Etiquetes

5/2/12

Triomf vital | CE l'Hospitalet 1-0 CF Reus Deportiu

Calia. Era necessària. La 23a jornada només podia acabar així. L'Hospi ha derrotat el Reus per 1-0 en un partit importantíssim per seguir a la zona noble de la taula. Victòria clau per allunyar momentàniament un rival directe en la lluita pel play-off el dia que bona part de rivals (tots excepte el Badalona), han punxat. En una tarda freda, l'Hospi ha estat més intens en el global del partit del que ho va estar davant el Badalona o el Zaragoza B, però el golàs (no es pot qualificar de simple gol) de David Prats al pas pel minut 43 de la primera no ha evitat el ja clàssic patiment final. Els reusencs n'han fet prou amb un parell de centrades al punt de penal per posar l'ai al cor de la parròquia riberenca que ha respirat tranquil·la quan Cristian Lixandru assenyalava la fi del partit. Amb 40 puntsm i quatre de marge respecte al quart, l'Hospi ha fet una passa important per ser entre els quatre primers. Amb 15 batalles per davant, però, caldrà seguir treballant de valent però avui ja s'han viscut alguns símptomes que ajuden a ser positiu. Això, i un bon debut de Juan Antonio Osado, que ha dut de corcoll el Reus i ha provocat la rigorosa (per no dir injusta o errònia) expulsió d'Enric Socias.

L'única novetat a l'onze inicial era l'entrada d'Ángel Sánchez en detriment de Pol Llonch, que avui no ha estat ni entre els setze convocats. Un partit que ha començat amb molt de respecte per part de tots dos equips i amb un ensurt per la porteria riberenca, fruit d'un xut llunyà de l'asturià Pablo Álvarez que es perdia per ben poquet a l'esquerra de Craviotto (3'). A poc a poc, l'Hospi ha anat recuperant el control de la pilota i ha guanyat metres amb més facilitat del que ho va fer contra el Badalona fa quinze dies. En aquesta línia, un excel·lent Aday gaudia de la primera ocasió abans de complir el primer quart d'hora, amb un xut sec des de la frontal que blocava Ángel (14'). Una acció individual de Pitu acabava amb un retall cap a fora del migcampista saltenc i un xut creuat que marxava fora plorant, a la dreta d'Àngel (16'). Minuts més tard, era Aday de nou qui provava sort amb un xut des de la frontal que marxava alt després d'un gran control i una bona mitja volta (21').

El Reus s'ha anat esvaïnt amb el pas dels minuts (han tingut molts millors partits els de Castillejo aquest curs) i era l'Hospi qui, sense massa escarafalls, dominava el partit i gaudia de les (poques) ocasions. Jugada assajada al minut 24 a la sortida d'un córner picat per Pitu, llarg, al segon pal i rematada de volea sense deixar caure la pilota de Lucas Viale; el xut del central s'estavellava al lateral dret de la xarxa reusenca (24'). L'opció va obrir uns minuts de "recés" abans de l'obra d'art, del golàs amb què David Prats sumaria el seu desè gol en el que portem de Lliga i que serviria per donar tres punts més a l'Hospi. Bona feina de pressió riberenca a línia de tres quarts, bona recuperació de Rubén García, passada i avanç de metres de Pratigol, que veu avançat Àngel i li clava una vaselina des de la frontal per batre el porter del Reus (43'). De nou: golàs i descans.

A la represa, l'Hospi ha començat amb força, disposat a assolir una sentència que mai no va arribar. L'opció més clara corria a càrrec d'Aday Benítez, molt bulliciós aquesta tarda, que encara es pregunta com Robert Ahufinger ha tret la seva rematada després que Manel Viale pentinés al primer pal un servei de cantonada d'Ángel Sánchez (49'). Per bàndol reusenc, Antonio Trujillo ha estat més dofí que tauró i només ha avisat en un tímid xut des de l'interior de l'àrea gran que Carlos Craviotto solucionava sense majors complicacions (53'). El panorama, negre pels tarragonins, obligava Santi Castillejo a introduir algun canvi: Sergio León i Álvaro entraven en lloc de Trujillo i de Masqué, però era l'Hospi qui seguia acariciant el gol amb el que hauria pogut ser un dels gols tontos de l'any.

Perquè Aday, sempre Aday, pressionava fins a l'extenuació una pilota franca per Àngel que en colpejar la pilota impactava en el cos del davanter riberenc; la pilota, però, marxava llepant el pal dret de la porteria reusenca per sort dels de Castillejo. Vinyals decidia donar una mica de refresc a l'equip i primer donava entrada a Osado, que debutava amb l'Hospi (66') i a Manel Gómez (80'), lluitador i connectant amb l'afició en les poques estones de què gaudeix. Sense Pedraza ni Aday sobre el terreny de joc (no té a veure amb allò de la causa i la conseqüència) l'Hospi no ha gaudit de cap ocasió clara de gol tot i els intents de Pitu des de llarga distància. El Reus, però, acabaria collant l'Hospi a base de centrades i joc directe, però seria Sergio León l'únic capaç d'acariciar l'empat amb una vaselina després d'una sortida un pèl esbojarrada de Craviotto que marxaria fora per ben poc (87'). Aquí, i amb l'expulsió de Socias que forçava Osado (amb falta i groga n'hi hagués hagut prou, segurament) s'acabava el partit i es certificava la dotzena victòria de la temporada pels riberencs.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Marc Pedraza (Osado, 66'), Aday (Manel Gómez, 80'), Ángel Sánchez, Pitu i David Prats.

CF REUS DEPORTIU: Àngel, Edu Vives, Sangrà, Socias, Robert, Durán (Chumbi, 74'), Beñat Alemán, Xavi Marquès, Masqué (Sergio León, 59'), Pablo Álvarez i Trujillo (Álvaro, 59').

Gol: 1-0 David Prats (43').

Àrbitre: Cristian Adrián Lixandru (Aragó). Ha amonestat els locals Lucas Viale (5'), Aday (27') i els visitants Masqué (29'), Sangrà (69'), Yannick (90'). Ha expulsat el reusenc Socias per vermella directa (90').

Incidències: tarda molt freda a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet, amb uns 4ºC a l'inici. Pobra entrada, uns 150 espectadors i presència d'afició reusenca. Partit televisat per Esport3. A l'Hospi, Moragón, Corominas i Castaño han completat la convocatòria.