tasta l'amarg sabor de la derrota a l'Estadi des que el Benidorm s'emportés els tres punts (0-1) fruit de la seva única ocasió en tot el partit; amb 26 partits invicte, l'Hospi és a només tres encontres d'igualar la seva marca històrica.

CDA Águilas, Cacereño i Colmenar Viejo completen el sextet de conjunts que no perden als seus estadis des de l'any 2010. Els murcians fa 25 partits (22 victòries i 3 empats) que no perden a l'històric camp del Rubial (Águilas 1-4 Pinatar, 19-09-2010); els extremenys, que com l'Hospi es troben a Segona B, només han guanyat 8 partits al Príncipe Felipe des d'octubre de 2010... però encara no han perdut, ja que 14 dels 22 encontres jugats han acabat en empat (darrera derrota el 24-10-10, 1-2 davant la Universidad de LPGC d'Ángel Sánchez). Tanca la llista d'invictes al llarg de l'any 2011 el Colmenar Viejo madrileny, que d'ençà que el Fuenlabrada golegés (1-4) a l'Alberto Ruiz, encadena ja 19 partits sense perdre-hi (15 victòries i 4 empats). Imatge: Hoy

CATALUNYA
Fins a 134 equips catalans entre Lliga BBVA i Quarta Catalana encara es mantenen invictes als seus camps en aquesta temporada 2011-2012. El cas més curiós és el del filial del Turó Peira (4a Catalana, grup 16), que per problemes al Municipal del Turó encara no hi ha pogut jugar cap partit. D'altres conjunts, com ara la Salle Girona o els filials d'Ibèria, Vila-roja, Solsona i Sabadellenca s'estrenen aquest curs en competició oficial de manera que, a la pràctica, mai a la història han perdut jugant com a locals. En total, un equip de Primera Divisió (Barcelona), un altre de Segona B (Hospi), un de Tercera (Espanyol B), un de Primera Catalana (Rapitenca), 10 de Segona Catalana, 40 de Tercera Catalana i 80 de Quarta Catalana encara no han perdut des de l'inici de temporada, però ben pocs d'aquests conjunts mantenen, com ho fan Barcelona i l'Hospitalet, des de l'any 2010.

I en aquest capítol el Barcelona no és l'expert en la matèria: també hem de destacar que d'entre els 9 equips n'hi ha dos de la nostra ciutat. A banda de l'Hospi, el Santa Eulàlia també fa més de 14 mesos que no perd en el seu nou Municipal (Santa 0-2 Can Vidalet, 31 d'octubre de 2010). El Vallmoll tarragoní (4a Catalana) és l'únic conjunt de la darrera categoria oficial que es manté invicte des de 2010: 14 empats i 2 derrotes des que el Salou B el derrotés per 1 gol a 3 el 12 de desembre. Una setmana després, l'històric Roda de Barà (3a Catalana) perdia per 2-3 amb l'Altafulla; des d'aquell 19 de desembre, els del Tarragonès han sumat 46 de 48 possibles després de 16 partits jugats al seu municipal. Un mes i cinc dies abans, el Cornellà de Terri (3a Catalana) perdia per 3-4 davant el Breda el seu darrer partit a casa: des d'aquell 14 de novembre els del Pla de l'Estany han enllaçat 19 partits sense perdre (13 victòries i 6 empats).

A 3a Catalana, dos equips tarragonins més es mantenen invictes des del mes de setembre: d'una banda l'Escola de Futbol Sant Pere i Sant Pau suma 23 partits sense conèixer la derrota (19 triomfs i 4 empats) des que La Floresta hi guanyés per 0-3 (19-09-10); una setmana abans, el Llorenç del Penedès havia perdut el seu darrer encontre a casa davant el Rocafort (2-3): des d'aquell dia, idèntiques xifres a les del Sant Pere amb 19 victòries i 4 empats. Però sí hi ha algun equip que s'endú tots els mèrits aquest no és cap altre que l'Olímpic de la Garriga. Els vallesans, de la mà del tècnic Andrés Castaño, sumen més de 21 mesos sense perdre al seu Municipal. Cal que ens remuntem al 28 de març de 2010 per trobar la darrera ensopegada, un 0-2 davant el Taradell. Els osonencs van endosar als vallesans la darrera derrota: 28 partits després (22 victòries de l'Oímpic i 6 empats) el Municipal de la Garriga segueix sent el millor exemple de fortí de tot el futbol català de la mà d'un equip que amb 32 punts ocupa la segona posició al grup 5 de Tercera Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada