Etiquetes

20/4/12

Futbol a distància | Prèvia de la 35a Jornada

Corria el 7 de gener de 1968 quan el Centre d'Esports l'Hospitalet, que aleshores militava al grup 2 de Primera Regional, havia de viure un descans forçós al seu calendari. El motiu, la retirada del Camarles al llarg de la primera volta, que d'una banda va fer que el 4-1 amb què els riberencs van batre els ebrencs el 10 de setembre de 1967 quedés invalidat i, de l'altre, que l'Hospi hagués d'observar des de la distància la disputa de la 21a jornada de Lliga. 44 anys després, aquest diumenge l'Hospi tornarà a reviure una situació pràcticament calcada després de l'exclusió de l'Sporting Mahonés i de la no visita a Bintaufa. Les alçades del campionat, però, fan que els riberencs hagin d'estar ben pendents del que facin els seus rivals directes en aquesta 35a jornada per tal de recalcular les opcions matemàtiques amb què l'Hospi afrontarà les tres darreres jornades de Lliga. També el Juvenil A tindrà un partit clau al camp de l'Espanyol B per tal de seguir creient en l'ascens. A manca de prèvia pel primer equip, 10 miniprèvies per resituar una apassionant jornada de futbol.

Diumenge, 10:00 hores | RCD Espanyol B - CE L'HOSPITALET JUVENIL A
Els de Robert Cuesta disputen una nova final a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. El rival, sempre complicat, serà el filial del RCD Espanyol, que diumenge podria comptar amb el reforç de jugadors del Divisió d'Honor, tot d'una que el primer equip ja ha acabat la competició (de la qual n'ha resultat campió). Els riberencs tindran les baixes de Rubén Fernández 'Robinho', recentment operat, i dels sancionats Xavi Monleón i Over Ramos. Al bàndol perico, Hernán Ibáñez és l'única baixa confirmada a l'equip dirigit per Francisco Javier Navarro.

Diumenge, 11:00 hores | Atlètic Balears - Dénia
Deia Dani, aquell davanter que quan jugava al Betis i al Cádiz vivia més minuts a terra i protestant que dempeus, que el partit de diumenge contra el Dénia és el primer del play-off. No ho és 'de facto', però la única victòria en sis partits dels homes de Siviero té l'entorn ben mosca a la Via de Cintura. Es tracta no tan sols de guanyar, sinó també de convèncer. Al davant, però, un Dénia que segueix el seu camí lent i constant a la recerca de la permanència és la víctima propiciatòria perquè els balearicos tornin a recuperar el camí del campionat.

Diumenge, 12:00 hores | València Mestalla - Manacor
Si algun rival podia venir-li bé al Mestalla en la situació actual és un Manacor que ja fa dues jornades que és matemàticament a Tercera. Poca cosa a dir sobre un Manacor que seguirà donant minuts a tota la plantilla i que tractarà de competir d'acord amb els recursos de què ha disposat al llarg del curs. A València, per contra, la reacció del filial del Zaragoza i les últimes dues derrotes a Reus i a Manises han fet reviure els fantasmes d'un descens que semblava llunyà després d'onze jornades sense perdre.

Diumenge, 12:00 hores | Sant Andreu - Gandia
Sumar i esperar. És l'objectiu dels homes de Piti Belmonte, que diumenge a Llagostera aconseguien tornar amb un punt a l'equipatge. La bona dinàmica quadribarrada al Narcís Sala fa ser optimista en un encontre davant d'un rival immers en una dramàtica situació econòmica. Els gandians segueixen sense cobrar i els rumors de vaga creixen a mesura que passen els dies. De moment, viatjaran a Barcelona per tal de seguir lluitant per una permanència que es complicava diumenge amb la golejada del Lleida Esportiu (0-3) a l'Olagüe.

