Etiquetes

8/1/12

Partidàs per estrenar l'any | Olímpic de Xàtiva 0-2 CE l'Hospitalet

Quina millor manera de començar el 2012 guanyant amb solvència al camp d'un dels equips revelació de la Lliga? És el que va fer l'Hospi ahir per la tarda al Camp Murta de Xàtiva, davant d'un Olímpic que es va veure superat en tots els aspectes del joc per un Centre d'Esports l'Hospitalet fidel al seu estil però especialment intens i agressiu: veure l'equip pressionar la sortida de pilota dels centrals locals amb 0-2 al marcador i a manca de 5 minuts diu molt de la mentalitat d'un equip que ha decidit espolsar-se qualsevol fantasma de dubtes de sobre per tornar a eixamplar les diferències respecte al cinquè classificat. Més enllà de la importància dels tres punts, allò més important és la 'netedat' d'un triomf que a tenor de les ocasions podria semblar fins i tot curt. Però com que al futbol es tracta de materialitzar les ocasions, ens hem de quedar amb aquesta lectura i amb que, sorprenentment, no ha calgut patir com gairebé sempre el setge rival a l'àrea de Craviotto. Sens dubte, bones sensacions i bon partit per tancar la primera volta de la Lliga.

Saltava l'Hospi a la gespa artificial del Camp Murta amb pràcticament l'onze que va disputar la primera part de l'amistós contra el Nàstic, amb el canvi d'Ángel Sánchez per Manel Gómez, que un cop més començava el partit des de la banqueta. Inici de partit en què tots dos equips han marcat les cartes: control, possessió i mobilitat per part d'un Hospi que ha mantingut la seva proposta de futbol i joc directe d'un Olímpic que no ha pogut treure rèdit de les jugades a pilota aturada. Tampoc ha ajudat la tarda del seu porter, Francis, insegur en moltes de les accions: dos xuts inicials des de la frontal d'Ángel Sánchez (9') i de Pitu (14') els ha resolt amb més problemes dels esperats. El lateral Kike Alcázar ha respost amb un xut des d'uns 30 metres que s'ha perdut desviar (19'); un miratge, ja que l'Hospi era qui seguia creant perill sobre la porteria xativina: Prats rematava al lateral de la xarxa una bona assistència de Pitu (24') i Aday tornava a fer dubtar Francis amb un bon cacau des de la frontal de la gran (27').

Aquesta acció ha estat l'antesala del 0-1, fruit d'una acció iniciada en línia de tres quarts per Pitu, que obria el joc a la dreta per David Haro, centrada del '7', raseta, al punt de penal i rematada a plaer de David Prats per avançar l'Hospi a Xàtiva (33'). El gol ha fet mal a l'Olímpic, que s'ha vist amb el panorama encara més complicat del que ja pintava. I encara podria haver estat pitjor si una centrada de David Prats l'haguessin encertada a rematar Aday, Viale o Haro (44'). Però també és de justícia reconèixer que després d'un falta picada sense més conseqüències per Sergio Alcolea (36') l'Olímpic s'ha trobat amb 'Sant Craviotto' en la darrera acció abans del descans. Ha estat en una jugada personal de Kike Alcázar, que s'ha endut la pilota a empentes i rodolons, ha disparat i s'ha trobat amb una mà miraculosa, estil porter d'handbol del porter de l'Hospi per mantenir l'avantatge al marcador.

El 0-1 ha marcat la dinàmica de la segona part fins que Ángel Sánchez ha sentenciat el partit (51'). Dos minuts abans, el canari enviava als núvols una bona centrada d'Aday (49'). Els mateixos protagonistes van córrer millor sort al minut 51: gran acció individual d'Ángel Sánchez, combinació amb Aday, passada de la mort al punt de penal i gran definició del grancanari per ampliar distàncies, 0-2. Per si quedava algun dubte que aquest partit se l'enduria l'Hospi, una de les poques accions atacants de l'Olímpic tornaria a fer lluir Craviotto després d'una rematada de cap a boca de canó de l'uruguaià Da Silva (62') que el meta de l'Hospi enviava a córner. Toni Seligrat ha cremat totes les naus i ha arriscat posant tota la carn a la graella, però l'únic que ha aconseguit és que l'Hospi gaudís d'ocasions per sentenciar i golejar en clares contres.

David Prats no resolia una bona recuperació a linia de tres quarts i estavellava la pilota al lateral de la xarxa (74'), però sobretot Pitu, amb una cursa en solitari amb només Francis per davant enviava la pilota fora de forma inexplicable quan el més fàcil era haver cantat el 0-3 (81'). Fins i tot Manel Gómez, en una triple oportunitat al minut 89, hauria pogut marcar, però les intervencions de Francis i de la defensa de l'equip de la Costera han salvat les rematades del 'gladiador' i de Prats, després d'una bona acció inicial de Pedraza. Els cinc minuts de descompte només han aportat una agressió de Sergio Floro, que ha vist la vermella directa (94') i la constatació, en boca de molts, que l'Hospi havia estat el millor equip que ha visitat Camp Murta en el que portem de Lliga. Els elogis, després de guanyar, encara tenen millor regust.

FITXA TÈCNICA

OLÍMPIC DE XÀTIVA: Francis, Rifaterra, Kike Alcázar (Rubén Carreras, 51'), Sergio Heras (Sergio Floro, 64'), Mendoza, Sergio Alcolea, Álex Vaquero, Quintana, Nando Ramon, Fran Moreno (Víctor Fuentes, 58') i Da Silva.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Ángel Sánchez (Manel Gómez, 82'), Aday (Corominas, 86'), David Haro (Marc Pedraza, 64'), Pitu i David Prats.

Gols: 0-1 David Prats (33'); 0-2 Ángel Sánchez (51').

Àrbitre: Diego Sebastián López Martínez (Múrcia). Ha amonestat els locals Kike Alcázar (13'), Rifaterra (71') i Quintana (83') i els visitants Rubén García (16'), Manel Viale (35'), Dani Guillén (39') i Aday (45'). Ha expulsat Sergio Floro amb vermella directa (94').

Incidències: partit corresponent a la 19a jornada del grup tercer de Segona Divisió B, disputat a Camp Murta davant d'uns 800 espectadors. Primer partit en moltes temporades sense la presència de Ràdio i Televisió de l'Hospitalet. A l'Hospi, el porter del juvenil Roger Cabezas i Pol Llonch han completat la convocatòria.