Etiquetes

31/3/12

Duel d'alçada | CE l'Hospitalet - Orihuela CF (diumenge, 17:00)

Diu la Viquipèdia que la ciutat de l'Hospitalet, l'Ajuntament de la qual s'ha carregat els mitjans de comunicació amb les mateix formes que aquells que també critiquen, és a 8 metres d'alçada sobre el nivell del mar. Això, a la zona baixa, a la zona de Marina. A dalt, a l'anomenat Samontà, el gairebé imperceptible turó de les Planes és un dels sostres de la ciutat (55 metres). Demà, la gent de Marina i també la de Samontà hauran de demostrar a quina alçada estan. La cita futbolística (17:00 hores), sense excuses de futbol de Primera a la vista, té l'Hospi, l'equip més representatiu de la Ciutat, com a principal atractiu. En joc, seguir creient en el play-off d'ascens en un enfrontament davant d'un rival directe, l'Orihuela. I parlant d'excuses: l'entrada, com d'aquí fins a final de temporada serà gratuïta (és a dir, 0 euros). No serà, però, l'únic col·lectiu que hagi de demostrar estar a l'alçada. D'una vegada per totes, els jugadors hauran de combinar bones sensacions i resultat per deixar clar que volen ser a dalt. Ells i un míster, Jordi Vinyals, que després d'una roda de premsa si més no estranya al Narcís Sala haurà de 'reconfirmar' el seu compromís amb aquest projecte. Qui no fallarà serà la fidel afició de l'Hospi, aquells que volem que tots remem junts. O si no...

L'Orihuela
Casualitat o no, la trajectòria dels del Baix Segura en aquesta segona volta és paral·lela a la de l'Hospi. Tots dos han baixat el seu rendiment, especialment pel que fa als resultats. Els oriolans han acabat per acusar la marxa de José María Cases al Cádiz; el seu recanvi, Adien Goñi, no ha donat fins ara la resposta esperada tot i el bon partit realitzat fa sis dies contra el Teruel. Era el primer triomf a Los Arcos en tres mesos i mig, amb 4 victòries (una sense jugar contra el Mahonés), 5 empats i tres derrotes, els de Garitano, com l'Hospi, s'han vist beneficiats per la mediocritat de la resta de rivals. Ara, però, tampoc tenen marge d'error i enceten contra l'Hospi un tram final de Lliga farcit de duels directes. El dubte resideix en la resposta d'una plantilla un xic curta, tot i que aquesta setmana el tècnic de Bergara ha recuperat els sancionats Álex García i Diego. Seguiran sent baixa per lesió Francis i Benja, tot i que la rumorologia fa setmanes que posa en dubte la lesió del capità oriolà. De fons, els problemes econòmics que han posat en dubte el correcte tancament de l'exercici econòmic corresponent a aquesta temporada.

Onze inicial de l'Orihuela: Unai Alba, Álex García, Navarro, Carmelo, Ricardo Cavas, Manrique, Mario Arqués, Óscar Rico, Miguel Ángel, Dani Gómez i Iban Espadas.

L'Hospi
Demà no valen excuses. Més enllà de les diverses interpretacions, amb més o menys lògica, a què està subjecte la classificació, el marge d'errada cada cop és més estret per un Hospi que demà afrontarà el primer dels dos duels directes que li queden d'aquí al final del campionat. Calendari favorable en aquest sentit, sobretot respecte a la resta de competidors, i que provoca que la visita de l'Orihuela a l'Estadi s'afronti com una revàlida per no fer una passa enrere en la lluita per una de les quatre primeres places. No valdra, tampoc, millorar sensacions sense obtenir resultats. El bon joc (per moments) ofert a Sant Andreu s'ha de veure traduït en joc davant d'un conjunt amb una proposta de joc similar a la dels riberencs. Tots, jugadors i tècnics, tenen l'oportunitat (enèssima) de demostrar que volen ser equip de play-off i deixar tocat un rival directe. Amb els dubtes de Peque i Hammouch, tots dos amb molèsties, i de la baixa segura per sanció de Manel Viale (expulsat a Sant Andreu), la novetat és la recuperació d'Ángel Sánchez després de set partits lesionat. Segons la seva evolució, el grancanari (que ahir feia anys) podria entrar a la convocatòria.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Marc Pedraza, Cirio, David Haro, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
Demà a l'Estadi, el col·legiat navarrès Iker Berjano Ariztegui tornarà a dirigir un partit de l'Hospi un any i mig després de la seva estrena amb els riberencs, en un Hospi 3-2 Ontinyent en què els de Miguel Álvarez van capgirar un 0-2 advers en una enorme segona meitat. Assistit a les bandes per Juan José Gómez Giménez i per Eusebio Sáez García (que com a àrbitre principal ha dirigit 7 partits a l'Hospi amb 2 victòries, 4 empats i 1 derrota), Berjano Ariztegui dirigirà el 12è partit en aquest curs. Els onze partits previs s'han saldat amb un balanç igualat de 4 victòries locals, 3 empats i tres triomfs visitants, amb una mitjana de 5,82 grogues per partit i només tres expulsions.

Els precedents
Serà la cinquena visita de l'Orihuela CF a l'Estadi. Abans, i al vell Municipal, havia estat l'Orihuela Deportiva qui s'havia enfrontat a l'Hospi en fins a tres ocasions.

2011-2012 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 3-1 Orihuela CF
Cirio 20', Christian Alfonso 26', Corominas 71' / Florian 54'
2007-2008 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 0-1 Orihuela CF
Iban Espadas 78'
2006-2007 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-0 Orihuela CF
Felipe 71' (penal)
2002-2003 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-0 Orihuela CF
Ollés 38'

2 comentaris:

  1. Dando una vuelta por el mercadillo del Torrente Gornal "LOS PAJARITOS", me he dicho cuanta gente, si toda esta gente supiera que hoy juega el hospitalet y es gratuito y supieran donde esta el campo, con que solo la mitad fueran llenamos hoy el estadio......

    ResponElimina
  2. Que nadie falte esta tarde,

    AFICIONADOS vamos a animar a tope, a presionar al arbitro, aplaudir las buenas acciones de nuestros jugadores....

    JUGADORES, partido para jugar mas con cabeza fria que corazon, como si de un play-off se tratara, no hay prisas, tocar y tocar, super concentracion desde el primer minuto hasta el ultimo, rapidez al contragolpe y no protestar en demasia al arbitro, que luego ya se sabe nos cargamos de tarjetas para esto estamos el publico.

    MISTER con personalidad, y dando buenas instrucciones como siempre,

    AUPA HOSPI, HOY HA DE SER UNA GRAN TARDE PARA NOSOTROS, QUE DIOS NOS AYUDE ¡¡¡¡¡

    ResponElimina