Diumenge, 12:00 hores | Mallorca B - Zaragoza B
Les baixes i els 'ascensos' al primer equip han acabat passant factura al Mallorca B del Nano Soler. Un dels millors equips de les segones parts ha acabat mancat de benzina a la segona part d'una Lliga que sembla haver-se-li fet excessivament llarga. I com deia aquell: els extrems es toquen. Arriba a Palma un Zaragoza B enratxat: 15 punts dels últims 15 en joc han convertit la quimera de la salvació en una realitat més que tangible. Amb tot, els aragonesos necessiten vèncer per afrontar unes tres últimes jornades molt difícils davant de tres catalans amb opcions de play-off com el Badalona, el Lleida Esportiu i el Reus,

Diumenge, 17:00 hores | Lleida Esportiu - Badalona
És el partit d'Esport3. Tot i la gran segona volta dels de la Terra Ferma, la reacció podria quedar-se en una petita decepció si aquest diumenge el Badalona aconsegueix sucar al Camp d'Esports. Lluny de cap tipus de suspicàcia, els de Manolo Márquez són plenament conscients que qualsevol opció de ser entre els quatre primers passa per donar un cop d'efecte al camp d'un Lleida Esportiu que a dia d'avui depèn dels seus propis resultats per disputar la Fase d'Ascens. Es preveu un bon ambient a Lleida, per part dels dos equips, gràcies a les iniciatives engegades per tots dos clubs per facilitar l'assistència als seus aficionats.

Diumenge, 17:00 hores | Andorra - Huracán
Un dels destacats de la jornada és l'Andorra-Huracán. Dos incorporacions a la categoria que lluiten per objectius ben diferents però que dirimiran un partit d'allò més incert. Més que els tres punts, imprescindibles, el dubte en cas dels andorrans resideix en com s'hauran recuperat de la increïble manera com van deixar escapar el triomf diumenge passat al camp de l'Hospi. El 3-2 final, tan èpic com dur, deixa l'Andorra en una situació dramàtica. Tampoc té més marge d'error un Huracán que descansarà la propera la setmana i que gairebé s'obliga a sumar 9 dels 9 punts sobre el terreny de joc. Primera estació a l'Endeiza, que presentarà un bon aspecte per empènyer l'Andorra a seguir somiant.

Diumenge, 17:00 hores | Olímpic - Reus
Derrotes a Maó, a Saragossa i a Gandia. Empats a Manacor i a Andorra. Dos punts de 15 en els desplaçaments als camps dels 5 últims classificats. Són els números d'un Olímpic que pot acabar trobant a faltar aquests punts tot i la seva enorme temporada. Diumenge tocarà tornar a activar el 'factor Murta', camp que només han profanat Hospi i Mallorca B. Serà un altre quadre roig-i-negre, el Reus, l'encarregat de posar les coses difícils per tal que de mantenir viu el somni del play-off. Sis punts en quatre dies han tornat a situar els reusencs amb opcions, però el marge d'error segueix sent gairebé nul.

Diumenge, 18:00 hores | Orihuela - Llagostera
Possiblement el partidàs de la jornada. Els del Baix Segura han reaccionat a temps després d'una segona volta que feia témer a pitjor. Dues victòries de prestigi davant Teruel i Huracán, un empat a l'Hospitalet i la remuntada de diumenge a Manacor han resituat en play-off un Orihuela que comença fins i tot a pressionar l'incontestable líder. Per contra, el Llagostera viatjarà a Oriola amb una llista de baixes important però amb la necessitat de donar un cop d'efecte que li permeti guanyar avantatge en previsió del descans forçat a la darrera jornada.

Diumenge, 18:00 hores | Ontinyent - Teruel
En una dinàmica extraesportiva semblant entre sí, però també clar reflex de la realitat del futbol espanyol, el Teruel i especialment l'Ontinyent tancaran la jornada al Clariano a la recerca de tres punts que els hi aportin tranquil·litat. Amb dificultats per tancar l'exercici econòmic, els aragonesos han vist minvat el seu rendiment sobre el camp en les darrers jornades. Més alarmant és la crisi d'un Ontinyent que no guanya sobre el terreny de joc des del passat 29 de gener (1-0 contra el Sant Andreu). El problema afegit (i inesperat) la reacció d'un Zaragoza B que és a només 5 punts dels de la Vall d'Albaida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada