Etiquetes

21/3/12

L'hora de la veritat | CE l'Hospitalet - CF Gandia (20:00 hores)

Ens apropem al final del 'cotarro' i el marge per aconseguir els objectius s'estreny al mateix pas que els nervis van creixent. Per si això fos poc, una jornada intersetmanal que provocarà una ració important d'estadis desangelats en horaris intempestius que reduïrà encara més la pobra assistència als camps d'una Segona B maltractada per la bipolaritat futbolística d'aquest país, acabarà per marcar els destins dels 77 equips que resten en competició al futbol de bronze espanyol; dels 19 equips que queden en dança al #2bg3 i, sobretot, marcaran el destí d'un Hospi que no pot tornar a deixar escapar cap més punt de l'Estadi si el proper 14 de maig vol ser entre els 16 aspirants a ascendir a la Lliga Adelante. El client, sempre difícil, serà accessible per la situació en què arriba. Si esportivament el Gandia és el millor dels 4 equips que es 'disputen' 3 places de descens, extraesportivament els de la Safor es troben en una situació caòtica que podria acabar per explotar dijous a l'Assemblea Extraordinària que se celebrarà a Gandia. Sí, no val a refiar-se'n, però si de debò som ambiciosos i creiem en el play-off, algú pensa que podem deixar escapar aquest partit?

El Gandia
Dues victòries, sis empats i quatre derrotes. 16 punts dels darrers 36 possibles. Xifres que fan que el Gandia, lluny de fugir de la zona de 'cremà' (alguna llicència fallera calia permetre), s'hagi desconnectat dels alumnes avantatjats i hagi passat a encapçalar el pilot de 'patidors'. Óscar Fernández no ha millorat les xifres de Medina, però ara mateix té la resposabilitat de controlar el timó d'un vaixell que té en la permanència a Segona B l'única possibilitat de supervivència. O ni això. La greu situació derivada, agreujada amb el 'Cas Muiño' ha provocat una desbandada a Gandia, on els jugadors tenen ara mateix la missió d'aïllar-se de la incertesa per creure en la salvació. El triomf a Saragossa fa tres setmanes va servir per agafar un aire perdut amb l'1 de 9 de les darreres jornades. No hi ajuda, tampoc, una plantilla limitada que poc té a veure amb l'aspirant a l'ascens que havien venut aquells que ara no han trigat ni 5 minuts en abandonar el vaixell. Bones notícies? Sí: Óscar Fernández recuperarà San Julián un cop complert el partit de sanció però no podrà comptar amb el veterà Raúl Garrido, amb el davanter Sergio Piñol, ni amb el porter Gerardo, tots tres lesionats. A més, tal com informava SER Gandia, Verdú i Oumar s'han quedat a Gandia per decisió tècnica. Queda disponible, però, l'arma més perillosa: l'orgull.

Possible onze inicial del Gandia: Dani Vaello, Berna, Aicart, José Ruiz, Romera, San Julián, Loren, Toledo, Dani Fernández, Rafa Belda i Tito.

L'Hospi
El triomf contra el Manacor i el treballat punt a Llagostera, amb inferioritat numèrica inclosa, han de servir per tornar a fer creure a l'Hospi en les seves possibilitats de fer una temporada històrica (per qui les havia perdudes). Sí, el marge de millora és evident i hi ha coses que grinyolen, però la categoria és la que és i la norma diu que és difícil deslliurar-se d'una igualtat que alguns, amb certa part de raó, anomenen mediocritat. Amb tot, amb un 2012 força fluix pel que fa a resultats i sensacions, l'Hospi té demà una oportunitat fantàstica d'eixamplar distàncies respecte a alguns rivals i de dormir en zona de play-off per (sí, llegiu bé) 21a jornada consecutiva. Esperançats, ara que l'equip començarà a recuperar jugadors que han de ser important d'aquí al mes de juny (sí, juny), l'equip ha de començar a encarrilar la classificació pel play-off demà contra el Dénia, el dia que només Ángel Sánchez seguirà a la llista de baixes per lesió. Amb Corominas, Aday i David Prats recuperats (veurem si al 100%), el dubte resideix en si Hammouch i Osado podran jugar, ja que a hores d'ara el Comitè no s'ha reunit per establir les sancions de la passada jornada.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Peque, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Pol Llonch, Aday, David Haro, Pitu i Cirio.

L'àrbitre
Mai el basc Gorka Sagués Oscoz ha dirigit un partit al Centre d'Esports l'Hospitalet en la seva història. Aquest vespre contra el Gandia, s'estrenarà a l'Estadi acompanyat dels seus assistents, els també bascos Aitor Villate Fernández i Iván Haro Marcos. En el que portem de curs Sagués Oscoz ha xiulat nou partits a Segona B amb un balanç de 5 victòries locals, 1 empat i 3 victòries visitants, 5,78 grogues per partit i 9 expulsions (ha mostrat almenys una vermella en set dels nou partits). De propina, va dirigir la segona part del Betis-Real Madrid arran de la lesió d'Iturralde González i va tenir una actuació discutida, com li passa a qualsevol àrbitre quan un dels suposats grans juga un partit. Aquells equips grans que acaben utilitzant arguments d'equip petit.

Els precedents
Serà la novena ocasió que el CF Gandia visiti la ciutat de l'Hospitalet en partit oficial. Fins ara tres de les visites han estat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet (una victòria i dos empats) per cinc al vell Municipal (on el Gandia va sumar el seu únic triomf). La victòria més àmplia, la temporada 2000-2001 (4-1), era el darrer precedent abans que la temporada passada riberencs i gandians tornessin a veure's les cares. Aquell diumenge d'octubre Cristian Gómez igualaria al poc de la represa el gol a la primera meitat del davanter Sergio Floro.

Victòries de l'Hospitalet: 3
Empats: 4
Victòries del Gandia: 1
Gols marcats per l'Hospi: 11
Gols marcats pel Gandia: 7
Darrer precedent: CE L'H 1-1 CF Gandia (2010-11, Segona Divisió B).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada