Etiquetes

12/1/12

Som del... Mallorca B

Quart capítol del 'Som de...', avui dedicat al Mallorca B, proper rival de l'Hospi aquest proper diumenge (12:00 hores) a Son Bibiloni, a Palma de Mallorca. L'encarregat d'apropar-nos la realitat del filial mallorquinista i de fer-nos un dibuix de la complicada situació institucional que atravessa l'entitat de Son Moix és el periodista Xisco Díaz, redactor d'esports i informatius a Ràdio Nacional d'Espanya, narrador de partits del RCD Mallorca a l'Iberostar Estadi abans del conflicte amb Mediapro i col·laborador d'RCDM.es, el blog no oficial del Mallorca.

El filial
El Mallorca B ocupa el lloc onzè de la classificació històrica de filials. Creat l’any 1983, gairebé set dècades més tard que fos fundat el Real Mallorca, ha disputat fins ara tretze temporades a la Tercera Divisió, on ha estat campió en sis ocasions. A la Segona B, sense comptar enguany, hi ha jugat catorze vegades. La seva millor classificació va ser un tercer lloc la temporada 98/99, que li va permetre jugar la lligueta d’ascens. Objectiu que va assolir en ser campió del grup conformat també per l’Athletic de Bilbao B, el Cacereño i el Granada. La temporada següent, la 99/00, va perdre la categoria després de finalitzar dinovè en el que ha estat l’únic any en que ha disputat la Segona Divisió A. En l’actualitat, l’equip és novè a la taula, amb 27 punts, a sis dels playoffs. El conjunt balear ha perdut ritme a les tres darreres jornades, on només ha sumat un punt, fet que l’ha allunyat de la zona alta on s’ha mantingut durant gran part del campionat. El cap de setmana passat va caure a Son Bibiloni per un gol a dos contra el Terol. En aquesta jornada, curiosament, els quatre equips balears varen ser derrotats, incloent el líder del grup, l’Atlètic Balears.

La dinàmica de l’equip contrasta amb la de l’any passat, quan el filial mallorquinista va baixar a Tercera Divisió. No va ser fins el mes de juliol quan el club va decidir pagar quasi 400.000 euros per adquirir la plaça del Castelló, que va davallar per problemes econòmics. Un abonament que l’entitat illenca va afrontar tot i haver anunciat públicament a la seva web que no estaba disposat a fer front a aquesta quantitat econòmica. Nanu Soler, exfutbolista d’una interminable llista d’equips- entre ells, el Real Madrid, el Futbol Club Barcelona, l’Espanyol o el propi Mallorca- és el seu entrenador. Com a fitxatges més destacats es troben el porter cedit pel Deportivo de la Coruña, Felipe Ramos, i el davanter uruguaià Ignacio Flores. Tot i això, molts de jugadors han debutat amb el primer equip de la mà de Joaquín Caparrós. És el cas d’Álvaro Giménez, que ja ha marcat a Primera, Abdón Prats, Xisco Muñoz o Biel Company.

La institució
I és que la situació del club mallorquí no és gens fàcil. Actualment està pendent de sortir oficialment del concurs voluntari de creditors en el qual està implicat. Un fet que es pot donar el mes que ve. La crisi econòmica és evident al Mallorca, que haurà de pagar durant una dècada prop de quatre milions d’euros anuals als seus creditors i no generar més deute. Tant és així que un dels seus membres del consell d’administració, Miquel Coca, ha arribat a dir que és preferible que el Mallorca jugui a Segona i no augmenti el deute a que continuï a Primera, però incrementant el seu dèficit.

Però no solament l’aspecte econòmic és preocupant al Mallorca. També l’institucional, amb un clar enfrontament entre els diferents membres de la seva directiva. En part, per la marxa de l’anterior tècnic, Michael Laudrup, que va reconèixer públicament la seva enemistat amb el màxim accionista del club, Llorenç Serra Ferrer. La sortida del danès va ser un dels motius pels quals Miquel Àngel i Rafel Nadal – dos símbols de l’esport balear i espanyol, sobretot el cas del tenista- varen decidir, primer, abandonar el consell d’administració, i després, sortir del Mallorca i vendre les seves accions a Utz Classen. Aquest alemany és un altre dels consellers del club, que aviat es pot fer amb el 20 per cent de l’accionariat si el director general de l’entitat, Pedro Terrassa (clarament enfrontat amb Serra Ferrer) decideix finalment vendre’l també els seus títols. Una situació que, en definitiva, no beneficia per res al primer equip, immers en la lluita per evitar el descens a Segona, però que, de moment, no està tenint massa incidència en el filial. Un filial que ahir dimecres va perdre per 1 gol a 2 davant el Mainz 05, de la Bundeslliga, en partit amistós disputat a la Ciutat Esportiva Antonio Asensio, a Son Bibiloni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada