Etiquetes

24/3/12

El darrer derbi | UE Sant Andreu - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00)

Crònica de l'Hospitalet Juvenil 2-1 Prat de Lliga Nacional

L'Hospi afrontarà dintre d'unes hores al Narcís Sala el darrer enfrontament davant d'un conjunt català en el que queda de campionat. Orihuela, Mestalla, Andorra, Ontinyent, Atlètic i Olímpic esperaran a partir de l'1 d'abril. Una dada tan banal com innecessària que serveix com a enèssima excusa per encetar la prèvia d'un partit important davant d'un conjunt sempre complicat sigui quina sigui la seva situació a la Lliga. Un derbi contra el Sant Andreu són paraules majors: desfetes importants però també grans victòries, polèmiques arbitrals, gols al descompte, remuntades en inferioritat,... Els darrers precedents fan presagiar un partit ple d'alternatives entre dos equips que aposten pel bon tracte de la pilota. La diferència: els objectius. Amb els andreuencs necessitats de tornar a sumar els tres punts per esgotar les seves opcions de ser entre els quatre primers, l'Hospi té demà una gran oportunitat de seguir eixamplant l'escletxa amb algun rival despistat. Ingredients per a tots els gustos per una cita imprescindible que té marcat el seu inici a les 12 del migdia a Sant Andreu del Palomar, el barri vell del qual esperem que corri millor sort que no pas els mitjans de comunicació de la nostra ciutat.

El Sant Andreu
En una temporada marcada per la reducció pressupostària, el Sant Andreu ha anat donant tombs entre la decepció i l'esperança de fer-la grossa segons el resultat de torn de cada setmana. Amb una plantilla de més jugadors que no pas noms, la baixa del killer Marcos Jiménez els darrers dos mesos ha estat important pels quadribarrats tot i l'adquisició del punta del Gavà, Édgar Hernández. Amb tot, jugadors com Xavi Jiménez o Marc Martínez han agafat les regnes de l'equip per assegurar virtualment la salvació. La qüestió, si la setmana 'de force' que arrencava contra el Dénia i seguia a Terol, es tancarà amb una victòria contra l'Hospi que permeti recuperar la il·lusió per ser a prop dels primers al tram final de Lliga. Amb 14 dels darrers 18 punts sumats al Narcís Sala, el Sant Andreu rebrà demà l'Hospi sense el concurs del sancionat Nando ni dels lesionats Marcos Jiménez i Melo. Per contra, Piti Belmonte recupera, dos mesos després, un David Llobet que en principi no serà titular, igual que Nakor i Eloi Fontanella, que no van viatjar a Terol per problemes físics.

Possible onze inicial del Sant Andreu: Morales, Fran Grima, Rubén Canelada, Moyano, Dídac, Carroza, Marc Martínez, Xavi Jiménez, Lluís Blanco, Quim Araujo i Édgar.

L'Hospi
Descartar un rival de forma definitiva en la lluita pel play-off. Aquest ha de ser l'objectiu d'un Hospi que demà pot fer un pas importantíssim per aconseguir ser entre els quatre primers a final de Lliga. Dues victòries amb joc irregular davant Manacor i Gandia i un empat de mèrit a Llagostera semblen haver donat ales a un equip que arribarà al Narcís Sala com a segon classificat. A més, la recuperació física de bona part de la plantilla ha de ser un altre punt d'inflexió per seguir creixent en un final de Lliga amb un calendari teòricament favorable respecte al de la majoria de rivals, però que tindrà en Sant Andreu i Orihuela dos rivals de pes per sotmetre a examen les opcions reals d'aquest Hospi. Un Hospi que demà podrà comptar de nou amb Juan Antonio Osado, que ja ha complert la seva sanció. També ho ha fet Iván Hammouch, que serà dubte per molèsties físiques, igual que Peque o que un Ángel Sánchez que tot just torna d'una llarga lesió i encara no estarà al cent per cent. La resta de plantilla, en plenes condicions, estarà a disposició d'un Jordi Vinyals que podrà triar i remenar per dissenyar la convocatòria davant els andreuencs.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Marc Pedraza, Cirio, David Haro, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
Com diria un il·lustre aficionat andreuenc als móns dels fòrums, el 'trio del "pinganillo"' estarà demà encapçalat pel col·legiat grancanari Juan Luís Pulido Santana, un altre il·lustre de la categoria. Sisena temporada per aquest àrbitre de Las Palmas, que demà estarà assistit a les bandes per Carlos Alberto Álvarez Líria (assistent número 1 en el darrer Sant Andreu-Hospi) i Juan Pedro Duque Ferrer, de la mateixa delegació. Serà la cinquena vegada a la història que Pulido Santana xiuli un partit del CE L'Hospitalet, amb un balanç d'un empat (1-1 amb el Benidorm a l'Estadi la temporada 2007-08), una derrota (2-0 al camp de l'Espanyol B el mes de gener de 2007) i dues victòries, el passat curs a Son Bibiloni davant el Mallorca B (0-2) i aquesta mateixa temporada a l'Estadi davant l'Sporting Mahonés per 2-0. Mitjana alta d'amonestacions (7,4 per partit) i 8 expulsions en els 10 partits dirigits aquest curs és el balanç actual de Pulido Santana.

Els precedents
Tot i haver guanyat només 4 vegades al Narcís Sala (el darrer triomf va ser el gener de 2004, amb Rubi a la banqueta i per un contundent 1-4), veure l'Hospi marcar al feu andreuenc no és un fet estrany, ja que ho ha fet en 16 de les 20 ocasions en què ha visitat el Sant Andreu. Quan no marca, l'Hospi ha empatat (0-0 en dues ocasions) o ha perdut per la mínima (1-0).

UE Sant Andreu - CE L'Hospitalet | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 4
Empats: 7
Victòries del Sant Andreu: 9
Gols marcats per l'Hospi: 28
Gols marcats pel Sant Andreu: 37
Resultat més ampli: UE Sant Andreu 5-1 CELH (1995-96, Segona Divisió B).
Darrer precedent: UE Sant Andreu 2-2 CELH (2010-11, Segona Divisió B).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada