Etiquetes

14/1/12

Viatjar fins a Mallorca serà... | RCD Mallorca B - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00)

Amb l'equador de la Lliga com un fet consumat, demà a Palma de Mallorca el Centre d'Esports l'Hospitalet arrencarà la segona part del campionat de Lliga regular amb un complicat desplaçament davant d'un rival complicat, el Mallorca B. Vaja, que segurament si no fos complicat ens hauríem de cobrir les esquenes per no resultar prepotents, però el cas del filial mallorquinista és prou evident d'acord amb la trajectòria que està duent a terme en aquest curs 2011-2012. A això hi podem sumar factors trascendentals com les baixes amb què comptaran els riberencs a Son Bibiloni i que obligaran Vinyals a convocar algun Juvenil de l'equip de Lliga Nacional; o també d'altres factors intangibles com la dificultat d'enllaçar dues victòries consecutives a domicili. Sigui com sigui, vèncer a Mallorca implicaria deixar a dotze punts un rival que a hores d'ara podem considerar directe i seguir collant els rivals de la zona alta mentre anem sumant i apropar-nos a l'objectiu dels 60 i escaig punts. Però tot al seu temps, pas a pas.

El Mallorca B
Sorprèn, almenys per un servidor, el bon paper del Mallorca B després dels primers 19 partits de Lliga. I això que el punt sumat en les últimes tres jornades ha allunyat el quadre del 'Nano' Soler de la zona noble de la Lliga. Amb tot, la precarietat amb què l'entitat del Camí dels Reis havia afrontat la compra de plaça a Segona B i la reestructuració d'una plantilla pensada per Tercera Divisió, no han impedit que a dia d'avui el filial ocupi la novena posició amb 27 punts, en una posició ben còmode i assortint de joves jugadors el primer equip, dirigit per Joaquín Caparrós. El punt feble del filial, però, és el seu rendiment a Son Bibiloni, on hi ha sumat només 12 punts de 30 possibles (15 de 27 a domicili). Huracán i Badalona (0-1), Atlètic Balears i Teruel, diumenge passat (1-2) hi han sumat els tres punts, mentre que només el Llagostera, el Mestalla i el Lleida Esportiu hi han caigut derrotats.

Pendents també de la convocatòria de Caparrós pel duel que el primer equip afrontarà demà davant el Real Madrid, Abdon Prats i Dídac, amb 7 i 4 gols respectivament són els màxims golejadors de l'equip de Miquel Soler, tot i que les últimes incorporacions que es van fer a l'estiu, el veneçolà Héctor Páez i l'uruguaià Nacho Flores també estan tenint un paper important al filial; sense anar més lluny el primer obria el marcador davant el Teruel i el segon marcaria el gol davant el Mainz, en l'amistós disputat a Palma dimecres passat (1-2 pels alemanys). En principi Soler comptarà amb Álvaro Giménez segons la seva participació contra el Madrid el dia abans, però en principi no podrà comptar amb el sancionat Dídac (expulsant davant el Teruel) ni amb el camerunès Charlie Took, que ja va ser baixa fa 7 dies per lesió.

Possible onze inicial del Mallorca B: Yeray, Biel Company, Víctor, Mateo, Pablo Marí, Uche, Nico Baleani, Aridai, Flores, Héctor Páez i Álvaro.

L'Hospi
Amb 36 punts després d'una molt bona primera volta, l'Hospi vol tornar de Palma amb 39 punts al sarró, amb la sensació d'haver avançat bona part de feina i, especialment, de seguir amb les bones sensacions que l'equip va mostrar diumenge passat a Xàtiva. Important que l'equip rendeixi al màxim, amb els conceptes ben clars i amb una actitud brutal, siguin quins siguin els 11 jugadors que es troben sobre el camp. Importantíssim per casos com el de demà, quan fins a cinc jugadors siguin baixa per lesió o per sanció la setmana que, justament, Toni Vela deixava l'equip per marxar al Sant Andreu. Tot plegat, la situació provoca que Jordi Vinyals només pugui comptar amb 15 jugadors del primer equip per viatjar a Mallorca, un fet obligarà a incloure un Juvenil a la convocatòria del primer equip.

L'afortunat, amb tota seguretat, serà un Pedro Bilbao, extrem del Lliga Nacional que tot i haver disputat amistosos amb el primer equip mai hi ha anat convocat. Serà una de les novetats en una convocatòria a la qual hi tornarà José Moragón, recuperat de la seva lesió al peu. Per contra, Rubén García i Manel Viale van veure la cinquena groga de la temporada a Xàtiva i es quedaran a l'Hospitalet, mentre que tres homes més seran baixa per lesió; a la ja coneguda de Sergio Cirio s'hi afegeixen les d'Albert Vega 'Peque', que segueix amb molèsties i la de David Haro, amb una elongació muscular al bíceps femoral de la seva cama dreta. El de l'Ametlla del Vallès, però, podrà estar la setmana vinent davant el Badalona. Amb aquest panorama, són faves comptades per Vinyals pel que respecta a l'onze inicial, llevat que provi d'introduir-hi alguna modificació.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Manel Gómez, Ángel Sánchez, Aday, Corominas, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
El valencià Vicente Gil Coscolla serà l'encarregat de dirigir aquest Mallorca B-Hospi. Inèdit amb els riberencs, aquest col·legiat estarà acompanyat a les bandes pels companys de Col·legi, Marcos Daniel Saenén Álvarez i Julio Mena Gimeno. De nou, tal com va passar diumenge a Xàtiva, caldrà anar amb compte amb la facilitat per amonestar jugadors: 6,3 grogues de mitjana i 3 expulsions en eles 7 partits que ha dirigit en el que portem de temporada a Segona B (4 victòries locals, 1 empat i dos triomfs visitants). Tanmateix, el valencià ha aconseguit disminuir la sagnia d'amonestacions del curs passat, quan va mostrar més de 10 grogues de promig en els darrers 6 partits, a més d'expulsar un total de 7 jugadors. Per tenir-ho en compte, sens dubte.

Els precedents
El 0-2 ens va deixar la primera victòria de l'Hospi al camp del Mallorca B en tota la seva història. Va ser en la seva vuitena visita al camp del filial mallorquinista, la primera a la Ciutat Esportiva de Son Bibiloni. Abans, ni al Lluís Sitjar ni al Miquel Nadal els riberencs hi havien estat capaços de guanyar. En total, vuit enfrontaments que ens deixen un triomf riberenc, quatre empats i tres victòries mallorquines, amb 7 gols marcats per l'Hospi i 8 pel Mallorca B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada